Избор на Грипове за карбонено кормило (ХC)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на Грипове за карбонено кормило (ХC)

Мнениеот galin_krastev » Сря Юли 17, 2013 7:44 am

Здравейте, незнам ама ми казаха че комфорта идва от 3 елемента (Седалка , Грипове , Педали) или казано опорните точки дето велосипедиста се опира и има контакт с колелото. Така че по отношение на това се свежда и правилният ми избор на грипове който ме затруднява. Така че ако някой има някакви наблюдения върху следните грипове:

1.http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 363&page=1

ултра леки , но определено търся да са леки че за грипове над 100гр. (комплект) не се заглеждам.

2.http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 278&page=1

тези сякаш най ми са присърце.

Кормилото ми е карбонено ултра леко само 88гр. и несмятам че гриповете да са по тежки от него губи смисъла.

Много се колебая какво да направя по въпроса. Има и момент че дизайн и шарка ли да гледаш , грамаж ли да гониш , практичност ли да бъде че това като гледам в един елемент немога да го намеря никъде.

Рамката ми е Scott (Carbon) с цветове черно-жълто-бяло а гледам че има грипове със същата шарка и много ще се вързва в цветово ама като чета грамажа той е колкото лапата ми с кормилото взети заедно; Ето ги и тях :

http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 371&page=1

От Шумен съм и тука нямаме магазини за колелета които да ми предоставят поглед отблизо за такива грипове а на снимка не всичко се преценява добре. Така че някой ако може да даде съвет от тези които съм посочил , но ако има други които също са леки също може да се посочат извън опоменатите модели; Цената няма значение за мене. може и до 100лв да скочи стига да има за какво;

Благодаря
SIngle Speed 8кг
whell: 26"
gear: 32x18
tyres: Geax AKA Pluma 1.8
Аватар
galin_krastev

Рейтинг: 1538

Re: Избор на Грипове за карбонено кормило (ХC)

Мнениеот uBaH » Сря Юли 17, 2013 8:29 am

Ако не си карал с грипове от пяна (като тия в първия линк), а искаш да пробваш какво е усещането, без да даваш 35 лв., може да се разходиш до кауфланд - има подобни за под 3 лв. чифта :D
Изглеждат така:

Изображение

Недостатъка им е, че са тесни и, поне според мен, ще са неудобни за хора с по-широки длани. Тежат около 20-25 грама по спомен (без тапите). Приятелката ми кара с такива, аз също метнах един чифт на градския велосипед. Захабяват се за няколко седмици редовно каране, ама за 2,8 лв., това да им е недостатъка :agree:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот moridinbg » Сря Юли 17, 2013 2:43 pm

Вземи си грипове с плътни метални капачки накрая, а не само с гумена/пластмасова тапа. Аз съм с карбонов Race Face Next, първо бях с едни пенести Ritchie WCS лок-он с елементарна гумена тапа, която се вкарва в краищата на кормилото. След няколко падания едната тапа вече я нямаше, а на двата края на кормилото почнаха да се отделят карбонови влака от нараняването. Моите са някакви вело-та от БАС. Не знам модела, за да видя за тегло. Имат гел под гумата и са доста удобни.

П.С. Кое е това 88 грамово кормило, че ми стана интересно? Да не е шосейно? Всичките по-разпространени, които бях гледал (Face-a, Easton EC70, Ritchie WCS. etc) бяха по 130-150-180.
Аватар
moridinbg

Мнениеот xcrider » Сря Юли 17, 2013 3:00 pm

moridinbg написа:Вземи си грипове с плътни метални капачки накрая, а не само с гумена/пластмасова тапа. Аз съм с карбонов Race Face Next, първо бях с едни пенести Ritchie WCS лок-он с елементарна гумена тапа, която се вкарва в краищата на кормилото. След няколко падания едната тапа вече я нямаше, а на двата края на кормилото почнаха да се отделят карбонови влака от нараняването. Моите са някакви вело-та от БАС. Не знам модела, за да видя за тегло. Имат гел под гумата и са доста удобни.

П.С. Кое е това 88 грамово кормило, че ми стана интересно? Да не е шосейно? Всичките по-разпространени, които бях гледал (Face-a, Easton EC70, Ritchie WCS. etc) бяха по 130-150-180.

За да си защитиш кормилото като си с лок-он грипове, просто ги затягай така, че да се подава съвсем малка част от пръстена(1мм) и ако тапичката падне, ще се надере пръстена, а не кормилото.
Иначе вчера сложих и аз едни пенести Ритчи WCS Ergo без лок-он (30гр с тапите), при монтажа използвах лак за коса, и не помръдват въобще. Още не съм ги тествал как са като удобство и издържливост обаче. 8 евра от bike-components.
Като гледам немците само с пяна карат ... :
http://www.mtb-news.de/forum/showthread ... 4&page=145
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот moridinbg » Сря Юли 17, 2013 3:06 pm

При мен с WCS-a, ако се подадеше пръстена след ръба на кормилото, шестограмният винт за стягане се падаше опасно близо до ръба...
А гриповете от пяна определено са страшно удобни, по някаква причина в БГ ме гледаха като извънземен, като питах на няколко места за такива...
Аватар
moridinbg

Мнениеот rock » Сря Юли 17, 2013 7:32 pm

Аз карам с Esi Racers Edge и съм без забележки. Тежат около 50 гр. с тапите. Има различни цветове, така че можеш да намериш цвят според желанието ти.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот marsa » Сря Юли 17, 2013 8:20 pm

С един корков гюделн ще идеш на не повече от 15-20гр. Мисля, че ще ти пасне идеално на ексцентричната концепция на велосипеда и ще останеш доволен от качествата му.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот galin_krastev » Сря Юли 17, 2013 8:51 pm

Отностно отговорите благодаря че се отзовавате навреме с тях, че доста често има теми дето нищо не се коментира;
Разбирам че отностно закрепването също се набляга така че да не се движи и излиза. Тапите да определено са предимно декоративни но и все пак предпазни.Отностно този грипове които са от пяна ме притесняват че лесно може би се зарпадат, но при положение че са толкова леки надали вътре имат пластмасова основа която предимно е има на гриповете с локовете , а дирекно се разпъват при нахлузването им.За Гюделина съм се замислил също дали няма да е най правилното решение защото ще имам само една ръкохватка за предна спирачка и нищо повече.Вече навивах такъв на бегача си и се оказа че е доста добър материала и ми допадна като мекота и комфорт.А отностно това дали съществуват толкова леки компоненти да има и затова си ги поръчах а и не са скъпи , и грамажа излезе толкова за колкото ги поръчах лапа 100мм на 31.8 - 100гр. точно а кормилото 580мм на 31.8 - 88гр. матови са ,но за мен е важно теглото все пак си правя велосипед който ще е под 7кг и по мои сметки ще стане толкова някъде между 6500-6800гр. взависимост колко се бръкна в джоба. ето и линк за такива по леки неща към този продавач който съм взел тези два леки компонента : http://www.ebay.com/sch/lan28033/m.html ... ksid=p3686

е китайски са но стоката не изглежда лошо даже доста добре ама се надявам че здравината също е налице;
SIngle Speed 8кг
whell: 26"
gear: 32x18
tyres: Geax AKA Pluma 1.8
Аватар
galin_krastev

Рейтинг: 1538

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд