Avid elexir 5 vs elexir r vs elexir cr

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Avid elexir 5 vs elexir r vs elexir cr

Мнениеот control » Пет Фев 01, 2013 10:14 pm

Цените горе долу са едни и същи на старо ,един ми плямпа се ,че elexir 5 е много мощна спирала брутална и е за спускане(не я е карал ,само е чувал за нея) ,но искам да чуя и вашите мнения.На elexir 5 или на elexir r не съм се качвал и карал ,но преди време ми изпаднаха едни elexir cr на Сопотско и бяха брутални...
За сега съм се насочил към elexir cr ,но не съм сигурен? :dontknow:
Ще си се кара спускане ,като последно време със старите спирачки на твърдака elexir 1 много губих спирачна сила ,въпреки че беше нещо ,като пътечки ,а не като това вече ,което ще правя ,но както и да е искам да чуя какво мислите. :beer:
control

Рейтинг: 1149

Re: Avid elexir 5 vs elexir r vs elexir cr

Мнениеот darlik_95 » Пет Фев 01, 2013 10:49 pm

:banghead: Човече, ти си по-зле и от Митко Пенев... Нищо не ти разбрах. :crap:
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот kobso1245 » Пет Фев 01, 2013 11:04 pm

От това, което знам, единствената разлика между R и 5-цата е, че първата има врътка за настройка на отстоянието на лостчето, а CR е с карбонова ръкохватка(поне тези, които съм виждал), така че не знам доколко има разлика между самите модели от гледна точка на спирачна сила.
Така де, да имаш да си мислиш-що не погледнеш Quad Deuce FR?? Едно приятелче има такава, просто е уникална-адски добра спирачна сила, много трудно е да се прегрее(ако не се лъжа той още не е успял), добър външен вид, май са малко тежки де(по спомен 30-на грама повече от Еликсир 5-цата), но иначе са перфектни.
Последна промяна kobso1245 на Пет Фев 01, 2013 11:20 pm, променена общо 1 път
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот devinci04 » Пет Фев 01, 2013 11:14 pm

Elixir 5 е доста добра спирачка,карам с такава отзад и съм доволен, тя е почти като Elixir r разликата е малка, относно Elixir Cr бих казъл, че са спирачки, които са много добри и имат голяма спирачна сила. Бях карал колело на приятел, което беше с Elixir Cr и останах доста доволен. Ако бях на твое място бих взел Elixir Cr, но ако искаш още повече спирачна сила си вземи Avid code r 2011/2012, аз съм с такава отпред и съм много, много доволен.
devinci04

Рейтинг: 1180

Мнениеот darlik_95 » Пет Фев 01, 2013 11:19 pm

Elexir CR, само ако е след 2010 година. Иначе бих избрал един от останалите модели, разликата не е голяма.
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот medix » Пет Фев 01, 2013 11:42 pm

Познавам един ,който замина в Англия да учи ,караше си като луд с cr-ове по Сопот и Боровец... :beer:
Взимай cr-ра и свиркай. :beer:
medix

Рейтинг: 1319

Мнениеот hitar_potar » Съб Фев 02, 2013 1:08 am

С изключение на мненията на колегата darlik_95, останалите мнения те поставят в е такова положение: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
Момчета, вие 1 кьораво описание отваряли ли сте да прочетете на съответните спирачки, или се базирате единствено на това, което ви е казал човек, който е чул как на негов приятел брата е видял да карат такива спирачки??? :crazy:
Еликсир 5 - базова афтърмаркет спирачка, всички модели с по-малка цифра са предимно ОЕМ модели за вграждане в цели байкове за продан. Настройка на отдалечеността на лостчето с шестогранче.
Еликсир R, от 2012 се води 7, като са му сменени карантиите в лостчето за мъничко по-голяма сила и да се противодейства по-добре на гълтането на въздух - настройка на отдалечеността на лостчето с врътка, без да е нужно каквото и да е тулче. С преименуването на модела на 7 е преместена и променна врътката, за да е по-удобна. Съответно мъничко по-лека от 5.
Еликсир CR, от 2012 се води 9 - същото като 7, но има и настройка на байт-пойнта на накладките: фактически, да си увеличавате хода на лостчето или да го намалявате. Ранните модели гълтаха въздух през тази настройка, като някои бройки все пак бяха перфектни. Сега всичко би трябвало да е ОК... но все още има оплаквания. Няколко грама по-тежка от R/7 заради байт-пойнта.
И трите модела са с еднаква спирачна сила, единствено 5-цата не съм сигурен промениха ли й карантиите през 2012, или я оставиха със старите (за да е уж по-слаба), че да я разграничат повече от по-скъпите. При всичките има доста оплаквания от гълтане на въздух, проблема обхваща дори и много скъпите версии XX, XX World Cup. Лостчетата са с една от най-добрите ергономии (демек, едно от най-удобните лостчета въобще), модулацията на спирачна сила е на ниво, когато спирачката е изправна. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот control » Съб Фев 02, 2013 4:04 pm

Мисля да си взема elexir cr-ровете... :beer:
Благодаря за разяснението!
control

Мнениеот control » Съб Фев 09, 2013 12:23 am

Elixir Cr 2011 с накладки на 80% без проблеми със сменени уплътнения супер къртач оферта ли е за 95лв? :dontknow:
control

Мнениеот hitar_potar » Съб Фев 09, 2013 1:03 am

Съпер къртач - ДАФЪК!?!?!?!?!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд