avid bb7 vs Shimano BR-M395L

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

avid bb7 vs Shimano BR-M395L

Мнениеот maxim98 » Чет Май 23, 2013 8:29 pm

Въпросът ми е следния,коя спирачка avid bb7 или Shimano BR-M395L е по-добра за спускане.Ще се слага за предна.
Всяко мнение е от значение.
ето и линкове към тях:
http://screambikes.eu/bg/spirachki/8589 ... -2013.html
http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... bb7-0.html
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Рейтинг: 1094

Re: avid bb7 vs Shimano BR-M395L

Мнениеот alexsweet4 » Чет Май 23, 2013 10:36 pm

Има доста голяма разлика защото Shimano-to е хидравлична ,а Avid-a е механична. Не знам коя от двете има по-голяма спирачна сила ,но хидравличните са по хубави.
Аватар
alexsweet4

Рейтинг: 1040

Мнениеот kobso1245 » Пет Май 24, 2013 9:06 am

Avid BB7 естествено,точно това шимано си е за чисто XC, с хубаво лостче и броня bb7-цата заспива, а има уникалната спирачна сила, вече обаче не знам колко би ти излезнало(ако не държиш да е нова директно втора ръка за тези пари може да си вземеш сносна хидравлика).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот maxim98 » Пет Май 24, 2013 10:33 am

понеже съм навит за bb7 и се натъкнах на това shimano и се чудя кое от тях е с по-голяма спирачна сила,защото са на една и съща цена.Зная попринцип,че хидравликите имат по-голяма спирачна сила и затова реших да пусна запитване.
Моля хора,които са ги карали тези спирачки да си изкажат мнението за тях и техните недостатъци.Благодаря предварително :)
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Мнениеот Raider-krr » Пет Май 24, 2013 2:44 pm

По добре вземи bb7-мицата.
Евтината хидравлика създава много проблеми принципно.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот mastadon't » Вто Май 28, 2013 4:01 pm

Въпреки че Шиманото е хидравлично, което означава, че имаш по-мек и прецизен лост и съответно контрол, от личен опит бих препоръчал BB7 десет пъти пред среден клас хидравлични спирачки, дори и висок клас. Авид-а е изключително лесен и евтин за поддъжка и настройка, значително по-издръжлив на климатични условия и натоварвания, удари и тн. Ако сложиш 200мм ротори спирачната сила е в излишък(за мен лично, а съм 85 кг.).
В крайна сметка прецени си приоритета - ако използваш велосипеда само за спускане и имаш навика да го поддържаш(съответно имаш и финансов ресурс) си купи висок клас хидравлични спирачки (тоест не този модел на шимано), те ти позволяват да използваш спирачната сила прецизно без да си натоварваш пръстите.
Ако мъчи здраво машината и я караш постоянно, взимай BB7 и си решаваш трайно проблема, няма маркучи, няма течове, няма зимно втвърдяване на маслото, няма потенциялно омасляване на диска и накладките което си е диво главоболие а спирачната сила е същата като на висок клас хидравлични спирачки и реално повече от модела на Шимано който разглеждаш.

Успех с покупката и приятно спиране ;)
mastadon't

Рейтинг: 1218

Мнениеот kobso1245 » Вто Май 28, 2013 7:53 pm

mastadon't написа:Въпреки че Шиманото е хидравлично, което означава, че имаш по-мек и прецизен лост и съответно контрол, от личен опит бих препоръчал BB7 десет пъти пред среден клас хидравлични спирачки, дори и висок клас. Авид-а е изключително лесен и евтин за поддъжка и настройка, значително по-издръжлив на климатични условия и натоварвания, удари и тн. Ако сложиш 200мм ротори спирачната сила е в излишък(за мен лично, а съм 85 кг.).
В крайна сметка прецени си приоритета - ако използваш велосипеда само за спускане и имаш навика да го поддържаш(съответно имаш и финансов ресурс) си купи висок клас хидравлични спирачки (тоест не този модел на шимано), те ти позволяват да използваш спирачната сила прецизно без да си натоварваш пръстите.
Ако мъчи здраво машината и я караш постоянно, взимай BB7 и си решаваш трайно проблема, няма маркучи, няма течове, няма зимно втвърдяване на маслото, няма потенциялно омасляване на диска и накладките което си е диво главоболие а спирачната сила е същата като на висок клас хидравлични спирачки и реално повече от модела на Шимано който разглеждаш.

Успех с покупката и приятно спиране ;)

Айде пак се почна с коментарите колко трудно се поддържа хидравлична спирачка......
От година и половина карам хидравлики, АБСОЛЮТНО нищо не им е сменяно, нито лостчето е омекнало, накладките им имат още 30-на процента живот, да не говорим за омасляване на ротора. Първоначално карах механики и ми беше адски гадно след всяко каране да трябва да им настройвам статичната накладка, адски досадно нещо. От това, което съм чел(не съм карал бб7-ца) знам, че трябва да налееш поне едно 120-130лв, за да я направиш като хората(хубаво лостче, жило, броня), а в този ценови интервал хидравлики бол(Quad Deuce FR за пример), а да не говорим втора ръка какви неща излизат.....
Иначе, ако искаш, вариант е Shimano Deore BR-M595, в bike-components.de е 100лв с доставка, адски добра спирачка.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот maxim98 » Вто Май 28, 2013 9:01 pm

Мерси за мненията:).Не разполагам много пари за спирачки и засега съм с avid bb5 и съм много доволен,но ми трябва някоя спирачка с по-голяма сила.Карам с лостче Avid fr5 и като за парите,които съм вложил съм много доволен.Мненията ви ме убедиха за avid bb7 и да се надявам най-скоро да я имам. :praying:
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Мнениеот pe3ar » Пон Ное 25, 2013 3:53 pm

Искам да ви кажа че shimano br-m395 е много по добра от бб7. В момента съм със нея и нямам никакви грижи, спира уникално добре за парите си ( 70лв ), трудно прегрява, а дори и да прегрее няма губене на спирачна сила, при дълго спускане няма да се усеща изморяване на пръстите. Много съм доволен от тая спирачка, затова ти препоръчвам shimano-то :)
pe3ar

Рейтинг: 1200

Мнениеот mopper » Пон Ное 25, 2013 8:01 pm

Първо да кажа, че bb7 не съм имал. Карал съм колело с такава спирачка, ама за малко,
обаче карам със такова Shimano отпред и друга механична отново на Shimano отзад. Според мен
ще е по - адекватен избор Shimano-то. Има добра спирачна сила за цената си и не съм усещал
изморяване на пръста с нея, при по-дълги спускания, за разлика от десния пръст, който стиска задната. + това съм със 160mm
диск, но поради други причини. За поддръжката няма какво да говоря.. от както я имам съм сменил
само накладки и един път е обезвъздушавана, защото имах съмнения, че има въздух, но нямаше. Пак казвам,
според мен по - добре вземи Shimano-то. :agree:
PRobably написа:..Яко се мрънка,че твърдак с 203 ход било боза,ама имам чувството,че народа не схваща,че т'ва се прави от немане на пари,а не щото е много яко...
Аватар
mopper

Рейтинг: 1256

Мнениеот Ozzie » Пон Ное 25, 2013 9:01 pm

Моля, като изричате препоръки, поне гледайте първото мнение в темата! :idea:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот vatakov » Вто Ное 26, 2013 2:14 pm

И аз не видях от кога е темата :rofl:

Все пак ако има хора с подобен въпрос и ще е полезно, а и вече го написах :D

В бюджетният клас BB7 е много по-добър избор за спускане от евтините хидравлики и не само. Познавам хора занимаващи се със спускане от 10 години които са изпробвали доста спирачки и някой до скоро караха именно с BB7. При голямо натоварване не създава проблеми като евтините хидравлики (че и някой от по висок клас) и спира. Но за целта ти трябва хубаво лостче, поне като авидското SD7 и добри брони/жила.
Аз съм със същите спирачки от 5 години (203/185мм ротори) с лостчета шимано ХТ и спира доволно. Пробвал съм ги и с лостчета XTR и мога да ти кажа, че BB7-ците работят уникално.

Плюса на BB7 е в надежната работа, спирачната сила и възможността с добро лостче да ги настройваш както си поискаш (отделно натегнатоста на пружината, и др).
Минус е, че си трябва настройка от време на време на неподвижната накладка и съосността на апарата спрямо диска, което отнема съвсем малко време.

По никакъв начин не казвам, че са по-добри от повечето нови хидравлики особено тези предназначени за нанадолната дисциплина, но са достатъчно добри спирачки ако се настроят правилно.

Ето и един полезен линк за BB7.

:beer:
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот maxim98 » Вто Ное 26, 2013 3:06 pm

Темата е старичка,но се радвам ако е помогнала на някого.Впоследстие си взех Avid Juicy 5 и останах наистина доволен.Доволен съм от спирачната и сила.
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд