Shimano Sorа vs Acera DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Shimano Sorа vs Acera DH

Мнениеот РамBiker » Пон Май 06, 2013 3:44 pm

Здравейте трябва ми оптегач за спускане досега бях с Acera но не уцелих попивката и я скъсах на две :crap: сега се чудя дали да си взема същият или Sora разбрах че много хора я ползват защото са с по твърди пружини а и имат и с късо рамо бюджетът ми е около 50 лева но мога да взема и Acer-ката касетата ми е за 7 скорости а до колкото разбрах трябва да се придържам към Shimano защото и командата ми е такава
Благодаря предварително за отговорите :)
ДААА,тази вилка е 180мм ход или повече. Тя е предназначена за ДХ и Фрийрайд. Можеш СПОКОЙНО да си я караш на Боровец или на Пампорово. Обаче ако си с рамка Нукпрууф я сменяй,понеже ХЦР-а цепи САМО тези рамки.
РамBiker

Рейтинг: 1158

Re: Shimano Sorа vs Acera DH

Мнениеот microlab » Пон Май 06, 2013 7:02 pm

Един приятел кара сора, не съм очаквал да има толкова здрава пружина, като за обтегач за тези пари... много хора карат ДХ с такъв обтегач, а асера карах аз преди, счупи си като при теб, само че на един дроп и от тогава смених шимано.. :evil:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот marsa » Пон Май 06, 2013 7:54 pm

Приятели, пружините на Sora не са нищо по-различно от Acera, двата обтегача са от един клас и той е начален. И двата не са направени за скачане, спускане или с други думи "блъскане". Единият е за шосе, другият за планина, но за разходки. Освен дължината на рамото нямат някакви особени технологични разлики, просто са обикновени компоненти с кратък живот при екстремни натоварвания. Разликата в опъна е единствено заради по-късото рамо. И двата не са предназначени за това, което искаш да ги позлваш, и двата ще се разнебитят бързо, но шосейният ще ти върши малко по-добра работа поне за известно време, т.е. ако нямаш алтернатива избери по-малкото зло - шосеен дерайльор.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот X_NRG » Пет Май 10, 2013 1:38 pm

Ако трябва да сравняваш точно тези двата - избери Sora, но имай предвид какъв е максималния венец който поддържа, какъв му е капацитета, дали рамката ти разтяга веригата прекалено много - все проблеми на обтегачите с къси рамена. Ако не отчетеш тези фактори, то на всеки скок ще късаш я ухо, я обтегач. Тази информация я има на сайта на Шимано. Мисля, че за късо рамо максималният размер за венец на касетата е 30 зъба.
Аз лично на голямото колело съм сложил една Tiagra и съм изключително доволен. Вярно е, че вече започва да хлопа, но това е след над година ползване и все още превключва добре, а прибраният профил я пази доста от удари. Не е shadow, но е и доста по-евтин от shadow обтегач.
Истината е, че marsa е прав - начален клас компоненти са, а Sora-та дори не е за планина, но опитът на доста хора е показал, че за ограничен бюджет става. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот РамBiker » Съб Май 11, 2013 7:55 pm

Благодаря за отговорите все пак взех на шимано altus защото ми падна на добри пари ще видим този колко ще издържи :D
ДААА,тази вилка е 180мм ход или повече. Тя е предназначена за ДХ и Фрийрайд. Можеш СПОКОЙНО да си я караш на Боровец или на Пампорово. Обаче ако си с рамка Нукпрууф я сменяй,понеже ХЦР-а цепи САМО тези рамки.
РамBiker

Мнениеот hijacked08 » Нед Май 12, 2013 7:43 am

Аз съм със Shimano Altus и за една година каране навсякъде нямам никакви проблеми.През последния месец вече започнах да карам малко по друг стил,но Altus-а не е правил проблеми.В края на първата година малко започна да скърца веригата,но след смазване всичко работеше като по мед и масло :D За парите,за които си го взел мисля,че може и да издържи доста,поне при мен не се е предал още.Успех с пробацията :D :peace:
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Мнениеот Raider-krr » Нед Май 12, 2013 8:39 am

Аз пък от Sora-та съм много недоволен.
Аз си я взех разбита, но това е друг въпрос.
За 3 месеца каране се получи такъв луфт в рамото че не е истина.Отделно на два пъти ми излезна пръжината и ме остави.
Просто не си е работа, те не са предназначени за това.Аз след сората си взех deore xt и мога да кажа че и то отвори луфт, но добре че се сдобих с един saint като нов за 90лв и вече това е си работата за DH.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот РамBiker » Нед Сеп 08, 2013 9:02 pm

Е колелото вече го няма не се занимавам вече но да споделя че алтуса който го взех нов издържа точно 2 дена доакто не му спуках колелцата и не се и сцепи на две или аз карам ненормално или ми се падат някакви дефектни :D
РамBiker

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд