Shimano SLX Disc Brake

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Shimano SLX Disc Brake

Мнениеот shocka » Чет Яну 29, 2009 8:08 pm

Понеже не намерих теми относно тази спирачка като собственик на такава реших да напиша "малък" коментар относно нея.През тези близо 2 месеца постоянно се оплаквах от недостига на спирачна сила.Благодарение на "TeDo BaPHa" който ми блийдна спирачката и ми продаде нов ротор "Avid Polygon 160" спирачката почна да показва истинските си качества.При спускането дотолкова я подцених и дотолквоа силно натиснах лоста от яроста си че два пъти ме хвърли отпред при единия от който имах близка среща с едно дърво.Предполагам че това се дължи на моето подценаване и от части неопит да свикна с новото и тя.Относно спирачката на всички е ясно че е пряк наследник на Hone по дизайн по качества незнам защото не съм се качвал на такава.Според мен нивото и е някъде на Juicy 5 с някои колебания.Естествено има и недостатъци.Ръкохватката и не е така прибрана както на Juicytata and etc.Всичко според мен е въпрос на лична преценка моето не беше такова от една страна я взех защото никой нямаше мнение за нея по това което съм чел и това от части не влияеше на преценаката ми.Всичко беше на риск....
Аватар
shocka

Рейтинг: 1200

Re: Shimano SLX Disc Brake

Мнениеот манол``вт » Чет Яну 29, 2009 10:02 pm

Радвам се за теб! :beer: Нека и аз споделя свойте впечатление от новата ми спирачка Jucy 5. Днес имах възможноста да я покарам като хората и разбрах, че това е найстина много добра спирачка. Цял ден карах, но ротора не прегря (говорим за почти постоянно натиснакане на лостчето надолу по пътеката). Е явно ще разочаровам хората, които ми казваха, че "СОКЧЕТО" прегрява бързо (карам с 203 ротор) :)

(Ако някой иска да ме поправи, нека заповяда :thanks:)
манол``вт

Рейтинг: 1040

Мнениеот shocka » Чет Яну 29, 2009 10:16 pm

Според мен това си е до ротора(лично мнение) ;)
Аватар
shocka

Рейтинг: 1200

Re: Shimano SLX Disc Brake

Мнениеот ivo-o » Пет Яну 30, 2009 7:45 pm

манол``вт написа:Радвам се за теб! :beer: Нека и аз споделя свойте впечатление от новата ми спирачка Jucy 5. Днес имах възможноста да я покарам като хората и разбрах, че това е найстина много добра спирачка. Цял ден карах, но ротора не прегря (говорим за почти постоянно натиснакане на лостчето надолу по пътеката). Е явно ще разочаровам хората, които ми казваха, че "СОКЧЕТО" прегрява бързо (карам с 203 ротор) :)

(Ако някой иска да ме поправи, нека заповяда :thanks:)

:bowdown: аз карам Juicy 5 отпред и отзад със 203 ротори . Нямат грешка , пробвах също като тебе да карам със почти постоянно стиснато лостче по пътеките ... удивителни са :D :popcorn: :agree:
Don't just ride.... slide !
ivo-o

Рейтинг: 1265

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд