избор на вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

избор на вилка

Мнениеот ivcoo33 » Пон Яну 14, 2013 8:32 pm

rock shock boxxer race 2009 или Manitou travis triple intrinsic, коя от тези двe вилки е по добра за freeride. И двете вилки са от форума и са на една цена :bowdown: :praying: :wavey:
ivcoo33

Рейтинг: 1178

Re: избор на вилка

Мнениеот alexsweet4 » Чет Яну 17, 2013 4:27 pm

Не мога точно да ти отговоря на въпроса ,но ако са горе долу в едно и също състояние бих избрал Manitou. Иначе бих взел по запазения. :beer:
Аватар
alexsweet4

Рейтинг: 1040

Мнениеот zer0 » Чет Яну 17, 2013 5:11 pm

не съм специалист и за мене и двете ще ти вършат работа.моя съвет е вземи тази която е по запазена и по-лека
zer0

Рейтинг: 988

Мнениеот ivcoo33 » Чет Яну 17, 2013 7:33 pm

мисалта ми е коя марка е по добра а иначе аз не гона тегло
ivcoo33

Рейтинг: 1178

Мнениеот Tenchoy99 » Чет Яну 17, 2013 7:45 pm

Ако става въпрос за моята вилка.Прекрасна е!Не те карам да я взимаш,но имам доста хубави спомени с нея и никога не ме е предавала. ;)
Tenchoy99

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Чет Яну 17, 2013 7:49 pm

ivcoo33 написа:мисалта ми е коя марка е по добра а иначе аз не гона тегло

И двете са достатъчно добри за теб. Едва ли би усетил разлика в поведението им, дори и двете да са ти в ръцете.

P.S. Моля, постарай се над правописа ти. Следващи мнения с подобен краснопис най- вероятно ще отидат директно в коша.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potar » Чет Яну 17, 2013 8:17 pm

ivcoo33 написа:rock shock boxxer race 2009 или Manitou travis triple intrinsic, коя от тези двe вилки е по добра за freeride. И двете вилки са от форума и са на една цена :bowdown: :praying: :wavey:

Боксер е около 250-300г по-лека сумарно. Маниту обаче го смазва откъм работа. И е по-кораво!
Лично мнение - изглежда в пъти по-добре на външен вид! :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Night-Power » Чет Яну 17, 2013 9:40 pm

hitar_potar написа:
ivcoo33 написа:rock shock boxxer race 2009 или Manitou travis triple intrinsic, коя от тези двe вилки е по добра за freeride. И двете вилки са от форума и са на една цена :bowdown: :praying: :wavey:

Боксер е около 250-300г по-лека сумарно. Маниту обаче го смазва откъм работа. И е по-кораво!
Лично мнение - изглежда в пъти по-добре на външен вид! :)

Според мен не точно така , аз карам боксер рейс 09 и искам да ти кажа ,че има разлика от боксер рейс 09 до боксер рейс 09, колкото и странно да звучи.
Моя боксер работи в пъти по-добре от колкото на мой приятели :).За здравина не знам, обаче за красота боксера е много по-красив по за мен :) :beer:
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот Admin » Пет Яну 18, 2013 11:56 am

Пич, в тоя клас продукти няма еднозначно по-добро. А пък за да усетиш изобщо разлика, трябва да имаш и повечко опит, което в твоя случай не изглежда да е така. Иначе казано, вземи тази, която ти харесва повече, или която ти се струва по-запазена, или която ти е по-изгодна.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 18, 2013 2:11 pm

Night-Power написа:...че има разлика от боксер рейс 09 до боксер рейс 09, колкото и странно да звучи.
Моя боксер работи в пъти по-добре от колкото на мой приятели :).За здравина не знам, обаче за красота боксера е много по-красив по за мен :) :beer:

Нали се сещаш, че същото се отнася и за Травис. До момента най-добре работещата вилка, върху която съм се качвал, е именно Травис Трипъл 2008 - имаше една такава тук в Русе, бивша собственост на наш съфорумник, който учи в момента в Англия. Не знам точно кво и как й беше баял, кое точно й разглобява и как сглобява, но работеше брутално. За пример, аз карах 2 години Травис Сингъл 2008 - еднакво отвътре, само че еднокоронно. Отново този съфорумник я е отварял и сервизирал веднъж, но не съм го карал да й обръща вниманието, което обръщаше на своята. И моята никога не заработи така както неговата, въпреки че ми харесваше страшно много. Пробвал съм както Боксери Рейс, Тийм и WC до 2009, така и Рейс 2011. Качвал съм се и на Фокс 40 RC2, а в момента съм с Дорадо Карбон 2009. Все още не мога да нацеля правилните настройки на Дорадото (щото не са 1 и 2), затова мога да кажа, че единствено Фокса се доближи в някаква степен до работата на Трипъла. И то след изключителна игра с многото му настройки. :agree:
Уважавам мнението ти за външния вид - всеки си има свое такова. :)

П.П. Само 1 да допълня - когато въпросното момче си взе Трипъла, бях в Кралството - каза ми, цитирам: "Като се върнеш, ще ти дам да пробваш и ще те направя фен на марката." Имах тогава Домейн 318. :) Както каза той, след като пробвах, наистина станах фен на марката. Оттогава насам не съм слизал от Маниту-амортизация (освен на по-късно сглобения лек байк, който след всички перипетии сега е с вилка с корпус пак от Маниту, макар и с доста интересен мод... :eyebrow: ).яяяяяяяя

П.П.2 Въпросния Трипъл в момента го мачка нашия известен съфорумник joro DH от Троян. Сега вече не мога да кажа кво е състоянието на вилката в наши дни. :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд