Обувки за спускане/фрийрайд five ten 2013

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Обувки за спускане/фрийрайд five ten 2013

Мнениеот freeride boy » Пет Юни 28, 2013 11:22 am

Здравейте :wavey: Искам да попитам някой пробвал ли е някой от новите модели на Five ten или по-точно този: http://store.trueriders.bg/five-ten-fre ... -2013.html ? Тази "равна" част пише, че е за по-лесно наместване на обувката, но не се ли губи от сцеплението :dontknow: , защото другите модели нямат това подобрение и подметката е като на старите модели. Ако някой е карал/кара с този модел ще съм благодарен да сподели мнение :beer: . Търся дoбро сцепление между педала и обувката - както стъпя на педала в началото така да е и на края,дори да има повечко тръсканица (дори да мръдне да е много малко)
ПП. Не съм мераклия за клипсове.
- Извинявам се ако съм допуснал грешки :peace:
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ти!
freeride boy

Рейтинг: 1190

Re: Обувки за спускане/фрийрайд five ten 2013

Мнениеот moridinbg » Пет Юни 28, 2013 2:25 pm

Пробвах ги тук в УК. Осезаемо повече се пързаляш, докато ходиш, спрямо нормалния Freeridee и това в магазина. Представям си в планината по мокри камъни и кореняци какво ще е.
Pinkbike са съгласни.
П.С. Образувай си мерак за клипсове http://cdn.mos.bikeradar.com/images/bik ... 399-75.jpg ;)
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот freeride boy » Пет Юни 28, 2013 6:37 pm

Аха,значи по-добре да ви взема такъв модел където цялата подметка е на кръгчета :popcorn: (защото в Pinkbike пишеше че някой райдъри си махали част от пинчетата ,защото подметката "много залепва" - да могат по-лесно да я наместват-вероятно и затова е подобрението с равната част,но пък ако тикаш по мокри камъни и корени не е добре :xx(: )(за клипс ще помисля пак, но повече съм се насочил към моделите на five ten, които не са за клипс :) ) Мерси за мнението :beer: Ако има и някой друг който кара с Five ten Фрийрайдър или някой от другите модели да не се срамува да сподели мнение :) :peace: :beer:
freeride boy

Мнениеот moridinbg » Пет Юни 28, 2013 7:43 pm

Иначе съм изходил един чифт от стария Freeride, тогава не карах много колело. Осезаемо повече зацепват за педала от нормална обувка, за ходене също са много добре. Не ми се стори да са по-издръжливи от нормални кецове - изпокъсах ги за същото време, като повечето други. И да, вземи си цяла подметка с кръгчета. VXi-то ми се струва профилирано за каране на лифт, където практически не ходиш.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот andycu » Пет Юни 28, 2013 9:53 pm

Аз съм по-скоро от големите fanboy-ове на Five Ten Freerider... Ама все пак да си кажа приказката :D . Удобни, здрави, лепят се за педала, подметката е велика(абсорбира удари "на макс" ). Единственото, което ми прави понякога впечетление е, че се закачат малко по задния триъгълник на рамката, ама аз карам с 45 номер. Не е болка за умиране, ама ако правиш разни трикове или си сменяш често позицията по педала(даже аз не знам как ми се получава, ама всичко свързано с прекомерно гънене на крака) опират в рамката. Но, като цяло, много добра обувка.
Говоря, на базата на 9 месечно ползване(катерения, спускания, скачания, ходения, какво ли не).
Поздрави! :beer:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот ninjea » Нед Юни 30, 2013 3:12 pm

аз също не бих си взел от новите XVi, поради посочените проблеми със сцепление, докато не си на педалите. Тука в БГ прекалено често е влажно, че да си заслужава. Иначе 5.10 са си страшни обуки и няма да сбъркаш с който и да е от другите модели. Имам Карвар, с които ще карам 3-ти сезон тази гоидна, не са мръднали, даже и на походи съм все с тях. Фрирайдера също е добър модел, защото става и за из града.

Един трик: ако не ти стига сцеплението на педалите, освен нови обувки може и самите пин-ове да ги смениш. Стига педала ти да може да му се сменят пиновете. Отиваш в ЕвроБолт с педала и си взимаш съответния размер шпилки, дълги и си готов:

http://www.euroboltbg.com/index.php?o=p ... oup_id=371
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот freeride boy » Нед Юни 30, 2013 3:56 pm

Ще е от моделите с подметка която е цялата на кръгчета :) , но да попитам подметката изтрива ли се бързо? защото докато стигна до старта на повечето пътеки тикам по асфалт (това е на всяко каране) и ме притеснява да не се изтърка подметката бързо :crap: (както при кецовете).
ninjea - Карвара "спарват" ли крака ? (между червените и сините разликата май само е в цвета и малки детайли на модела :look: ? )
freeride boy

Мнениеот andycu » Нед Юни 30, 2013 4:53 pm

Аз даже си спирах с крак в земята по едно време, за всекидневното ходене да не говорим, подметката си държи стабилно.
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот ninjea » Нед Юни 30, 2013 5:45 pm

разликата в моделите на Карвар е разцветката за съответната година и някакви минимални разлики. Примерно на червените (като мойте) лепката над връзките се маха, а не по-новите е зашит от едната страна. Иначе всички модели на 5.10 за каране са с такава подметка, без XVi. Иначе за из града си взех Freerider и са по-проветрени и няма проблеми с подметките. Като цяло почти всеки, който е имал 5.10 ще ти каже, че няма да съжеляваш
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот freeride boy » Пон Юли 01, 2013 8:47 pm

Благодаря на всички отзовали се за помощтта :beer: вече се насочих :popcorn:
freeride boy

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд