И аз не видях от кога е темата
Все пак ако има хора с подобен въпрос и ще е полезно, а и вече го написах
В бюджетният клас BB7 е много по-добър избор за спускане от евтините хидравлики и не само. Познавам хора занимаващи се със спускане от 10 години които са изпробвали доста спирачки и някой до скоро караха именно с BB7. При голямо натоварване не създава проблеми като евтините хидравлики (че и някой от по висок клас) и спира. Но за целта ти трябва хубаво лостче, поне като авидското SD7 и добри брони/жила.
Аз съм със същите спирачки от 5 години (203/185мм ротори) с лостчета шимано ХТ и спира доволно. Пробвал съм ги и с лостчета XTR и мога да ти кажа, че BB7-ците работят уникално.
Плюса на BB7 е в надежната работа, спирачната сила и възможността с добро лостче да ги настройваш както си поискаш (отделно натегнатоста на пружината, и др).
Минус е, че си трябва настройка от време на време на неподвижната накладка и съосността на апарата спрямо диска, което отнема съвсем малко време.
По никакъв начин не казвам, че са по-добри от повечето нови хидравлики особено тези предназначени за нанадолната дисциплина, но са достатъчно добри спирачки ако се настроят правилно.
Ето и един полезен линк за BB7.