Избор на SPD педали и обувки за спускане.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на SPD педали и обувки за спускане.

Мнениеот msniki » Пон Юли 21, 2014 2:43 pm

Здравейте !
Тей като мисля да сменя моите SPD педали и обувки се колебая новите какви да са.
Смяната не е наложителна, тей като моите са висок клас, просто искам други.
Като идея ми е:
Crank brothers Mallet 2 и парчета пак тази марка.
Но нищо не знам за тези педали освен че са доста добри.
Интересува ме как се натягат пружинките на педалите ? Понеже на шимано са с шестограми, тук не виждам такова нещо.
Моите обувки са Shimano DX достатъчно удобни и здрави, но дизайна вече не ми допада.
Затова само искам да ги сменя. Но не мога си избера други такива.
Изискването ми е : Обувките да са под 200 лв да са червено бели или бяло-черни и да са доста здрави.
Педали до към 100-120 лв.
Ако някой може да помогне с избора ми, ще съм много благодарен. :beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Re: Избор на SPD педали и обувки за спускане.

Мнениеот joropc » Пон Юли 21, 2014 6:44 pm

msniki написа:Интересува ме как се натягат пружинките на педалите ?

Никак. :)
Имай предвид, че с тези педали трябва да се ползват само оригиналните парчета. Ако ползваш шимански, има голяма вероятност да скъсаш пружините. Иначе, педалите не се натягат.
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот msniki » Пон Юли 21, 2014 9:08 pm

joropc написа:
msniki написа:Интересува ме как се натягат пружинките на педалите ?

Никак. :)
Имай предвид, че с тези педали трябва да се ползват само оригиналните парчета. Ако ползваш шимански, има голяма вероятност да скъсаш пружините. Иначе, педалите не се натягат.

Знам, по горе съм написал че ако са тези педали парчетата пак ще са пак Crank brothers.
Това значи че са макс натегнати или макс отпуснати ?
или просто средно положение.
Аватар
msniki

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юли 21, 2014 9:17 pm

Педали Shimano XT Trail PD-M785 в комбинация с някой модел на 5/10. Карах Shimano DX PD-M647 педали, от които останах доста недоволен:
-адски тежки/550гр/;
-лесно се счупи пластмасовата платформа;
-оста и системата за захват на автомата към нея са доста слаби за педал за спускане;
-трудно закопчават;

Замених ги за въпросните XT-та и до момента нямам забележка. Платформите са алуминиеви, теглото е с около 200гр надолу, автоматите закопчават много лесно, регулира се натягането на пружината, оста все още е непокътната /година каране/.

За 5/10 като обувка само позитиви - карам ги 3-4 години, ползвам един от топ моделите Hellcat. Нямат скъсване, износване, адски здрави и износоустойчиви. Следващата обувка за каране ще е вероятно пак FiveTen.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот natalito » Пон Юли 21, 2014 9:33 pm

msniki написа:Това значи че са макс натегнати или макс отпуснати ?
или просто средно положение.

Предполагам, че е като на time. В зависимост от монтажа на парчетата имаш две положения - освобождаване при по-голям или при по-малък ъгъл на извъртане. При time са 13/17, а доколкото чета при crank са съответно 15/20. На мен 13 ми дойде тегаво, та малко поизпилих парчетата :D.
Но има хора, които карат с малет, що не пишат :dontknow:
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот msniki » Пон Юли 21, 2014 11:25 pm

EccentricMOTION написа:Педали Shimano XT Trail PD-M785 в комбинация с някой модел на 5/10. Карах Shimano DX PD-M647 педали, от които останах доста недоволен:
-адски тежки/550гр/;
-лесно се счупи пластмасовата платформа;
-оста и системата за захват на автомата към нея са доста слаби за педал за спускане;
-трудно закопчават;

Замених ги за въпросните XT-та и до момента нямам забележка. Платформите са алуминиеви, теглото е с около 200гр надолу, автоматите закопчават много лесно, регулира се натягането на пружината, оста все още е непокътната /година каране/.

За 5/10 като обувка само позитиви - карам ги 3-4 години, ползвам един от топ моделите Hellcat. Нямат скъсване, износване, адски здрави и износоустойчиви. Следващата обувка за каране ще е вероятно пак FiveTen.

Супер. Мерси за отзива.
А за кой модел XT говориш ?
за 5/10 съм наясно.
Имал съм Impact примерно и съм наясно че 5/10 си е стабилна марка. Като изключим Freerider версията(ебаси платнен ката).
natalito написа:Предполагам, че е като на time. В зависимост от монтажа на парчетата имаш две положения - освобождаване при по-голям или при по-малък ъгъл на извъртане. При time са 13/17, а доколкото чета при crank са съответно 15/20. На мен 13 ми дойде тегаво, та малко поизпилих парчетата :D.
Но има хора, които карат с малет, що не пишат :dontknow:

Да ве окей, но как държат силно или слабо. Лесно ли се откопчаваш или трудно ?
Това е, понеже няма как да се регулира за разлика от доста други марки.
Аватар
msniki

Мнениеот natalito » Вто Юли 22, 2014 8:37 am

Слабо няма. Има средно и силно. След 4-5 карания с шимански, леко натегнати като за начало, минах на тайма. И както писах взех крути мерки с пилата, щото ми идваха трудни. Но ако имаш повече опит с автомати, кранка на 15 ще ти е добре. Друг е въпроса, че нещо лесно ги трошали. Някъде четох. Тайма не ти ги препоръчвам само, защото са тежки.
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд