Избор на тип броня

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на тип броня

Мнениеот martiman96 » Чет Окт 31, 2013 10:43 am

Здравейте,
Скоро ще ми се наложи да купувам броня. Та разгледах насам- натам, по разни онлайн магазини и виждам, че има доста голям избор, много видове и марки и се чудя каква да избера. Най-вече чуденката ми е дали бронята да бъде от вида, който прилепва по тялото, с пласмасови протектори или тези "чест" протектори: от този вид http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod48765 или нещо такова http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod68344 .
Ако може някой който е карал с един от двата вида или пък и с двата, да даде мнение, какви са предимствата/недостатъците на единия и другия вид.
Като ако ще е от тези, които прилепват по тялото сигурно ще взема нещо, като това от линка, тоест без протектори по ръцете.
Поздрави :beer:
If you want to fuck the sky teach your dick to fly!!!
Аватар
martiman96

Рейтинг: 1115

Re: Избор на тип броня

Мнениеот obelix » Чет Окт 31, 2013 3:11 pm

Аз съм за второто. В момента карам с това със свален колан (сваля се) + отделно налакътници. Лятото я обличам на голо + вентилирано джърси отгоре и загрява поносимо, нямам проблем да стоя цял ден с нея. Пробвал съм и малко по-тежкия вариант - този. С тази жилетка загрявах драстично повече, според мен защото е точно върху дробовете. Карал съм и ризница тип жилетка на драг, тя също загряваше повече. Според мен броня, с която не мога да стоя и да карам цял ден, е непрактична.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот jd » Чет Окт 31, 2013 5:43 pm

Всичко зависи от това, какво искаш да предпазиш ;)
Ако искаш да пазиш рамена и лакти - взимай си протектор, който е направен за това. Ако не - взимай си само вест. Няма една "вярна" броня за всеки - индивидуално е решението какво предпазваш по себе си. Успех!
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот martiman96 » Чет Окт 31, 2013 9:41 pm

Аз търся най-вече нещо за гърба, отпред на гърдите, може и за раменете. Защото имам не лоши протектори за лактите и мисля да използвам тях.
Попринцип ми се иска да може да запарва колкото е възможно по-малко. Затова май съм се насочил повече към това http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod73976 , защото мисля, че щом не е толкова прилепнало и плътно ще запарва по-малко, но не съм сигурен, защото никога не съм пробвал подобна.
Ако още някой сподели мнение за един от моделите ще е супер или пък ако е пробвал и двата вида и е усетил какви са предимствата и недостатъците.
Поздрави :beer:
П.П. А това на което съм дал линк по-горе всъщност над джърси ли се носи или отдолу? :dontknow:
If you want to fuck the sky teach your dick to fly!!!
Аватар
martiman96

Рейтинг: 1115

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд