Курбели и средно NOPE ???

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Курбели и средно NOPE ???

Мнениеот URNEST » Чет Май 08, 2008 9:11 pm

Става въпрос за този комплект. За тези пари ми се вижда бая оферта - курбели + средно + водач. Въпросът е дали си заслужава. Водачът е 1:1 с boxguide, средното сигурно е еквивалент на GigaPipe. Едно време Веломания предлагаха едни курбели MRP, тези ми се виждат същите. Някой да има впечатления от тях? Дали на здравина ще еквивалент на Hussefelt 05? Попринцип не бих се насочил към Hussefelt, а по-скоро към нещо с интегрирана ос, но този комплект ме накара да се замисля, че за ~200лв получавам всичко.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Re: Курбели и средно NOPE ???

Мнениеот GECKO » Чет Май 08, 2008 10:12 pm

URNEST написа:...Едно време Веломания предлагаха едни курбели MRP... за ~200лв получавам всичко.

Веломания предлагаха RPM и да, тези много приличат на онези. Колкото до стратегията всичко за 200лв... бих го обмислил добре защото както и да го гледаш това е евтина сбирка от евтини работи. Моят съвет би бил да потърпиш с настоящите ти неща докато събереш малко повече стотинки и да си пазаруваш нещо арно, защото за 200лв можеш да си вземеш например Hone/LX курбели със средно и интегрирана ос, и да си имаш чудесни курбели които да ползваш с настоящия си водач, а по-натам да вземеш нов и евентуално по-добър водач. Личното ми мнение за тази сплав Alu 6061 за курбели не е добро така че... аз не бих ги взел.

Шиърс :beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот URNEST » Чет Май 08, 2008 10:31 pm

Ами мен чесно казано основната ми чуденка беше между подобен комплект и курбели със средно Hone, но реших да си замълча и да чуя малко мнения само за комплекта. Така и така ще потърпя настоящите курбели още малко, ще си ползвам самоделския водач, но с по-хубави курбели за напред.
А и да си призная Boxguide не ми допада. MRP според мен имат къде по-прости и по-работещи водачи.
Иначе за бъдещите курбели мисля твърдо да заложа на куха интегрирана ос с външни лагери. :beer:
Аватар
URNEST

Мнениеот URNEST » Пон Юни 02, 2008 7:17 pm

Та в крайна сметка май скоро ще караме Hone с две плочи и Shiftguide. :)
Аватар
URNEST

Мнениеот Ozzie » Пон Юни 02, 2008 8:23 pm

URNEST написа:Та в крайна сметка май скоро ще караме Hone с две плочи и Shiftguide. :)

:agree::agree::agree::agree::agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд