Ново задно търкало(капла/колело) до 200лв

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ново задно търкало(капла/колело) до 200лв

Мнениеот naskoj » Съб Юли 20, 2013 5:05 pm

Здравейте,
както се разбира от заглавието търся задна капла/колело ( така и не разбрах как завърши дискусията кое е правилно :D). Отделил съм около 200лв като ми трябва главината да е 135х10 мм. Ще се кара на твърдак който обичам на изтезавам и ми трябва здрава шина. В момента след около 1-2 седмици сериозно каране задната капла/колело е с видимо изкривяване или подбита, шината е Magma, а главината неизвестна.
Предпочитам новото търкало да е здраво, но и сравнително леко.
Насочил съм се към следните шини:
WTB Downhill
http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 943&page=1

Quad QWR-3.2 - DH
http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=495

За главина не съм се ориентирал към нищо така че предлагайте.
Спиците предполагам ще са DT от 1лв.

Ще съм много благодарен ако споделяте опит и впечатления от шини и/или главини. :beer: :beer:
naskoj

Рейтинг: 1083

Re: Ново задно търкало(капла/колело) до 200лв

Мнениеот VOLATGE » Съб Юли 20, 2013 5:42 pm

Главина: http://velos-bg.com/product_info.php?products_id=471
Шина: http://www.bike-house.biz/productv/1021 ... dupki.html
Шината е адски здрава и е доста широка, карам около година с такава и не съм и изправял нито един път, просто защото няма нужда.
Комбинацията малко ти излиза от бъджета, но пък си струва.
Карам със спици ДТ от 0,33лв. и нямам проблеми.

п.п. Стигна се со извода, че най-правилно е колело.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот exiteyes » Съб Юли 20, 2013 8:50 pm

Нямаш особен избор, всичко се чупи, мисля че си достатъчно време във форума и си видял това онова наоколо.
Quad е почти като mad според моите виждания, може би малко по-лека но на здравина 1 към 1. Всичко зависи от късмета, затова кога ще дойде критичния момент на скапване на шината. Казват че по-хубаво било да сложиш кашкавал на мястото на mad и т.н само, защото са видяли адското пречукване след, което предно колело става за коша. Аз се въргалях с ~30 и ударих трупче, след като се събудих видях, само че гумата беше спукана на 6-7 места, а предното колело си стоеше там непокътнато(за магма става въпрос).
Пак си, мисля че каквото и да вземеш различно от Mach1, за теста, ако си уникален карък ще го осереш за 0 време.
Главините на quad са много хубави и здрави, а ако намериш NS/Dartmoor/Octane one такава с болтове/гайки ще си още по-сигурен и доволен от закрепването към рамката, защото тия QR.. аз им нямам вяра вече.

Най-лесно пречупващите се шини, са шините за dirt jump/street. Може да се каже, че няма човек, който да не е патил от избора си. Купил такава, карал я в гората и подбивките се появяват за отрицателно време.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот maxim98 » Съб Юли 20, 2013 10:08 pm

Sun Rims DoubleWide е много здрава шина,но и много тежка 850гр.Ако не те бърка 200гр.отгоре вземи нея.Горе споменатата главина Quad е супер и няма да сбъркаш с нея,а за спици мисля,че mach1 от 0,50ст. са добре като здравина.Ще ти излезе по скъпо от 200лв. но поне инвестицията ще си струва.
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Рейтинг: 1094

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Юли 20, 2013 11:02 pm

Също подкрепям избора на WTB. Карам шините 2ра година, здрави, леки и широки. До момента имат по 1 центровка - предната от падане, задната просто се отпусна. Карани са по Витоша, Боровец, Троян...

От кога пък се появи FireEye, че успяхте да ги тествате и да съберете обективни мнения? Или просто защото са шарени и евтини?
За спиците - теглени Mach1 с алуминиеви нипли. 2гр/спица по-леки от останалите
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот VOLATGE » Нед Юли 21, 2013 7:43 am

EccentricMOTION написа:От кога пък се появи FireEye, че успяхте да ги тествате и да съберете обективни мнения? Или просто защото са шарени и евтини?

Купил съм я Април 2012 мислиш ли, че времето е толкова малко и немога да имам обективно мнение ?
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд