Гума за фрийрайд

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гума за фрийрайд

Мнениеот microlab » Нед Сеп 15, 2013 1:36 pm

Здравейте, реших да пусна тема тъй като моят случай е малко по-различен. Търсих в интернет гуми за фрийрайд, но така и не намерих леки, меки гуми, които да издържат и да не се трият на втория месец. Задната ми сега е big betty 2.4 (не ми харесва много, бая твърда е и най-важното 1200 грама...), а предната ми е kenda nevegal 2.35 (тази ми харесва, но и тя е тежичка 800 грама). Та искам гумата да е около 600 гр., да държи на камъни и мокър/влажен терен(гумата няма да се кара DH, само FR и може агресивен AM. Благодаря предварително ! :peace:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Re: Гума за фрийрайд

Мнениеот msniki » Нед Сеп 15, 2013 1:53 pm

-Maxxis Ardent
Доста приятна гума.
Карам такава само че 2.25 отпред :
- Ниско съпротивление(не като повечето дх/фр гуми).
- Добре се държи на каменист , пясъчлив и леко влажен терен.
- Тежи 620 грама мойта 2.25.
- Струва 40 лв някъде нова.
Което е доста прилично, за парите си е перфектна.
Бих ти препоръчал следващата : Maxxis Ardent Exo protection. 2.4
Понеже е по-голяма, съответно по-стабилна, по здрава, но и по тежка мисля че беше около 780-800 грама.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Re: Гума за фрийрайд

Мнениеот microlab » Нед Сеп 15, 2013 2:11 pm

Благодаря, ще изчакам още няколко предложения, за да мога да имам по-голяма база за сравнение. Та най-добре ще е гумата да е 2.25 - 2.40, но колкото по-широка се и качва и грамажа, но около 700 грама си добър грамаж на гума за ФР :) :beer:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд