Вътрешни гуми ПОМОЩ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Вътрешни гуми ПОМОЩ

Мнениеот martinkiss95 » Пет Сеп 13, 2013 12:23 pm

Здравейте предложете някой вътрешни гуми за DH, защото ще полудея на 2-3 дена или сменям гума или я лепя ама в 80% от случаите това е невъзможно... моля ви колеги казвайте какво да правя и какво мислите за онези самозалепващите се с гела в тях ?
martinkiss95

Рейтинг: 1143

Re: Вътрешни гуми ПОМОЩ

Мнениеот blabla-dh » Пет Сеп 13, 2013 12:45 pm

Гледай къде караш.
Изображение
blabla-dh

Рейтинг: 1178

Мнениеот kobso1245 » Пет Сеп 13, 2013 1:05 pm

За какво спукване става въпрос-прищипване или набиване на трънчета и такива гадости??
Ако е първото-провери си налягането, най-вероятно караш на прекалено ниско.
Ако е второто-можеш да пробваш с вътрешни с по-дебела стена(максис, ако не се лъжа, имаха такива, maxxis downhill май се казваха).
Също проверявай за забити трънчета като сменяш гумите(нищо чудно да има някое, което не си видял, и то да ти пука новите гуми).
За вътрешните с гел, доколкото съм чел, са тежки и не си заслужават. По-скоро погледни в секция "Общи" има тема за превръщане в безкамерни.
Горното мнение някакси няма как да го коментирам........
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот martinkiss95 » Пет Сеп 13, 2013 1:12 pm

Меси за трънчета не по скоро ниско налягане защото след скок обикновено става аз карам с 2.0 налягане даже вчера взех нови външни вътрешни за един авер но той не е в града а аз бях му дал моите и се качаме горе на Кула (Варна) с колата стигнахме до някъде избутахме ги до горе и тръгнахме да спускаме и бам точно на края на пистата усетих как след последния скок гумата спадна :Д така ако сложа повече налягане ще се оправят ли нещата ?
martinkiss95

Мнениеот kobso1245 » Пет Сеп 13, 2013 1:20 pm

martinkiss95 написа:Меси за трънчета не по скоро ниско налягане защото след скок обикновено става аз карам с 2.0 налягане даже вчера взех нови външни вътрешни за един авер но той не е в града а аз бях му дал моите и се качаме горе на Кула (Варна) с колата стигнахме до някъде избутахме ги до горе и тръгнахме да спускаме и бам точно на края на пистата усетих как след последния скок гумата спадна :Д така ако сложа повече налягане ще се оправят ли нещата ?

Доколкото знам за спускане даже е препоръчително и по-малко, защото иначе ще изгубиш сцепление. Вариант е да пробваш с гуми с по-дебела стена, поне според мен.
Ако искаш изчакай и някое друго мнение де, за да си сигурен.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот martinkiss95 » Пет Сеп 13, 2013 3:21 pm

След малко отивам за гуми който се самозалепват надявам се да издържат... утре смятаме все пак да правим мини филм за варненските писти, но не се знае някой са доста не сериозни (спускачите) така де ще взема самозаплваща зя 15 лв надявам се да издържи инацче проверих с 1.5мм дебелина (възможно най-дебелата на Бг пазара) струва 22 лв :) и така....
martinkiss95

Мнениеот hrisko » Пет Сеп 13, 2013 5:25 pm

Аз съм чувал , че така наречената " боза " за гуми вършила много хубава работа , исках да си купя и да пробвам ама не открих откъде :dontknow:
Та както и да е ... относно твоя въпрос , аз имах същия проблем преди време , смених си вътрешните гуми с MAXXIS DOWNHILL и пуканията намаляха почти до минимум , а ако се спука си купувам едни такива спрейове от автомобилните сервизи ( те се впръскват през винтила и чрез въртенето на гумата се разнася и където има дупка я залепя ) . до сега съм доволен от това и най-вероятно другите гуми пак такива ще ги взема . Поздрави ! :beer:
П.С. купих ги по 22 лв. бройката и до колкото си спомням още са толкова
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот obelix » Пет Сеп 13, 2013 5:39 pm

martinkiss95 написа:аз карам с 2.0 налягане

Такова налягане се кара с двустенни гуми за спускане, за да не се случва това, което се случва при теб.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот martinkiss95 » Пет Сеп 13, 2013 9:04 pm

Взех днеска такава от 22 и утре ще я пробвам стискайте палци а относно налагането колко да я направя ??
martinkiss95

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд