Твърда рамка за Downhill

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Твърда рамка за Downhill

Мнениеот Miranski » Пон Мар 04, 2013 9:17 pm

Здравейте, имам следната дилема след като си сцепих рамката на челото .. Та въпросът ми е коя рамка да избера
Drag C1 , Drag Climber , Sprint Primus ,Cross Spotster , Sprint BlockHead , Sprint Eterain , Fireeye Bloodshot :dontknow:
ще се ползва за Ърбан , Дх и Фрийраид . Бюджета ми е около 200 -230 лева

Помагайте ще се кара с 160 -180 мм Вилка :beer:
Miranski

Рейтинг: 1136

Re: Твърда рамка за Downhill

Мнениеот zer0 » Пон Мар 04, 2013 9:34 pm

предимството fireeye е,че има сменяемо ухо за дискова
zer0

Рейтинг: 988

Мнениеот hrisko » Пон Мар 04, 2013 9:41 pm

Аз лично не карам твърдак , но бих заложил на С1-цата , защото като чета във форума постоянно я хвалят , колко била здрава , с какви големи вилки я карали и други подобни работи :D Но и Fireeye-а не е за пренебрегване , малко хора в България могат да ти кажат нещо повече за тази марка , но аз бая се поинтересувах за нея преди 1 година понеже сменях рамка и да ти кажа доста хубави работи чух за нея . Но все пак нека хората с твърдаци да ти дадат по-компетентно мнение ! Успех с избора ! :beer:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот Miranski » Пон Мар 04, 2013 9:47 pm

За Ц1 нямам много добро мнение на 5 месеца с оригиналните компоненти, я сцепихме на 3 места ( челото. подсилката отзад , и подсилката на челото)
А някой да каже нещо за Бкокхеда (адски грозна рамка за мен) но съм чувал, че държи на много бой

Предлагайте и други рамки който да се включват в бюджета ми :beer: :D
Miranski

Мнениеот hrisko » Пон Мар 04, 2013 9:52 pm

щом не си доволен от Ц1 защо се колебаеш между нея и другите рамки ? Няма логика :D :dontknow:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот zer0 » Пон Мар 04, 2013 9:57 pm

Miranski написа:За Ц1 нямам много добро мнение на 5 месеца с оригиналните компоненти, я сцепихме на 3 места ( челото. подсилката отзад , и подсилката на челото)
А някой да каже нещо за Бкокхеда (адски грозна рамка за мен) но съм чувал, че държи на много бой

чувал съм,че ц1 е по-добра от блокхед.По-добре събери пари и се вземи dragomir c2 според мен това е най-добрия вариант от посочените долу,но виж и dartmoor нищо,че се водят за dj
zer0

Рейтинг: 988

Мнениеот iFkata » Пон Мар 04, 2013 10:30 pm

zer0 написа:
Miranski написа:За Ц1 нямам много добро мнение на 5 месеца с оригиналните компоненти, я сцепихме на 3 места ( челото. подсилката отзад , и подсилката на челото)

чувал съм,че ц1 е по-добра от блокхед.По-добре събери пари и се вземи dragomir c2 според мен това е най-добрия вариант от посочените долу,но виж и dartmoor нищо,че се водят за dj

C1 по-добро от Blockhead :lolup: Blockhead за някои, които я карат с Boxxer, им е доста удобна и издържа на блъскане. Относно FireEye-а : http://www.fireeye-bike.com/product_detail.php?prod_sn=67&type Дават я до 130 мм вилка. Cross-a моментално го махни от списъка. Вземи нещо от Cr-mo стомана, за да издържи голяма вилка, и да ти е удобно да го караш. От сега ти казвам Surge недей търси, няма BikesCenter нямат, а момчето което продаваше един от 2011, вече я е продало. Има един Ns Bitch бял, виж го. Ако ти идва скъп събирай още малко и го вземи. Най-здравият модел на NS като твърдак. :agree:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот damadzhana » Пон Мар 04, 2013 11:12 pm

Fireeye е Cr-mo, така че би трябвало да издържи на доста повече от 130 мм (е верно геометрията...)
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Мнениеот iFkata » Пон Мар 04, 2013 11:20 pm

damadzhana написа:Fireeye е Cr-mo, така че би трябвало да издържи на доста повече от 130 мм (е верно геометрията...)

Да сега съобразих, даже намерих един който се продава : http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=132827&p=910942&hilit=fireeye#p910942 . Може да пита момчето как се държи рамката и т.н. И да доста хора ползват Cr-mo рамки за стрийт с по 160-180 мм вилки.
Аватар
iFkata

Мнениеот damadzhana » Вто Мар 05, 2013 1:31 am

Проблема на стрийтърските рамки с големи вилки е средното се вдига доста нагоре и рамката като цяло е с къси чейнстейове и горна тръба. изброените водят до понижена стабилност (колелото ''играе'' повече като цяло), но както каза доста хора ги използват, което значи че имат преимущества. NS Surce e добър cr-mo вариант (с геометрия за големи вилки), но трябва да се търси от чужбина (някой по-горе беше казал че количествата в България са изчерпани. Не знам дали е вярно и кога ще зареждат...)
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Мар 05, 2013 10:55 am

Ако не е задължително да е нова- това е доста здрава рамка. Единствен минус е несменяемото ухо, но съм карал такава повече от 1 сезон и не съм имал проблеми :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот TENDER » Вто Мар 05, 2013 11:51 am

Някои уточнения, които някои млади потребители не искат да приемат. Когато хардтейл се използва за DH, половината от потенциала (не от хода на вилката) не може да се използва. Всички модели хардтейл за вилки с 180-200мм ход са създадени за фрийрайд, или иначе казано big drops. Когато става въпрос за rocky gardens, многото ход отпред няма да компенсира липсата на меко окачване отзад. Оптималния ход за DH с хардтейл е 130-140мм. Всичко над 140мм е излишно и ще създаде повече неудобства отколкото предимства.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот Айката » Вто Мар 05, 2013 1:21 pm

По различни причини,в момента карам NS-suburban с Manitou Nixon 145mm,средното се вдигна,но не много поради факта,че А2C-на вилката е колкото на вилка с 110-120 мм ход в зависимост от марката.По никакъв начин не казвам,че е за спускане но за човек до към 170-175см.според мен ще е доста удобна и повратлива надоло.Аз лично,от когато се качих на Cr-mo рамка(Specialized p.2)не съм си и помислял за алуминиева и не мисля,че някога ще карам пак алуминиев твърдак,освен ако не сглобя XC-колело.
Според мен Cr-mo рамките са доста по-добър вариант,особено за начинаещи,по простата причина,че позволяват доста повече грешки при каране без последствия по рамката(пукнатини,изкривявания и т.н.).
Не съм карал C1,но познавам няколко човека,които я използват за спускане и не са имали проблеми с нея,за това си вадя изводи,че счупените рамки са в следствие по-скоро на неправилна употреба и липса на опит от каращия,отколкото до слабост(дефект)на рамката.
За другите рамки,нямам особено мнение,Sportster-a на Крос,поне на външен вид ,много наподобява C1,та моят глас е изцяло за Cr-mo,и в конкретния случай за FIreeye-a. :agree:
Аватар
Айката

Рейтинг: 1198

Мнениеот TENDER » Вто Мар 05, 2013 2:01 pm

TENDER написа:Когато хардтейл се използва за DH, половината от потенциала (не от хода на вилката) не може да се използва.
Пропуснал съм да напиша, става въпрос за вилка с над 180 ход.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот iFkata » Вто Мар 05, 2013 2:06 pm

TENDER написа:
TENDER написа:Когато хардтейл се използва за DH, половината от потенциала (не от хода на вилката) не може да се използва.
Пропуснал съм да напиша, става въпрос за вилка с над 180 ход.

То се подразбра, че имаш предвид такава вилка, иначе най-добре ще е Cr-mo рамка. Тя за разлика от алуминия обира повечето неравности и вибрации и не се усещат, усещат се но не доста по малко. :agree:
Аватар
iFkata

Мнениеот EfoX » Сря Мар 06, 2013 8:58 pm

Също така може да погледнеш и dartmoor hornet. В форума (на 2-3 теми) се изписаха доста добри неща + има няколко колеги който (са) я карат и могат да ти дадат подробности и мнения. Това което аз знам- здрава и корава алуминиева рамка насочена към фриирайд /не ДЖ/ (гаранционна до - 140) и добра гемотрия (и с по големи вилки) /лично аз бих сложил някоя 160мм/. Първо трябва избереш алу. или Cr-mo рамка искаш (водят се доста спорове кое е по добре)

:peace:
Specialized rider Skype: alpha.d0g. Fb: Еfo Аngelov Tel: 089 52 700 89
Аватар
EfoX

Рейтинг: 1220

Мнениеот Miranski » Чет Мар 07, 2013 10:49 pm

ТЕМАТА Е ЗА КЛЮЧ :D
Miranski

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 14, 2013 5:56 pm

Взимай едно C1, направо са на символична цена от 160лв. Преди повече от 5г бяха дори по 170лв, а не бяха по-здрави.
Изключително издръжлива рамка, която спокойно може да се кара с едни 66-ци примерно по всички трасета в България. Отделно, че изглежда доста по-добре от себеподобните си в този ценови клас.
Отделно, че държат добра цена, ако тръгнеш да я продаваш след време като втора ръка ;)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот mite002 » Чет Мар 14, 2013 8:50 pm

аз минах от c1 към fire eye spitfire и саъ много по доволен рамката държи много повече и не е много по тежка.такаче бих избрал фире ай-а.
mite002

Рейтинг: 1198

Мнениеот Svetoslav Ivelinov » Пет Мар 15, 2013 12:18 am

Бих ти препоръчал NS Bitch - вече не се произвеждат но в форума имаше една черна , това е изключително здрава рамка поне според мен защото карам такава с домейн 180 ход и държи фронта без проблеми , имаш регулируем чейн-стей става както за стриит така и за фрирайд , при мен единствения минус е , че средното малко се вдигна , но не е много голям проблем :)
Svetoslav Ivelinov

Рейтинг: 1185

Мнениеот AiR » Пет Мар 15, 2013 1:45 am

Разликата в здравината между евтина алуминиева рамка и що-годе евтина стоманена ее доста голяма.
Ако ще е евтина алуминка, бих заложил на Entertain, но те ще са доста блъскани, тъй като нови ги няма много :|
С1 са доста! несполучливи, един приятел си взе с недозаварено чело :D
Climber преди 2008 са доста удобни, тъй като са с дълъг чейнстей и горна тръба ии са горе-долу стабилни, вярно, сучат се като BMW 316i АГУ TriTurbo, но за цената :agree:
Ако можеш да си вземеш Cr-Mo на прилична цена и една вилка 140-160мм.... по-дборе няма на къде, аз в момента се замислям да набуча AM1 SL на моята шутка :agree:
Ето няколко рамки които се продават в чужбина (Германия), повечето момчета са доста сериозни и не са лигльовци като англичаните, и в повечеро случаи са съгласни да изпратят нещо към България :)
Spank Alfonso: http://bikemarkt.mtb-news.de/article/13 ... nso-rahmen
Cube Dropzone: http://bikemarkt.mtb-news.de/article/12 ... ing-circus
Canyon Stitched: http://bikemarkt.mtb-news.de/article/12 ... n-stitched
NS Metropolis: http://bikemarkt.mtb-news.de/article/75 ... -rahmen-26

Ако се наложи...
NS Suburba 26: http://bikemarkt.mtb-news.de/article/13 ... urban-2007
Drössiger Dual: http://bikemarkt.mtb-news.de/article/13 ... kl-versand

Успех с избора :peace:
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот Capoeira » Пет Мар 15, 2013 7:31 am

Айката написа:По различни причини,в момента карам NS-suburban с Manitou Nixon 145mm,средното се вдигна,но не много поради факта,че А2C-на вилката е колкото на вилка с 110-120 мм ход в зависимост от марката................

Ако те успокоява вечерно време за да можеш да заспиш продължавай да вярваш в това, но AC-то е по високо дори от 140мм на Марзочи 44-ки , равно на това на Z1 130mm или All Mountain 130мм и по-голямо или равно от това на FOX, Rock Shox със същия ход. Просто това единствения недостатък на обърнатата арка, няма как да се конкурира точно в това отношение защото винаги остава височината на арката която трябва да се събере между долната тръба и гумата.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд