Шина Jumbo III

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Шина Jumbo III

Мнениеот mtbfan1 » Вто Апр 02, 2013 4:54 pm

Привет на всички! До края на седмицата имам възможност да сменя двете си шини . . . та в магазина който звънях (и ще ми ги сложат) ми предложиха тази Jumbo III за 35 лв. бр. Карам нещо между агресивно XC и агресивен AM. Затова ще помоля някой да ми каже нещо за шината как е със здравината и т.н. Ако някой си сподели мнението по въпроса ще му бъда много благодарен! :peace: :beer:

Edit: http://www.bike.store.bg/p69968/jumbo-i ... -guma.html
Карам CLIMBER :)
Аватар
mtbfan1

Рейтинг: 1097

Re: Шина Jumbo III

Мнениеот breaker » Вто Апр 02, 2013 5:25 pm

Карах такива преди време един сезон и шината е адски здрава- аз не карам добре, правих доста грешки, падания, скачал съм дропове и т. Н., и дори не се изкривиха. Като минус мога да кажа, че са тежки- малко повече от Мад. За твоя стил на каране бих ти препоръчал по-лека шина- магма, някой мавик и дмр имат хубави.
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот Totem » Вто Апр 02, 2013 7:24 pm

Задната ми е Extreme jumbo. Препоръчаха ми я пред тази която си посочил - буквално тъпакоустойчива шина, яде яко бой вече месец и не е гъкнала. Разгледай им размерите в нета - има минимална разлика с MAD-а. Виж ги:
Изображение
Изображение
Изображение
Ако мислиш, че имаш нужда от адски яка шина - Extreme Jumbo, тройката само съм я виждал, не съм я карал. :)
Аватар
Totem

Рейтинг: 1234

Мнениеот breaker » Вто Апр 02, 2013 7:57 pm

Мен преди ми обясниха в байксцентър, че разликата между екстрийм джъмбо и джъмбо 3 са грификите- тоест рисунките, а геометрията и здравината е една и съща.
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот andycu » Вто Апр 02, 2013 8:06 pm

Ами може и да е вярно, и то в полза и на двете. И аз подтвърждавам, че е почти неунищожима. И наистина ако се поразгледат другите алтернативи никъде няма да намериш подобна здравина за тази цена. С теглото се свиква.
Друг по-лек варианти е Нео на Мак1 http://screambikes.eu/bg/shini-mtb/6292-shina-mach1-neo-disc-26-2011.html, във форума беше споменато, че използвани по предназначение са си супер.
Успех с избора и поздрави! :beer:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот mtbfan1 » Вто Апр 02, 2013 8:26 pm

Еми аз бях се насочил точно към неото но се оказа че го нямат и ми предложиха jumbo . . . а колкото до мада или Extrema мисля че няма да ми трябва чак толкова здрава шина пък и не ми се вярва да имат някаква огромна разлика . . . :dontknow:
Карам CLIMBER :)
Аватар
mtbfan1

Рейтинг: 1097

Мнениеот stz_dalaka » Вто Апр 02, 2013 9:11 pm

Карам Джъмбо 3ка..просто е неунищожима! :popcorn: Много ръбя,много суча но изобщо не е мръднала.Има 1 удар в гаден камък изкърти се алуминия,но цялостта е непокътната :clap: Няма да сбъркаш ако вземеш тази шина :peace:
stz_dalaka

Рейтинг: 1175

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд