Окомплектовка на Gambler или друга рамка за DH/FR

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Окомплектовка на Gambler или друга рамка за DH/FR

Мнениеот phobike » Пет Юни 28, 2013 10:20 pm

Здравейте, дойде време и аз да мина на мека рамка! В момента карам един твърдак и въпросът ми е кои от компонентите мога да използвам (поне за начало) на рамката която искам да си взема. За сега съм се спрял на Гемблър от форума със чашки колче седалка и задна ос. Ще си взема шок отделно за него няма да става дума в темата.
Имам следните компоненти:
Рамка Scott Voltage YZ 20 2011
Вилка Sr Suntour Epicon Lo R 140mm ход с 15ка ос
Предна капла главина формула 15ка ос и шина MAD
Задна капла главина формула 10x125
Предна спирачка Quad Deuce FR с ротор Avid G2C2 203 mm
Задна спирачка Avid Elixir 9 с ротор Tektro 180 mm
Кормило Scott Pilot FR PRO
Скоростна система Обтегач Shimano Sora превключвателя е някакъв скапан на Shimano
Курбели и средно Shimano на квадрат (оригиналните на колелото) :D (тях ще ги заместя с Shimano ZEE)
Лапа(къса), Колче и Седалка на Scott

Ако се сещате за други компоненти които съм изпуснал кажете да ги добавя. :dontknow:

Също съм отворен за предложения за някаква добра рамка за спускане за не повече от 700 лв втора ръка! Нямам предпочитания за марка само да е добра и с хубава визия и не много стара!

Благодаря предварително! :beer:
phobike

Рейтинг: 1138

Re: Окомплектовка на Gambler или друга рамка за DH/FR

Мнениеот TheBlackPathway » Съб Юни 29, 2013 3:43 pm

Според мен, можеш да използваш лапа, кормило, скорости, спирачки и седалка, стига всичко да ти харесва! :beer:
TheBlackPathway

Рейтинг: 1208

Мнениеот sergeantdew » Вто Юли 02, 2013 3:24 pm

Здравей колега,

бих желал просто да споделя едно мнение за Gambler , преди не повече от месец успях да сглобя тази машина и съм изключително доволен от работата и! направо се разстапям като карам защото вози тежко като мерцедес от 79та :D. Много хора ще кажат че е тежка че не знам си какво си , аз лично ще ти споделя че на мен ми харесва да ми тежи колелото защото като тръгне надоло няма спиране,возията е уникална в смисъл такъв че няма друга рамка която когато окомплектоваш добре да вози по този начин , или поне аз така смятам :eyebrow: .

Искам само да ти споделя някои неща които практикувам когато карам ,понеже казват че челата на тези рамки са им най-голямата слабост и при пренатягане се къса там рамката, не е като да не изглежда невъзможно както можеш да се убедиш ето тук:

http://www.pinkbike.com/photo/8156674/

За това когато сглобиш колелото недей да натягаш прекалено много отпред ами (ако разбира се сам го стягаш) гледай да е леко притегнато, не разхлабено но не и твърде затегнато , общо казано средно положение. Имай в предвид че когато караш след известно време може да се разхлаби така че , аз лично преди всяко спускане проверявам дали е затегнато челото даже и всички възможни места на които може да се разхлаби някъде.

Има още едно плюсче което можеш да приложиш отпред на челото което този пичага е направил, освен ако нямаш такива планки към рамката :

http://www.pinkbike.com/photo/8260689/

Най-добре ще направиш ако отидеш в магазина на Скот на бул.България при механика там да ти го направят както трябва , там са двама механици в момента не се сещам за имена но единият е висок другият е по нисък с недовършен ръкав татуйровки на едната ръка, при него ще е по добре да отидеш.

Надявам се да съм помогнал , също така дано не съм ти развалил мнението за Гамблера, познавам доста хора които карат Гамблер и са много доволни.

:beer: :beer: :beer: Дай едно мнение когато покараш Гамблера, ако той стане твоят избор :)
sergeantdew

Рейтинг: 1260

Мнениеот hitar_potar » Сря Юли 03, 2013 9:45 am

sergeantdew написа:Здравей колега,
бих желал просто да споделя едно мнение за Gambler , преди не повече от месец успях да сглобя тази машина и съм изключително доволен от работата и! направо се разстапям като карам защото вози тежко като мерцедес от 79та :D. Много хора ще кажат че е тежка че не знам си какво си , аз лично ще ти споделя че на мен ми харесва да ми тежи колелото защото като тръгне надоло няма спиране,возията е уникална в смисъл такъв че няма друга рамка която когато окомплектоваш добре да вози по този начин , или поне аз така смятам :eyebrow: .
Надявам се да съм помогнал , също така дано не съм ти развалил мнението за Гамблера, познавам доста хора които карат Гамблер и са много доволни.

И кое точно му е хубавото на това да не можеш да спреш? :crazy: И кво ще рече, че вoзията е уникална? И аз мога да кажа за моя Съндей, че има уникална возия. Колко рамки от класа на Gambler си карал, да си успял да им сравниш окачванията? :P
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот sergeantdew » Чет Юли 04, 2013 11:15 am

Ама кажи ни за Sunday-a бе човек какво лошо има?

Аз лично не съм се качвал все още на Sunday ще ми е интересно да видя какво казват хората за него така ,че давай не се срамувай, но темата за жалост е за Gambler а Аз просто изразих личното си мнение базирано на основания които смятам за достоверни от това което съм изпитал и видял, човека си има глава на раменете и мозък в нея за да мисли, всеки може да мисли каквото си поиска и сам да се лъже ако не разбира. Благодаря за вниманието и извинете за спама.
sergeantdew

Рейтинг: 1260

Мнениеот Tishoy » Пет Юли 05, 2013 2:30 pm

Аз съм се качвал на Sunday и да ти кажа си работи много добре, а и здравината на рамката се е доказала през годините. :eyebrow:
Карам Climber :)
Tishoy

Рейтинг: 1198

Мнениеот Night-Power » Чет Юли 11, 2013 11:39 am

Отностно гамблерите имах 3 гамблера най-големия проблем за мен в тази рамка, е че в бг има само S размер и ако искаш няква прилична работа от тази рамка трябва да я караш с рц4 ,защото ако я караш с по-нисък клас шок примерно van r е пълна скръб .Теглото се преживява ако имаш леки части маншона как имаше гамблер, който беше 16.6 :).Много здрава рамка е като цяло за тези пари няма по-добро
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот damn » Нед Юли 14, 2013 8:40 pm

Може да поогледаш във форума, мисля, че имаше 2-3 Giant Glory-та от 2007-2009. Едното беше за 600-700 лв- рамка с 3-4 компонента. Според мен работи по-добре от гемблъра(лично мнение), пробвал съм ги и 2-те, с почти една и съща окомплектовка. :agree:

ПП: Аз съм Вальо със синия рам фр. :D
Аватар
damn

Рейтинг: 972

Мнениеот damn » Нед Юли 14, 2013 9:40 pm

Ето една офертичка: https://m.facebook.com/?_rdr#!/groups/1 ... 2550019673 за 900 лв е мн добре рамка, шок, колче и още некви части(не помня). :D :agree:
Аватар
damn

Рейтинг: 972

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд