Избор на педали

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на педали

Мнениеот krisko_pinkbike » Нед Окт 28, 2012 3:01 pm

Здравейте,
трябва ми компетентно мнение относно два модела педали, а теса Nuke Proof Electron и VP 59. Бюджета ми до 90 лв. Ако има нещо по-добро споделете. :agree:
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Re: Избор на педали

Мнениеот ivo_DH » Нед Окт 28, 2012 4:01 pm

krisko_pinkbike написа:Здравейте,
трябва ми компетентно мнение относно два модела педали, а теса Nuke Proof Electron и VP 59. Бюджета ми до 90 лв. Ако има нещо по-добро споделете. :agree:

Бих заложил на electron-a, 20g. по-леки и с 10 лева по-евтини и не съм чул нищо лошо за тях. :beer:
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот bikerdj » Нед Окт 28, 2012 7:04 pm

Electrona има по малко пинове и е от поли-карбонат или нещо такова
bikerdj

Рейтинг: 1120

Мнениеот andycu » Нед Окт 28, 2012 7:36 pm

bikerdj написа:Electrona има по малко пинове и е от поли-карбонат или нещо такова

Електрона има повече пинове(с 1 метален и два пластмасови повече от всяка страна), а това, че са "пластмасови"(поликарбонатен композит или нещо такова :boggled: ) въобще не им пречи порядъчно да гризат скали. С хубава обувка(с плоска и широка подметка) не пускат. Наистина за 10 лв по-малко, 3 пина повече и 20 грама надолу са си плюс :D .
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот bikerdj » Нед Окт 28, 2012 9:48 pm

bikerdj

Рейтинг: 1120

Мнениеот war_shadow » Нед Окт 28, 2012 10:05 pm

Глас за electron-a,изключително здрави и удобни педали,въобще не се залъгвайте,че са от нещо като пластмаса защото толкова камъни и бордюри са изяли.... :beer:
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот uBaH » Пон Окт 29, 2012 11:55 am

Малко да вкарам интрига, може ли? :D

Първо, VP-тата се разлуфтват относително бързо и ако не се вземат мерки (затягане на гайката на оста), заминават лагерите. Тежат точно 383 грама, а не 365 ;) Имал съм такива и съм ги теглил:

Изображение

Та ето я и интригата ... има ли разлика между тия педали:

Изображение

Изображение

:idea:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Пон Окт 29, 2012 7:39 pm

Е па има - боята и лепенките са различни. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот andycu » Пон Окт 29, 2012 7:48 pm

http://bike-house.biz/product/1441/fire-eye-soft-sweets-pedali-cherni.html Да и са намалени, ама ги няма в наличност :clap: . Браво на Нюкпрууфа или пък на Файър Айя :D . А и на иВаН :beer: , че ни върна малко на земята с интригата си.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Мнениеот Capoeira » Пон Окт 29, 2012 8:11 pm

Специално мойте FireEYE имаха супер гадно осещане заради факта че пластмасата около оста е по висока от самите пинове. След като смених пиновете с по високи всичко се коригира но на един корен на Боровец починаха, закачих педала на корена и в следващия момента карах с половин педал. Т.е пластмасата им не е досатъчно здрава за да се ползва за нещо сериозно.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот krisko_pinkbike » Пон Окт 29, 2012 9:15 pm

Благодаря ви за мненията и интригата на uBaH :D , но все още се колебая. Това което ме притеснява е че Nuke proof-a е от поликарбонат (пластмаса), а не примерно като материала на Vp-то.
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот war_shadow » Пон Окт 29, 2012 11:27 pm

Ми моите,както казах,са изяли не малко камъни и бордюри и честно казано,малко ме съмнява да станат като FIREEYE на колегата Capoeira :)
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот milestone » Вто Окт 30, 2012 12:45 am

Абе как го карате тоя фрийрайд па и спускане с блъскане по камъне и бордюри и издържа тая пластмаса (е, явно при Capoeira не е издържала)??? Аз от 3-4 месеца карам едни Файърайс и като ги гледам вече колко са очукани ... Пък си карам доста по-кротко - хард ХС/трейл да речем (туй малко като лек даунхил звучи ама като не ги разбирам нещата не знам как да го определя) - и не знам ако карах стиловете, за които тука си говорите какво още щеше да им се случи на тия педали.
Другото, което ми е чудно в този подфорум защо ги правите на въпрос едни 100-150 грама в повече за сметка на здравината и сигурността?

Впрочем ако се нявият пинчетата с около два оборота (тя пластмасата поддава и позволява тази операция) грипа се увеличава - реших да пробвам оня ден като предпоследно решение преди да сменя болтчетата с по-дълги.
Странно кога са се похарчили бройките в Байкхаус, наскоро минавах оттам и гледах че имаше доста цветове като избор.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Capoeira » Вто Окт 30, 2012 4:47 am

Мойте ги карах едно пускане от голи връх в началото на сезона, добре че си носех старите в колата и ги смених веднага и сега две пускания на Боровец на последното състезание. Така че има се събират 15мин каране сумарно докато умрат, правете си сметката като на Боровец няма камъни и закачих само корена даже не съм го изтряскал така както съм траскал камъни на други места.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот andycu » Вто Окт 30, 2012 10:01 am

Явно е форумна традиция да се оспорва стила на колегата. :eek3:
Да го формулираме така тогава. С "моя стил на каране", при който ми се случи да закача(2 пъти даже да прасна) камъни в движение, резултат има само във формата на 2 по-дълбочки драскотини(пак са повърхностни). Също този материал е далеч от "пластмаса". Може би скритата разлика между Нюка и Айя е именно материалът и здравината.
За мен разлуфтването е много по-голям проблем от евентуалната възможност да се счупи нещо.
ПОздрави! :beer:
Аватар
andycu

Мнениеот krisko_pinkbike » Вто Окт 30, 2012 11:39 am

Специални благодарности на всички, които ми помогнахте за избора. Реших да си кипя nukeproof-a! Очаквайте ги скоро в "с какво се сдоби"!
Поздрави Кристиан :beer:
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот krisko_pinkbike » Сря Дек 05, 2012 9:31 pm

Здравейте след дълго умуване реших, че Nukeproof не е за мен, а Vp-то. Днес ги купих и от преди 20 минути търся кой е десния и кой е левия :crazy: ! Моля Ви за помощ!
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 05, 2012 9:40 pm

На челото на резбата има букви L и R, съответно за левия и десния.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот krisko_pinkbike » Сря Дек 05, 2012 9:49 pm

Няма никакви L и R, но разбрах по друг начин кой е левия и съответно десния!
Аватар
krisko_pinkbike

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд