Избор на предна спирачка???

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на предна спирачка???

Мнениеот phobike » Чет Мар 28, 2013 7:22 am

Здравейте, търся си спирачка която да сложа отпред на Scott Voltage YZ 20. Искам да не загрява бързо и да спира добре. Ще се кара по трасета от сорта на драгалевци за сега но след време и по по-трудни. Тежа 60кг и като пари мога да дам МАКСИМУМ 80 лв. Съгласен съм и втора ръка да е. Мерси предварително :beer:
phobike

Рейтинг: 1138

Re: Избор на предна спирачка???

Мнениеот alexsweet4 » Чет Мар 28, 2013 11:49 am

За толкова пари надали ще можеш да намериш някоя хубава нова спирачка, за това ти предлагам да търсиш по-стара с по-голям ротор. Така със сигурност няма да ти загрява бързо. :beer:
Аватар
alexsweet4

Рейтинг: 1040

Мнениеот MaRRty. » Чет Мар 28, 2013 12:32 pm

за тези пари Elixir 1, Elixir 3, със диск 203мм. :beer:
- Не е важно какво колело караш, важно е как го караш!
- Карай по мен, ако вдигаш 300km/h!
Аватар
MaRRty.

Рейтинг: 1113

Мнениеот phobike » Чет Мар 28, 2013 1:26 pm

Ами шиманотата ? те бързо ли прегряват?
phobike

Рейтинг: 1138

Мнениеот Mortis » Чет Мар 28, 2013 3:28 pm

Elixir 1 , Elixri 3 недей да взимаш, най-добре събери още малко парички примерно 100-120 и си вземи нещо от сорта джуси 7 или еликсир 5, давам ти гаранция, че тия спирачки ще спират много яко !!!

П.С. шимано всички казват, че тия SLX били много яки... качвал съм се на SLX, спира ме много но за прегряване не знам... твой избор е.. аз давам + за еликсир 5, защото аз карам с такава...
Аватар
Mortis

Рейтинг: 1010

Мнениеот viz » Съб Мар 30, 2013 12:14 am

Аз съм с SLX, това е просто невероятна спирачка. За краткото време в което я притежавам не ми е правила никакви проблеми, има голяма спирачна сила. За прегряването има значение с какъв ротор я кара и как я караш, но мисля, че в този ценови клас това е една доста добра спирачка. Преди време карх отново с shimano, беше хидравлично не се сещам за модела, но също беше доста добра спирачка. Дори ме е яд, че я продадох, защото вместо нея си взех avid elixir5, който протече от лостчето след това взех avid code, но също протече и през времето в което я карах гълташе въздух. В последствие взех SLX-а, който до този момент не ми е правил никакви проблеми.
Та мисълта ми е ако ще вземаш спирачка втора ръка за тези пари се оглеждаи за SLX, или друго shimano. Това е лично мое мнение и опит които имам с тези спирачки, така че ти си прицени какво ще вземеш.
viz

Рейтинг: 1209

Мнениеот mtbfan1 » Вто Апр 02, 2013 9:21 pm

viz написа:Аз съм с SLX, това е просто невероятна спирачка. За краткото време в което я притежавам не ми е правила никакви проблеми, има голяма спирачна сила. За прегряването има значение с какъв ротор я кара и как я караш, но мисля, че в този ценови клас това е една доста добра спирачка. Преди време карх отново с shimano, беше хидравлично не се сещам за модела, но също беше доста добра спирачка. Дори ме е яд, че я продадох, защото вместо нея си взех avid elixir5, който протече от лостчето след това взех avid code, но също протече и през времето в което я карах гълташе въздух. В последствие взех SLX-а, който до този момент не ми е правил никакви проблеми.
Та мисълта ми е ако ще вземаш спирачка втора ръка за тези пари се оглеждаи за SLX, или друго shimano. Това е лично мое мнение и опит които имам с тези спирачки, така че ти си прицени какво ще вземеш.

:offtopic: SLX от 2010 или от по-новите . . . M665 или М666 ?
Карам CLIMBER :)
Аватар
mtbfan1

Рейтинг: 1097

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд