Гума за DH ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гума за DH ?

Мнениеот BeSmart » Чет Ное 14, 2013 11:19 pm

Търся гума за ДХ / планински терен ( камъни,пръчици,пръст и т.н ) също така с по-бавно търкащ се грайфер до 45 лева за отпред ако може около 2.45 ( с drag climber съм ) ! Наблюденията ми в момента са че отпред гумата ми се търка много бавно кооето ми дава сила за по-скъпа и качествена гума до 45 лв. А за отзад си слагам най-обикновенна с по-голям грайфер от 18 лв на CST . Засега за предна мисля да сложа 1 от долу-посочените :
1. http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... 6x235.html
2. http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... ler235.htm
И само това са гумите които аз харесах може да ми дадете съвет или др. линкове въпреки че гумата няма да се купи online а тук от града ...
BeSmart

Рейтинг: 1200

Re: Гума за DH ?

Мнениеот Илиян_Илиев » Пет Ное 15, 2013 9:48 am

Здравей,
имай малко търпение, скоро ще има промоция на Maxxis High Roller 2,50 двупластова и мисля ще се продава някъде към 50-55 лв .
Илиян_Илиев

Рейтинг: 1220

Re: Гума за DH ?

Мнениеот vatakov » Пет Ное 15, 2013 9:56 am

Взимай две Muddy Marry - та и карай, въпросният хай-ролер от линка ти е 2.1 размер с дурометър 70а, това не е гума за спускане. И последно, но не на последно място, ако караш с обикновенна гума (то и за повечето едностенни гуми важи) по истинско трасе за спускане, ще се налага да лепиш гуми по няколко пъти за едно спускане. Друг проблем е, че ще трябва и да я караш на 3 бара (а и така се пука много) а с това нялягане на твърдак не си е работа.

За да не си мислиш, че говоря наизуст, преди карах с едностенни хай-ролери 2,35 / 60а (карал съм и с гуми за по 15лв, но това не го коментирам) по трасето от Бай-Кръстьо (под лифта) и пуках много пъти вътрешата гума в рамките на няколко спускания, при това на 3 и малко бара. Сега карам с гуми предназначени за спускане (maxxis minion 2.5 dual ply с мек дурометър) и не съм пукал гума още, а счупих шина Mavic EX 721 с близо 30 km/h в неуспешен опит да прелетя едни разхвърляни бордюри с гума на 1,5-1,7 бара и не спуках вътрешната (обикновенна вътрешна гума).

Сам си прави извод какво ще ти върши работа, ако ще караш малко по-сериозно.

:beer:
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд