БОЗА ЗА ГУМИ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

БОЗА ЗА ГУМИ

Мнениеот pushkata11 » Сря Апр 10, 2013 8:09 pm

Здравейте, решил съм да пробвам от така наречената боза. Въпросът ми е дали тя става за вътрешни гуми или само за безкамерни ? Как се използва и какво количество е нужно за една вътрешна гума? Благодаря предварително :beer: :beer:
Аватар
pushkata11

Рейтинг: 1160

Re: БОЗА ЗА ГУМИ

Мнениеот Mortis » Сря Апр 10, 2013 8:47 pm

Може да се слагат и във вътрешни :agree:, http://screambikes.eu/bg/search?orderby ... 1%81%D0%B8 .
Един Приятел беше взел това на Zefal най-евтиното 9.90 лв ...беше сложил половината и залепваше както трябва ... но ако не ти се пести слагай цялото за по-сигурно :agree:
Аватар
Mortis

Рейтинг: 1010

Мнениеот po_taka » Сря Апр 10, 2013 10:32 pm

В големите магазини/сервизи продават и "насипно" около 4-5лв/100мл. Само си носи шишенце :)
Лесно можеш да развиеш вентила на гумата и да я вкараш със спринцовка.

в една гума обикновено се слагат около 100мл. Като това количество би трябвало да издържи над година.

Аз слагам по-малко, защото когато "прищипеш" гумата, бозата нямам как да я залепи и тече и тече и тече....

Бозата за вътрешни гуми (поне по етикети) е различна от тази за безкамерни гуми
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот hrisko » Чет Апр 11, 2013 9:32 am

аз ще задам един бърз въпрос тук, за да не отварям нова тема ... та въпроса ми е дали помага тази така наречена "боза " понеже никога не съм пробвал. По едно време бях много навит, но чух че след първото каране "бозата " буквално изтекла през винтила и това ме разубеди. Та ако си взема такова нещо и примерно ми се забие трън в гумата дали ще запълни дупката или просто ще си изтече?
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот Mortis » Чет Апр 11, 2013 10:40 am

Аз си взех вътрешна гума, която си е пълна със боза... Доста пъти съм пукал гума, само вадя трънчето и завъртам гумата, за да се разкара бозата на всякъде и си го залепва на момента... Щом му е изтекла бозата значи е направил нещо грешно, иначе не съм чувал накого от наще' дето караме заедно да имат проблем със изтичане на боза. :agree:
Аватар
Mortis

Мнениеот hrisko » Чет Апр 11, 2013 12:53 pm

значи дали правилно съм разбрал взимам си такава от 10лв. и не би трябвало да имам проблеми ... а относно как се слага ще ти пиша на лично да ми обясниш как се слага :)
hrisko

Мнениеот andycu » Чет Апр 11, 2013 1:50 pm

И на мен ми стана интересно... :bigeyes:
Но нещо не разбрах. Посочените в скрийма спрейове са за след спукване. Слагаш на вентила и то залепва и напомпва. А доколкото разбрах авторът говори за предварително пълнене на вътрешна гума с боза(за безкамерни) за да се залепва в движение.
Иначе мерси, че ми отворихте очите за алтернативата с флакончетата :agree:
Поздрави! :beer:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот pushkata11 » Чет Апр 11, 2013 4:36 pm

Това латексово лепило във флакончетата под налягане за което някои от вас говорят НЕ Е БОЗА! Това е лепило което се слага след като гумата вече е спукана и я напомпва и залепва ЕДНОКРАТНО :smash: А относно бозата, аз имам гуми които ги купих пълни и бозата си върши перфектно работата :popcorn: Но съм решил да си купя още едни гуми и сам да ги напълня - за това пуснах тази тема - най вече за да разбера дали има различна боза за камерни и безкамерни гуми и по колко трябва да се слага на вътрешна гума :beer: :beer:
Аватар
pushkata11

Мнениеот hrisko » Чет Апр 11, 2013 7:35 pm

значи да разбирам ли че тези в скрийма са за еднократна употреба ? И другото което не разбрах задължително ли е да ти е спукана гумата за да сложиш този флакон , или може и ей така просто за по-голяма сигурност ? :dontknow:
hrisko

Мнениеот Mortis » Чет Апр 11, 2013 7:39 pm

hrisko написа:....или може и ей така просто за по-голяма сигурност ? :dontknow:

Да един приятел направи така, просто в гумата сложи това лепило и като се пукаше гумата просто махаше трънчето и тя си се залепваше и не беше за еднократна употреба, тоест доста пъти я пукаше и пак си залепваше както трябва :agree:
Аватар
Mortis

Мнениеот pushkata11 » Чет Апр 11, 2013 7:43 pm

Попринцип този флакон можеш да го сложиш когато поискаш,но това не гарантира,че когато гумата се спука ще я залепи. Той е предвиден да се слага когато гумата вече е спукана. :D
Аватар
pushkata11

Мнениеот pushkata11 » Чет Апр 11, 2013 7:57 pm

Mortis написа:Да един приятел направи така, просто в гумата сложи това лепило и като се пукаше гумата просто махаше трънчето и тя си се залепваше и не беше за еднократна употреба, тоест доста пъти я пукаше и пак си залепваше както трябва :agree:

Не съм съгласен! :nono: Този гел запушва гумата в момента на самото напомпване и то еднократно! :liplick: :beer: :beer:
Аватар
pushkata11

Мнениеот hrisko » Чет Апр 11, 2013 8:00 pm

pushkata11 написа:
Mortis написа: Този гел запушва гумата в момента на самото напомпване и то еднократно! :liplick: :beer: :beer:

Добре де ти какво можеш да препоръчаш например , което да върши работа и да не е за еднократна употреба ?? :dontknow:
hrisko

Мнениеот pushkata11 » Чет Апр 11, 2013 8:14 pm

hrisko написа:Добре де ти какво можеш да препоръчаш например , което да върши работа и да не е за еднократна употреба ?? :dontknow:

Боза за гуми! :beer: Има голяма разлика между БОЗА ЗА ГУМИ и СПРЕЙ ЗА ЕДНОКРАТНО ЗАЛЕПВАНЕ! Бозата се вкарва в гумата преди да се спука, и защитава гумата от спуквания. А спрея за еднократна употреба се слага в гумата, когато тя вече е спукана и спаднала, спрея напомпва гумата и я залепва! :beer: Бозата запушва гумата многократно!!!
Аватар
pushkata11

Мнениеот hrisko » Чет Апр 11, 2013 8:18 pm

е добре де откъде мога да си купя ... дай нещо линк :bigeyes: понеже от доста време се боря с гадните тръни и ми е писнало да лепя и да сменям гуми ! :V:
hrisko

Мнениеот pushkata11 » Чет Апр 11, 2013 8:21 pm

Най-добрата боза за гуми е Бозата на Стан http://www.notubes.com/
Аватар
pushkata11

Мнениеот hrisko » Чет Апр 11, 2013 9:00 pm

а нещо из българските сайтове няма ли ? :dontknow:
hrisko

Мнениеот Mortis » Пет Апр 12, 2013 8:40 am

pushkata11 написа:
Mortis написа:Да един приятел направи така, просто в гумата сложи това лепило и като се пукаше гумата просто махаше трънчето и тя си се залепваше и не беше за еднократна употреба, тоест доста пъти я пукаше и пак си залепваше както трябва :agree:

Не съм съгласен! :nono: Този гел запушва гумата в момента на самото напомпване и то еднократно! :liplick: :beer: :beer:

Ти може да не си съгласен, но просто му казвам какво сме изпитали... Иначе той си решава като чете и другите мнения, аз ме вярвах, че ще го залепва повече от 1-2 пъти ... Караше ги 2-3 месеца и се спукаха над 7-8 пъти, не налагам мнение, просто разказвам "XP"-то си :evil:
Аватар
Mortis

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд