Избор на Гума

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на Гума

Мнениеот Dankoj » Вто Мар 26, 2013 6:50 pm

Здравейте Колеги ! Искам да ви попитам за мнението ви отностно тези две Гуми, става въпрос за ПРЕДНА гума, а ето ги и тях. Колебая се м/у двата модела на Maxxis :)

Maxxis Wet Scream 2.5 2ply
Link:http://www.bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.6269/product_cat.937/lang.2

или: Maxxis Minion DH F 2.5 2ply
Link: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 937/lang.2

Мерси за вниманието !!! :)
Dankoj

Рейтинг: 1200

Re: Избор на Гума

Мнениеот hrisko » Вто Мар 26, 2013 8:56 pm

Бих ти предложил Wet Screa-а въпреки че аз карам с преден минион . Не мога да кажа нищо лошо за миниона понеже карам от близо 6 месеца с него и не ме е предавал , но тай като гледам другата ми изглежда по-добра и особено с това което пише отдолу ... хммм интересно ще те помоля ако си купиш Wet Screa-а да споделиш как се държи . Бих ти дал + Wet Screa ! :beer:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот Dankoj » Вто Мар 26, 2013 9:17 pm

hrisko написа:Бих ти предложил Wet Screa-а въпреки че аз карам с преден минион . Не мога да кажа нищо лошо за миниона понеже карам от близо 6 месеца с него и не ме е предавал , но тай като гледам другата ми изглежда по-добра и особено с това което пише отдолу ... хммм интересно ще те помоля ако си купиш Wet Screa-а да споделиш как се държи . Бих ти дал + Wet Screa ! :beer:

Мисля си да взема Wet-a но пък ми казаха че си заминавала бързо + това убивала инерция а имам приятел с Миниона и бая добре се държи както ти каза и ми се ще да ме издържи предната поне сезона да не се занимавам с нея... :Д повечето казват че е за кал и сигурно бързо ще се изтрие.... май ще е миниона аз не карам чак в такава кал... само ако се наложи ама като си помисля на World Cup DH там е калта и за тая гума... ще пиша какво съм взел и ще споделя мнение :)))
Dankoj

Мнениеот MAster4o » Вто Мар 26, 2013 9:25 pm

Взимай Minion-а. Карам с Minion отпред и отзад и съм много доволен,не са ме предавали никога. Wet Scream са гуми за кал не за постоянно каране. :beer:
MAster4o

Рейтинг: 1060

Мнениеот PtD » Вто Мар 26, 2013 10:17 pm

MAster4o написа:Wet Scream са гуми за кал не за постоянно каране. :beer:

+1

На твърд терен не се държат много добре.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dankoj » Вто Мар 26, 2013 11:37 pm

Ясно значи ще се взема Минион... налага се и по твърд терен да спускам (смесен е) се пак съм в Балканско Градче а и да се надяваме че ще свърши работа Миниона :))

Мерси за мненията и помощта :)) !!!
Dankoj

Мнениеот iFkata » Сря Мар 27, 2013 12:21 am

Малко ще се отклоня от темата, но става въпрос за Minion. Има два модела Maxxis Minion DHR 2.35 и Maxxis Minion DHF 2.35 . Въпросът ми е Това "F" и "R", значи ли че DHF се слага отпред, а DHR отзад. Защото имат малка разлика в грайфера ? Извинявам се за :offtopic:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот Fanatico » Сря Мар 27, 2013 12:53 am

Да, значат си Front и Rear. Друг е въпросът коя къде ще се слага. :)
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот iFkata » Сря Мар 27, 2013 3:59 pm

Еми DHF отпред и DHR отзад. Проблем ли ще е или обратно ще е по-добре ?
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот hrisko » Сря Мар 27, 2013 6:07 pm

Абе сложи си ги F отпред и R отзад ,щом така са го казали ще има защо , определено шарката е различна ако това те интересува . Сложи си ги като хората да ти е мирна главата , защото има голяма вероятност ако сложиш задната отпред да убиеш от инерцията си и най-много да сгафиш някъде . А относно избора на автора за миниона няма да сбъркаш , невероятна гума , просто не съм запознат с другата и ми и супер интересно как ще се държи по пътя . :dontknow: Иначе за миниона съм 1000% сигурен , че ще останеш супер доволен ! :beer:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот Totem » Сря Мар 27, 2013 8:39 pm

С 2 ръце за Minion-а. Отпред съм с 2,5 DHF и мога да кажа само хубави работи. :peace:
Аватар
Totem

Рейтинг: 1234

Мнениеот ninjea » Чет Мар 28, 2013 12:03 am

hrisko написа:Бих ти предложил Wet Screa-а въпреки че аз карам с преден минион . Не мога да кажа нищо лошо за миниона понеже карам от близо 6 месеца с него и не ме е предавал , но тай като гледам другата ми изглежда по-добра и особено с това което пише отдолу ... хммм интересно ще те помоля ако си купиш Wet Screa-а да споделиш как се държи . Бих ти дал + Wet Screa ! :beer:

:offtopic: хриско, стига си давал акъл по форума. Очевадно е, че не разбираш достатъчно и не си карал достатъчно. Само объркваш хората, които пък съвсем не знаят. Няма лошо да се пита, даже е желателно, ама да даваш акъл, като ти самия нямаш е тъпо.

По темата: wetscream-a е гума за кал (най-предпочитаната при това), също върши работа на много сух терен с яко мека почва. Но не е гума за всекидневно каране! На сух и каменист терен си заминава много бързо, търкаля се по-бавно (в други думи "при равни други условия" ще си по-бавен с wetscream от колкото с minion) и не държи толкова добре в завойи.

Minion-a от другата страна си е точно всекидневна гума. Има 2 вида шарки - DHF и DHR (преден и заден както са ти го обяснили). Ако се загледаш в шарките ще ти стане ясно защо има разлика. ДХФ като предна е направена да те държи в завойите, докато ДХР е предназначена да има повече спирачна мощ и да може да се "дрифти" с контрол. Затова на ДХФ шарката е надлъжна, а на ДХР-а има и напречна шарка. И поради тези причини не е желателно да си ги разменяш, както някой спомена по-горе.

Аз лично карам с Minion DHF отпред и Maxxis Highroller отзад. Имал съм DHR и лично Highroller-a повече ми харесва, дрифти по-приятно и предвидимо. А иначе за кал карам с wetscream отпред, щях и отзад да слагам ако имах пари за още една.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд