избор на педали

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

избор на педали

Мнениеот kras4eto » Нед Фев 24, 2013 10:06 pm

здравейте,от известно време си търся педали под 250гр до 100лв,но за момента немога да намеря нищо освен този модел но дизаина е ужасен
http://screambikes.eu/bg/pedali-platfor ... -beli.html
ако може да предложите някакви леки педали с които сте карали и да споделите мнението си за тях
педалите ще се ползват за спускания и в града
kras4eto

Рейтинг: 1198

Re: избор на педали

Мнениеот damadzhana » Нед Фев 24, 2013 10:55 pm

Педали под 250 гр. изобщо не са препоръчителни за ДХ/ФР :nono: Сравнително леки педали, под 100 лв, които стават за дадените стилове - VP-59 (360 гр, 90 лв)
Един приятел си беше взел свръх леки (магнезиеви) педали - на втория бънихоп десния се разпадна (сцепи се на две и остана само оста), така че си прави сметката...
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Мнениеот hrisko » Пон Фев 25, 2013 9:32 am

карам с тези http://www.industrial-bg.com/bg/product ... gory_id=22 от един сезон и съм уникално доволен широка площ , удобни при въртене , здрави и по-важното краката ти са като залепени за педала ! Ако ми се налага пак да си купувам педали със сигурност ще са тези ! :agree:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот Vikki4 » Пон Фев 25, 2013 11:32 am

Разгледай сайтовете и потърси педали на Superstar. Уникално са по 10 пин-а на страна имат ,но и Електрона не са лоши :agree:
Vikki4

Рейтинг: 1116

Мнениеот MercedesPower » Пон Фев 25, 2013 8:50 pm

http://go-ride.eu/index.php?route=produ ... duct_id=70 тези се доближават по тегло до такива каквито търсиш , но нека някой който ги е карал да сподели мнение :)
Аватар
MercedesPower

Рейтинг: 1180

Мнениеот GoingDownTheHill » Вто Фев 26, 2013 12:13 pm

Аз си взех от Драг едни ВП та за 25 лева. С пинове са, много са здрави, и са сравнително лекички. Много съм доволен от тях ! :beer:
Аватар
GoingDownTheHill

Рейтинг: 988

Мнениеот MercedesPower » Вто Фев 26, 2013 12:48 pm

За теб може да са леки , но човека си търси два пъти по-леки от твоите :)
Аватар
MercedesPower

Рейтинг: 1180

Мнениеот Mitaka333 » Вто Фев 26, 2013 5:50 pm

Взимай си Superstar ! На по яки не със стъпвал :smash:
Аватар
Mitaka333

Рейтинг: 1147

Мнениеот kras4eto » Вто Фев 26, 2013 7:33 pm

Мерси за отговорите,за момента съм решил да си взема Nuke Proof Electron http://www.industrial-bg.com/bg/product ... gory_id=22
не са лекички колкото исках, но поне знам,че няма да имам проблеми,чувал съм много добри отзиви за тях.
kras4eto

Рейтинг: 1198

Мнениеот damadzhana » Вто Фев 26, 2013 7:56 pm

Според мен са добър избор. Но нали знаеш че са с по 6 пина на страна (виж им точно разположението)
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Мнениеот омегаджията » Сря Фев 27, 2013 8:26 pm

И аз бях пред подобна дилема и избрах тези за шосейката :crazy: :
http://screambikes.eu/bg/bmx-velosipedi ... -mx30.html
На живо са още по-красиви и имат лека извивка, крака ляга чудесно и сцеплението и отлично. Точно за начинаещ /като мен/.
Преди това се бях спрял на тези, които ти си избрал, но острият им ръб ми се струва опасен при евентуално пропадане на крака. Не че става често, но ако стане, направо ще причини жестоки рани.
омегаджията

Рейтинг: 1200

Мнениеот hrisko » Пон Мар 04, 2013 9:54 pm

kras4eto написа:Мерси за отговорите,за момента съм решил да си взема Nuke Proof Electron http://www.industrial-bg.com/bg/product ... gory_id=22
не са лекички колкото исках, но поне знам,че няма да имам проблеми,чувал съм много добри отзиви за тях.

:agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree:
hrisko

Мнениеот hipnotik » Пет Мар 15, 2013 9:45 pm

аз карам с такива http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... A&dur=1283 и сам страшно доволен, достатъчно площ, много добре държат крака. Само, че не знам къде се продават и май бяха над 100 лева..
hipnotik

Рейтинг: 1165

Мнениеот nick7120 » Съб Мар 16, 2013 12:23 am

Аз преди една седмица си купих nuke proof electron и за сега съм доста доволен краката ти стоят като залепени за тях и са достатъчно широки. :beer:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Мнениеот exiteyes » Съб Мар 16, 2013 9:50 am

Имаше едно точно ясно изразено мнение за пластмасовите Elektron-и. Ето го и него:
Като тегло са окей, даже са перфекстни и може би за въртене са идеални, но започне ли терена да става малко по груб и веднага този модел минава в графата "мъкааа". Пиновете както казва един приятел са малко, но за сметка на това са къси, средната част през която минава оста е дебела и когато стъпиш на педала се почувствах както едно време си карах изтърбущените педали на Балканчето, все едно го карах само на оста на педала обувката ти едвам допира пиновете отпред и отзад и за едно пускане от Голи връх до Бай-кръстьо, където даже не е толкова грубо, вече ги бях изтървал поне 10-15 пъти имах ебаси ранта на пищяла от пиновете им(не стига че са къси и редки ами са и достатъчно да ти свалят половината кожа). Въобще това са педали който по мо мнение са за XC или ако си шлаеш с колелото.

По отношение за предложенията, които са дали другите. Раздела е за спускане и педали с размер 50х50 няма да бъдат особено удобни. :rofl:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот hrisko » Съб Мар 16, 2013 10:22 pm

exiteyes написа:Имаше едно точно ясно изразено мнение за пластмасовите Elektron-и. Ето го и него:
Като тегло са окей, даже са перфекстни и може би за въртене са идеални, но започне ли терена да става малко по груб и веднага този модел минава в графата "мъкааа". Пиновете както казва един приятел са малко, но за сметка на това са къси, средната част през която минава оста е дебела и когато стъпиш на педала се почувствах както едно време си карах изтърбущените педали на Балканчето, все едно го карах само на оста на педала обувката ти едвам допира пиновете отпред и отзад и за едно пускане от Голи връх до Бай-кръстьо, където даже не е толкова грубо, вече ги бях изтървал поне 10-15 пъти имах ебаси ранта на пищяла от пиновете им(не стига че са къси и редки ами са и достатъчно да ти свалят половината кожа). Въобще това са педали който по мо мнение са за XC или ако си шлаеш с колелото.

По отношение за предложенията, които са дали другите. Раздела е за спускане и педали с размер 50х50 няма да бъдат особено удобни. :rofl:

аз пък не съм съгласен, че оста на педала е прекалено дебела и че педалите не са удобни. Не знам може би зависи и от самия крак, не знам за колегата но аз съм с 46-ти номер обувки и без никакъв проблем си стигам пиновете, че ми държат и крака доста добре. :D Пак казвам , лично аз съм доволен от педалите и мисля
че това е най -удачния избор за 80 лв.
hrisko

Мнениеот ninjea » Нед Мар 17, 2013 1:16 am

двама приятели имаха такива nukeproof electron педали. И двамата си ги смениха със други след първото спускане, буквално след първото.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот hrisko » Пон Мар 18, 2013 7:16 pm

ninjea написа:двама приятели имаха такива nukeproof electron педали. И двамата си ги смениха със други след първото спускане, буквално след първото.

Пак казвам , въпрос на личен избор . На мен са ми удобни и продължавам да си карам с тях не смятам и да ги сменям скоро . :wavey:
hrisko

Мнениеот andycu » Пон Мар 18, 2013 10:01 pm

За личния избор сте прави. Но все пак да не заблуждаваме хората, че един хубав продукт не е такъв. Още чисто нови пиновете могат да се донавият, така че да не се усеща супер ужасно дебелата ос(не се заяждам, но ми е чудно с какви обувки карате, че да усещате чак дотам разлика от милиметри във височината). Пиновете нямат изпускане, даже така хапят, че не позволяват никакви корекции в позицията на крака(карал съм ги с обикновени кецове, 5-10 и планиснки обувки).
Все пак зависи и от какъв размер са ти обувките, с които караш, каква подметка имаш. В крайна сметка за този ценови клас които и предназначени за Дх, ФР педали да вземеш, надали ще съжаляваш.
Успех с избора и поздрави!
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот hrisko » Вто Мар 19, 2013 6:53 pm

andycu написа: Все пак зависи и от какъв размер са ти обувките, с които караш, каква подметка имаш.

понеже колегата спомена обувките , аз съм напълно съгласен с това че е от голямо значение и с каква подметка караш и като цяло с каква обувка ... аз лично в момента съм с този scott http://www.sportdelivery.com/bg/product ... ic/1-Black и да ви призная доста съм разочарован . Подметката е Ок ама става ли въпрос за самата обувка - материята ( не съм сигурен каква е точно ) спарва супер много крака , освен това ако се намокрят , както доста често става това особено през зимата , няма изсъхване после 2-3 дена , на всичкото отгоре са и тежки . Не ги препоръчвам ! :D
hrisko

Мнениеот microlab » Вто Мар 19, 2013 11:37 pm

Един приятел кара такива, няма да останеш разочарован, той ги кара фр/дх... така че прави си сметка, пък и не са толкова скъпи (80лв) и са 338 грама...пластмасови са, но са яки като бик :D ...http://www.industrial-bg.com/bg/product ... gory_id=22 та ето ги и педалите, НЮКПРУУФ :bigeyes:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот krisosubufer2 » Сря Мар 20, 2013 11:00 am

microlab написа:Един приятел кара такива, няма да останеш разочарован, той ги кара фр/дх... така че прави си сметка, пък и не са толкова скъпи (80лв) и са 338 грама...пластмасови са, но са яки като бик :D ...http://www.industrial-bg.com/bg/product ... gory_id=22 та ето ги и педалите, НЮКПРУУФ :bigeyes:

+1 още един глас за Nukeproof-те
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот Capoeira » Сря Мар 20, 2013 1:50 pm

-1 педал само за 8 пускания.
След като писах че не ми харесват особено, и 5 месеца по късно ги намерих в колата реших да взема по големи пинове и да пробвам.
Резултата беше на 3-тото пускане миналата година на Последното състезание в Боровец -1 педал от удар в корен, при това удара не беше на външния крак ами на вътрешния и моментално след това усета да караш на ос.... речултат имам 2 педала и половина.
Пак казвам имайте си едно впредвид не казвам че всички ще стигнат до там, но за момента съм готов да преглътна теглото на другите ми педали.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот andycu » Сря Мар 20, 2013 2:00 pm

Capoeira написа:Специално мойте FireEYE имаха супер гадно осещане заради факта че пластмасата около оста е по висока от самите пинове. След като смених пиновете с по високи всичко се коригира но на един корен на Боровец починаха, закачих педала на корена и в следващия момента карах с половин педал. Т.е пластмасата им не е досатъчно здрава за да се ползва за нещо сериозно.

Може и да се еднакви с Нюка, може и да не са. Но в името на корекността става дума за файър-айски педали(изглеждат еднакво с нюковете).
Ако съм сгрешил се извинявам и да ме поправи колегата Capoeira.
Поздрави :beer: !
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот nick7120 » Чет Мар 21, 2013 5:27 pm

Да добавя по темата че вече си изгубих единият пин на nuke proof electron при условие че съм карал само градско явно не е бил достатъчно затегнат :dontknow: :beer:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Мнениеот antonpc » Пет Юли 26, 2013 3:08 pm

:wavey: Около 2 години ползвам Union SP-1090 (има ги при Дани на сухата сека за 80.00лв) и съм много доволен. :peace:
Изображение
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд