Избор на спирачки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на спирачки

Мнениеот 20bobi08 » Нед Авг 11, 2013 4:04 pm

Здравейте колеги,
колелото ми е вече на година и го взех фабрично със спирачки Avid Elexir 1, с течение на обстоятелствата имайки предвид ръста и теглото ми, разбрах, че не са за мен, защото след всяко каране на Витоша преграват и не ми вършат работа, затова се доверявам на вас, да ме посъветвате, какви да си взема... Бюджета ми е около 400 лв. (за предна и задна) и е желатено да са към 400 лв. нови, защото не мисля, че мога да се доверя на употребявани от форума, въпреки че ако някой има предложение за някои много запазени, може :)
Благодаря предварително :) :beer:
20bobi08

Рейтинг: 1200

Re: Избор на спирачки

Мнениеот dunconstreet » Пет Авг 16, 2013 2:54 pm

Имаш ЛС. :beer:
dunconstreet

Рейтинг: 1209

Мнениеот ivcho01 » Пет Авг 16, 2013 3:20 pm

Какъв размер са ти дисковете?
Аватар
ivcho01

Рейтинг: 1220

Мнениеот maxim98 » Пет Авг 16, 2013 3:46 pm

shimano slx 2013 страхотна спирачка за парите си 189лв е едната.
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Рейтинг: 1094

Мнениеот hitar_potar » Пет Авг 16, 2013 4:35 pm

За наистина добри спирачки трябва да се насочиш към ползвани! Иначе ако са нови - само предна или задна... което, предполагам, не е вариант. :)
Караш на Витоша - това какво ще рече? Че залиташ по по-нанадолните дисциплини ли? И колко точно тежък си? И как ползваш спирачките - повече или по-малко? 4-бутални спирачки ли търсиш?
Аз лично от около 2 години карам Hayes Stroker Ace, 4-бутални, левитирам между 85 и 90кг без екипировка, карам ги спускане и ги ползвам доста - първите спирачки, които не мога да фейдна колкото и да ги тормозя и загрявам. Изключително удобни, красиви, мощни. :) :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот darki » Съб Авг 17, 2013 8:31 am

maxim98 написа:shimano slx 2013 страхотна спирачка за парите си 189лв е едната.

На тази цена могат да бъдат доставени например от няколко немски online магазина. Като в тази сума влиза спирачката, хубав диск, преходник и транспортни разходи. Ако се поръчат заедно предна и задна цялата доставка с дискове преходници и транспортни разходи ще е около 375-380 лева.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот neytchev » Вто Авг 20, 2013 12:44 pm

Виж какво карах около 3 години с Avid и неискам да чувам повече за тях, в момента едни от най-качествените спирачки са Shimano, а трите нови модела от 2013 saint, zee и xt са направо нереални. XT са около 400 лв и са изключително качествени и надежни.
Изображение
Аватар
neytchev

Рейтинг: 1117

Мнениеот hitar_potar » Чет Авг 22, 2013 8:59 am

а пък другите 2 опции струват майка си и баща си! :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Garfield » Чет Авг 22, 2013 11:43 am

Здравей, мисля че това се вмества в бюджета ти идеално: http://www.bike-components.de/products/ ... kung-.html Карам тези магури от пролетта и съм изключително доволен от тях. В нито един момент не съм усетил липса на спирачна сила, а съм от шубелиите и си стискам спирачките честичко. :D За сведение тежа 90кг. без екипировка, спирачките ме спират без усилие, едни от по-леките модели на пазара са, имат настройка на контактната точка, което лично на мен ми е ненужно. Поне за нивото ми на каране. :dontknow: С масло са, вместо DOT което за мен е плюс (лично мнение). Освен това идват с 5 годишна гаранция срещу протичане, тук можеш да прочетеш повече по въпроса: http://www.magura.com/en/bicyclecomp/se ... ranty.html. Лостчетата са обръщаеми, ако това има някакво значение. Просто от както ги имам не съм се замислял за други спирачки, освен по-високите класове MAGURA :beer: . Единственият недостатък поне за мен е че лостчето е проектирано за два пръста и е малко дълго, ако искаш да спираш само с един, но се нагодих някак си и в момента не изпитвам неудобство. Това са моите наблюдения върху спирачките от Април месец насам не много редовно каране.

П.П. Карането ми повече клони към All Mountain стила, но преобладават пусканията. :beer:
П.П.2 Единствената разлика с моите е, че моят комплект е бял. :D
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд