Drag C-1 или Drag F-6

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag C-1 или Drag F-6

Мнениеот Kuncavia » Съб Юни 29, 2013 12:27 pm

Здравейте,

Търся си нова рамка за бомбата, бях зарязал този спорт, но сега и двете ми превозни средства са в сериозни ремонти и имам нужда от помощ да стегна бомбата. Като цяло рамката я сменям поради факта, на бомбата е 17'' а на мен ми трябва 20'' - 21''. Да не говорим, че преди като карах бомбата бях 80 кг, а сега съм скромните 110 кг. По принцип много се двоумя между твърда рамка и рамка със шок, но това ще го решавам в движение. За твърдата, C-1 доста го плюят поне от коментари, като в тази цена има и друг вариант http://screambikes.eu/bg/ramki-mtb-tvar ... -2012.html . Също според зависи, от цената ще избирам нова или втора употреба. Просто питам за насока или някакво друго предложение. Като цяло колелото ми трябва да въртя из града и от време на време да правя някое спускане по Витоша. С бомбата ми е уникално тегаво предвижването в града.

Поздрави.
Аватар
Kuncavia

Рейтинг: 1200

Re: Drag C-1 или Drag F-6

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Съб Юни 29, 2013 12:41 pm

Нито една от рамките които си показал не стават за спускане... Можеш да вземеш F-6 по простата причина, че можеш хем да си въртиш из града, хем да ходиш да караш в гората като имаш 140 мм ход отзад. C1 ако взимаш, трябва да е по-голям размер, че да ти е удобно да въртиш из града. Аз ако съм на теб, с твоите килограми бих си взел твърда рамка хром и някаква вилка 150-160 мм. On-one Inbred е доста добър избор но не знам дали се предлага все още, също NS рамките бяха доста добър избор и доста здрави, ако можеш да намериш някоя 2-ра ръка запазена също ще е добра, примерно някой по-стар Bitch или Surge, който също го има в по-голям размер и ще е по-удобно за въртене, пък и винаги можеш да си вземеш дълго колче. :agree:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот JapsTheOnlyWay » Съб Юни 29, 2013 1:14 pm

С1 най-големият размер е 16 инча ;)
Карам Demo 7 но сглобявам бойна C1 :) :D
JapsTheOnlyWay

Рейтинг: 1055

Мнениеот Kuncavia » Съб Юни 29, 2013 10:33 pm

Мерси за отговорите, със сигурност търся здрава и "голяма" рамка. За начало мога да си ползвам вилката от бомбата, след това ако се зарибя от ново, може дам мислим някакъв вариант. За съжаление F-6 е доста скъпа ценово, ще трябва да се търси втора ръка (на всичкото отгоре тази от линка трябва и шок да и търся, а най-евтините въздушни са от 150 нагоре). А такава без шок, не знам дали ще ми издържи натоварването, не се пускам толкова по Витоша, колкото да ходя на работа с него. Но ако се отдаде възможност винаги бих се метнал на Лифта :evil:

п.с. разгледах в ebay как стоят нещата, но има две рамки On-One, предполагам говориш за по-дебелата:

Изображение

Изображение
Аватар
Kuncavia

Мнениеот yanevch0 » Нед Юни 30, 2013 9:21 pm

Напротив говори за рамката на долната снимка тя е стоманена и със сигурност ще издържи на твоите килограми.
Аватар
yanevch0

Мнениеот Kuncavia » Пон Юли 01, 2013 1:12 pm

Ясно, мерси. Само за последно да попитам, понеже видях любимата ми рамка "на промоция" :

Изображение
Dragomir Diesel

Дали ще ми е удобна за градско каране, защото е хубаво начало за проект. До колкото помня Dragomir Diesel е само един размер, но не помня точно какъв...

Поздрави.

Edit: мислех че ще изкарам няколко седмици с бомбата, но една разходка по асфалт до автомивката си каза думата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:( :( :(
Аватар
Kuncavia

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд