Devinci Wilson 08 vs Scott Gambler

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Devinci Wilson 08 vs Scott Gambler

Мнениеот dino - DH » Пон Дек 10, 2012 3:45 pm

Здравейте много се колебая между тези две рамки коя да взема,ще се кара DH и искам една здрава и надеждна рамка бих искал да чуя вашите съвети и мнения.
Аватар
dino - DH

Рейтинг: 1156

Re: Devinci Wilson 08 vs Scott Gambler

Мнениеот hitar_potar » Пон Дек 10, 2012 4:51 pm

Що за животно си като телосложение и стил на каране надоле, какво търсиш от 1 рамка, с какви парички разполагаш, наясно ли си какво окачване предпочиташ отзаде?
Уточни, щото сравняваш една от най-тежките рамки с една от най-леките. ;) Това, което мога да кажа за Девинчито е, че задницата остава напълно активна при блокирана задна спирачка, за разлика от Гемблъра (доколкото знам). Уилсън също така 2008-ца задължително се купува с иглените лагери по окачването, а не с втулките, пестящи към 200-300 грама от общото тегло - последните се разбиват изключително бързо, а и рамката се гъне като солета с тях (по мнението на много нейни притежатели). С иглени лагери става далеч по-корава (макар и да карах друг модел рамка на марката, иглените лагери наистина я задържаха доста корава :) ).
Също така Уилсън може да се кара както с въздушен, така и с пружинен шок от всяка марка. Гемблър - не съм толкова сигурен. Единственото, което можеш да срещнеш като пречка при Девинчи - рамките от 2008 са с кубилици, които не са напълно съвместими с шок Fox RC4 - трябва мъничко да се пилнат и резнат, за да се оправи този бъг. Но си е напълно постижимо като идея. :)
Дай инфо, както съм посочил по-горе. :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот vvvaaal » Пон Дек 10, 2012 6:13 pm

Не знам ти колко си висок, но и 2те рамки са адски къси, ако визираш девинчито, което се продава в България. Иначе окачването на Уилсън-а е доста по ефективно от това на гемблъра.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот dino - DH » Пон Дек 10, 2012 7:12 pm

Ами главно ми трябва за спускане да е здрава да е стабилна а за окачването отзад много не ми е много ясно за окачването, а за парички мога да отделя макс 850 иначе съм висок 180 и тежа 75 кг. и също към девинчито гледам задницата там кадето е оста нали каде се хваща кадето е преходника за задната спирачка не се ли чупи там при голямо натоварване или се бъркам?
Благодаря за отговорите :)
Аватар
dino - DH

Рейтинг: 1156

Мнениеот 4x_rider » Пон Дек 10, 2012 8:48 pm

Аз бях собственик на уилсън 08 и това с дроп-аутите не е вярно.Попринцип са много здрави и няма как да ги счупиш.Уилсъна със сигурност работи по-добре от геимблъра и също е много здрав,така че с двете ръце съм за Уилсъна :beer:
Изображение Изображение
4x_rider

Рейтинг: 1040

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд