Проблем с стержена

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем с стержена

Мнениеот krisosubufer2 » Съб Авг 09, 2014 8:47 pm

Здравейте, имам въпрос. Имам boxxer 2012 ,колко надолу мога да му сложа долната корона поради причината ,че стержена е къс около 16.4 (на старата рамка беше перфектно ,но сега на новата рамка която е времмена не стига) и ако го сложа на 19 см или 19,5 см къде ще е drop stop. Дали ще повреда вилката (знам ,че може да се надере последния сантиметър) и дали ще мога да я карам с по-твърди настройки ,за да достигам по-тридно края на вилката.

Утра ще тръгна за Папорово и нямам много варианти така ,че мола помогнете

Мерси предварително. :bowdown:
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Re: Проблем с стержена

Мнениеот msniki » Съб Авг 09, 2014 9:06 pm

krisosubufer2 написа:Здравейте, имам въпрос. Имам boxxer 2012 ,колко надолу мога да му сложа долната корона поради причината ,че стержена е къс около 16.4 (на старата рамка беше перфектно ,но сега на новата рамка която е времмена не стига) и ако го сложа на 19 см или 19,5 см къде ще е drop stop. Дали ще повреда вилката (знам ,че може да се надере последния сантиметър) и дали ще мога да я карам с по-твърди настройки ,за да достигам по-тридно края на вилката.

Утра ще тръгна за Папорово и нямам много варианти така ,че мола помогнете

Мерси предварително. :bowdown:

Ми представи си какво ще стане като коронната удари семерингите. Метал срещу гума...
19.5 см го остави и гледай по леко да караш.
При ботъм аут ще стане мазало просто. Семерингите ще заминават.
Другата идея е да набиеш тръба в сегашния ти стержен и така да го удължиш.
:dontknow:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот krisosubufer2 » Съб Авг 09, 2014 9:40 pm

Мерси ,сега измерих колко е входа на вилката и е 20,7 + нормалния за бокселите празен ход. Според моите изчисления за горната корона ще ми трябват още около 0,6 0,7мм ,аджеба ход ще си стане 20см колкото и трабва да е
Това с удължаването нещо имам чувството ,че няма да е здраво и другото което е ,че се съмнявам че ще имам точния диаметър тръба ,пък и все пак здравето е на пълво масто.
:agree:
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот msniki » Съб Авг 09, 2014 10:36 pm

Че като ще мериш минимум-а вадиш пружината и вилката стой на ботъм аут.
:D Слагаш 2-3 мм да има и айде .
С удължаването е играчка, понеже се търси толкова здрав матерял ако не и по здрав от самия стержен.
Такъв размер има принципнно. Виждал съм 1 такъв удължен стержен и не правеше проблеми доста време.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд