NS Surge 08-От къде?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

NS Surge 08-От къде?

Мнениеот Jam_Rock » Сря Фев 25, 2009 12:30 pm

:) Здравейте,новак съм в форума :) Запалих се скоро по МТБ :) Бих искал да ви попитам нещо и се надявам поне малко да ми помогнете :) Въпросът ми е относно рамка "NS Surge 0" :) Разбрах,че в България не се предлага тази рамка,та някой може ли да ми каже от къде мога да си намеря или поръчам тази рамка и каква е цената и ако някой знае?Ще съм ви много благодарен ;) Мерси предварително :)
Ето и снимка за всеки случай ;)
http://pds.exblog.jp/pds/1/200709/27/44 ... 037789.jpg
Аватар
Jam_Rock

Рейтинг: 1248

Мнениеот THEZOGGO » Сря Фев 25, 2009 12:38 pm

цък и NS Bikes Surge Frame 2009
Това последното го давам просто за всеки случай.:)
:beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот GECKO » Сря Фев 25, 2009 2:16 pm

Тя рамката се продава в България, но е на сглобен велосипед:

ЦЪК ТУК

Предполагам, ако звъннеш на хората, които вкарват велосипедите и другите рамки на NS (информация има на сайта) може да ти отговорят по-добре на въпросите. Разбира се винаги можеш да си поръчаш от чужбина, но в тази финансова криза нали искаме да си запазиме българските пари в България ;)
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jam_Rock » Сря Фев 25, 2009 5:49 pm

Еми да то и аз го бях виждал в Велоса,но тъй като съм начинаещ,не искам да давам много пари за колело на което ще се уча,а на Сърдж-а се спях защото е наситина много добро и здраво и мога да го карам доста дълго. :) :) :) Ще видя какво ще правя обаче тази рамка я сънувам! :bawling:
Аватар
Jam_Rock

Мнениеот Jam_Rock » Чет Фев 26, 2009 8:16 pm

A NS Bich 07 на каква цена вървят? :)
Аватар
Jam_Rock

Мнениеот ATR » Чет Фев 26, 2009 9:03 pm

По-скъпи са от Surge-a, а по геометрия не се различават много.
Може би дори изобщо, но не го твърдя със сигурност.
If it can't kill you... it ain't extreme
Аватар
ATR

Рейтинг: 1220

Мнениеот biketron » Нед Мар 01, 2009 1:18 pm

Наскоро си взех същата рамка от www.chainreactioncycles.com .Излезе ми сравнително евтино а рамката е наистина лудница.
Аватар
biketron

Рейтинг: 1044

Мнениеот Backflip_Motor » Пон Мар 02, 2009 11:12 pm

http://www.rowerowy.com/czesci/ramy/surge
Със ниския курс на злотата в момента рамката излиза малко над 300лв.
Backflip_Motor

Рейтинг: 1066

Мнениеот chrome » Вто Мар 03, 2009 12:55 am

искам само да уточня, принципно сме се разбрали с поляците че от http://www.rowerowy.com/ няма да продават продукти на НС на клиенти от България, ситуацията в Полша, курса на злотата в момента... налагат те да продават на тези цени, лошото е че на практика никъде другаде освен в Полша няма как да се продава на цените които се получават при обръщане на полските цени в евро. Другото нещо което искам да уточня е че при покупки на продукти на НС от чужбина гаранците по тях няма да се облслужват от Велос, а или чрез продавача на продукта или от Полша. Следващото нещо е че ние сме намалили цените на новите рамки почти до възможния минимум съобразявайки се донякъде с цялата ситуация..., намалянето на цените е трудно решение тъй като тези цени налагат елиминирането на възможността да предлагаме продукти през други магазини и се нагърбваме самостоятелно с тази задача така че не се сърдете че няма да можете да вземете нещата от любимия си магазин това е в интерес на по-добрите цени.

Искам да вметна още нещо... кога момчета ще почне да ви пука за нещата които се случват тук, кога ще почнете да подкрепяте хората на които им пука за карането и за спорта като цяло, които се опитват да правят нещо и това е и начина им на живот, кога ще спрете да купувате на поразия от къде ли не само и само в търсене на най-добрата цена, ясно е че винаги дадено нещо някъде ще го има на по добра цена...

Аз не съм оптимистично настроен за идващия сезон... приятно каране ви желая!
Just Be!
chrome

Мнениеот outfaced » Вто Мар 03, 2009 10:02 am

Не си съвсем прав ... когато нещата идват у нас на по-висока цена от навън, не са виновни клиентите. Това от което се оплакваш е факт и то не нов и не само в BG и не само в този бранш. Идеалистично е да очакваш от клиентите да инвестират в нещо друго освен собствената им изгода и кеф .. тъжно (или може би пък не чак толкова) но факт.

On-Line Shopping - VS - The Local Bike Shop (Nov 25, 2000)

Online stores vs Local shops, where do you stand?

Local bike shops vs UK online retailers
Аватар
outfaced

Мнениеот Pirate » Вто Мар 03, 2009 12:27 pm

искам само да уточня, принципно сме се разбрали с поляците че от http://www.rowerowy.com/ няма да продават продукти на НС на клиенти от България
- Искам само да ти кажа, че такива договорки са против принципите на свободния пазар и са освен всичко - НЕЗАКОННИ. Това което си написал е крайно непримливо не само за клиентите, но и за спорта и не съм съгласен с твърдението ти, че вие виждаж ли "мислите за спорта в БГ". Вие може да мислите за собствената си печалба и как да я увеличите. Това е нормалната логика на всеки бизнес.

кога момчета ще почне да ви пука за нещата които се случват тук, кога ще почнете да подкрепяте хората на които им пука за карането и за спорта като цяло, които се опитват да правят нещо и това е и начина им на живот, кога ще спрете да купувате на поразия от къде ли не само и само в търсене на най-добрата цена, ясно е че винаги дадено нещо някъде ще го има на по добра цена...
- Този спорт не се почва с вашия магазин в БГ нито би свършил ако магазина ви е принуден да затвори заради слаба печалба.

Не може да живеем в "демокрация", да искаме да се радваме на членството си в Евросъюза със последващите за това ползи за вноса, а вие да искате да потъпквате най-нахално принципите на свободната конкуренция.

Онлайн поръчките от чужди сайтове са нещо съвсем нормално и няма нищо лошо в правенето им. Който не може да издърржи на конкуренцията излиза от бизнеса. За съжаление все още в БГ, въпреки нарастващия обем на онлайн търговията, цените в БГ за крайните клиенти са много по-високи от на запад. Доходите пък са много по-ниски!
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот chrome » Вто Мар 03, 2009 1:22 pm

Pirate написа:
искам само да уточня, принципно сме се разбрали с поляците че от http://www.rowerowy.com/ няма да продават продукти на НС на клиенти от България
- Искам само да ти кажа, че такива договорки са против принципите на свободния пазар и са освен всичко - НЕЗАКОННИ. Това което си написал е крайно непримливо не само за клиентите, но и за спорта и не съм съгласен с твърдението ти, че вие виждаж ли "мислите за спорта в БГ". Вие може да мислите за собствената си печалба и как да я увеличите. Това е нормалната логика на всеки бизнес.

кога момчета ще почне да ви пука за нещата които се случват тук, кога ще почнете да подкрепяте хората на които им пука за карането и за спорта като цяло, които се опитват да правят нещо и това е и начина им на живот, кога ще спрете да купувате на поразия от къде ли не само и само в търсене на най-добрата цена, ясно е че винаги дадено нещо някъде ще го има на по добра цена...
- Този спорт не се почва с вашия магазин в БГ нито би свършил ако магазина ви е принуден да затвори заради слаба печалба.

Не може да живеем в "демокрация", да искаме да се радваме на членството си в Евросъюза със последващите за това ползи за вноса, а вие да искате да потъпквате най-нахално принципите на свободната конкуренция.

Онлайн поръчките от чужди сайтове са нещо съвсем нормално и няма нищо лошо в правенето им. Който не може да издърржи на конкуренцията излиза от бизнеса. За съжаление все още в БГ, въпреки нарастващия обем на онлайн търговията, цените в БГ за крайните клиенти са много по-високи от на запад. Доходите пък са много по-ниски!

искам само да ти уточня че не съм говорил аз сwww.rowerowy.com а хората от НС, и то не защото на нас не ни харесва а защото са преценили че така е правилно, капиш?

дали правим нещо за спорта знаят много хора, ако ти не си запознат с това какво изобщо ми обясняваш, а може и част от спорта да се почнала от нас и да приключи с нас, ОК, ако трябваше да сме затворили заради слаба печалба може би трябваше да сме затворили доста отдавна така че явно размера на печалбата не е толкова от значение... просто градим част от историята, някой ще каже ала бала...

относно цените в България, цените на двата основни дистрибутора са си ясно обявени и правилно калкулирани, в последно време почти постоянно има намалени разни неща и то намалени на предела на възможния минимум, това са и двете фирми които основно се занимават и имат възможност официално да организират каквото и да било относно колелата в нашата родина, цените на нашите неща които внасяме са нормални, клонящи към ниски, и изобщо не са калкулирани по схеми за нормална печалба да не говорим за висока, ОК

доходите в България мисля че няма смисъл да го коментираме, моите наблюдения са че всеки си знае неговите

моля и който не се чувства подготвен по темата да не се включва...
Just Be!
chrome

Мнениеот Jam_Rock » Пет Мар 13, 2009 7:20 pm

Колеги,а някой знае ли колко ход на вилката издържа NS Surge-а максимално? :)
Аватар
Jam_Rock

Мнениеот ATR » Пет Мар 13, 2009 7:26 pm

По каталог 160мм
Аватар
ATR

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Мар 13, 2009 8:14 pm

@chrome
Не си единствения на който го казвам....
"От както страната ни стана член на ЕС.... конкурираш се с ВСИЧКИ ОНЛАЙН МАГАЗИНИ, които доставят до България!"
:dunno:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот chrome » Пет Мар 13, 2009 11:25 pm

HepBeH_XaMcTep написа:@chrome
Не си единствения на който го казвам....
"От както страната ни стана член на ЕС.... конкурираш се с ВСИЧКИ ОНЛАЙН МАГАЗИНИ, които доставят до България!"
:dunno:

е конкурираме се то е ясно, къде лоялно, къде брутално, това не означава че не трябва да си имаме позиция и да не си я изразяваме, освен това аз говоря за друго и то не е насочено към масовката тук а към определен типаж хора... който разбрал ок, който не разбрал по живо по здраво... зиги заги
Just Be!
chrome

Мнениеот did » Пет Мар 13, 2009 11:32 pm

Отдавна няма разделение на български и европеийски бизнес.

Всичко е общ пазар, като разликата е само в куриерските услуги, но до една година и те ще се нормализират тук.

Който не иска да го приеме и се крепи на националистически идеали и мързел у потребителите, редно е да си преразгледа политиката.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот chrome » Съб Мар 14, 2009 1:16 am

did написа:Отдавна няма разделение на български и европеийски бизнес.

Всичко е общ пазар, като разликата е само в куриерските услуги, но до една година и те ще се нормализират тук.

Който не иска да го приеме и се крепи на националистически идеали и мързел у потребителите, редно е да си преразгледа политиката.

е по-мързеливо от това да си пуснеш онлайн поръчка едва ли има, за разделение на бизнеса едва ли има смисъл да говорим... ясно е че всеки като тръгне да купува нещо си прави сметката кое, как, защо...

пак ви казвам тук си говорим за нашия спорт и просто призовавам за малко съпорт към хората които мислите че правят нещо за него, за другите кой го е грижа... тях също не ги е грижа за вас нито за спорта, преценката кой какъв е, и какви са му интересите си я правите вие...
Just Be!
chrome

Мнениеот did » Съб Мар 14, 2009 1:34 am

има си 2 вида потребители:

първите са богати и мързеливи. те купуват без да питат за цената, не могат да обслужват сами железарията и си плащат за сервиз.

който се цели към тях, да залага на сервиз и мазни усмивки. у европата това го умеят и добре си печелят.

вторите знаят какво искат, знаят къде какво има, знаят как да си го купят по-евтино, как да си го сервизират и ако не могат, кой да им го сервизира.

всъщност, точно те са истинските хора, които развиват спорта.

да се разчита само на първите е късогледа търговия в стил МЕТРО. това не движи нещата напред.

да се разчита вторите да купят по-скъпо от тук, вместо по-евтино от там, е илюзия. парите са си пари.

Крайно време е да се осъзнаете, че сме в ЕС и да спрете да пишете патриотични лозунги, когато става дума за пари.

колкото до договорките с производителите, да не се доставяло отнякъде си... нямам думи! това е за съд.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Съб Мар 14, 2009 1:39 am

Тази тема е почти безкрайна. Сигурен съм, че връзките, посочени от outfaced, са само малка част от наличните по въпроса теми и статии в интернет.
Едва ли могат да се обобщят нещата накратко, а и аз не разбирам кой знае колко от търговия, така че мога да говоря най-вече като клиент и до известна степен като страничен наблюдател (но не и вътрешен такъв).
Факт е, че пазарите в световен мащаб стават все по-достъпни и отворени. Покрай това пазари и онлайн магазини, в които цените са по-ниски, привличат немалко потребители и останалите играчи на пазара трябва да се съобразяват с тази тенденция.
Това не значи просто да вдигнат ръце, а по-скоро да запретнат ръкави и да предложат на клиентите си нещо, което те не могат да получат от онлайн магазините. Нещо, което да ги направи доволни клиенти и да създаде у тях съпричастност към магазина. Това е нещото, което много магазини в България все още не постигат напълно, но като цяло мисля, че в това отношение нещата се развиват все по-добре.
В България обаче има и други фактори, които допълнително накланят везните към онлайн пазаруването в чужбина. От една страна, пазарът не е развит достатъчно. От друга, покупателната способност все още е ниска и на хората им е трудно да плащат повече само заради идеята да подпомагат местния магазин, дори той да им предлага възможно най-доброто отношение. Към всичко това се добавя и ниската цена на услугите в България. Ако в САЩ или Германия (не съм бил, само съм чувал) посещението в сервиз струва немалко пари, дори и за дребни неща, местният магазин, предлагайки безплатен монтаж/настройка/сервизиране на закупените от него продукти, може реално да спести пари на клиента и да наклони везните към себе си. У нас такива услуги все още са доста евтини, а и не винаги са свързани със съответстващо качество, така че е трудно това да действа мотивиращо срещу покупката онлайн.
Изобщо, у нас положението е такова, че много от плюсовете на местния магазин все още не съществуват реално, поради което плюсовете на евтините чужди онлайн магазини натежават доста повече. Това може да се промени, но не с думи, а с действия. Поне така си мисля.

Според мен chrome има предвид почти същото, само че той говори от позицията на търговец, затова ъгълът е малко по-различен от моя.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот codename47 » Съб Мар 14, 2009 9:27 am

и какво излиза, че ако си си купил рамка с "международна" гаранция трябва да я пращаш обратно на онлайн магазина от който си я купил в чужбина. Дори не може на най-близкия дилър в съседна страна? Каква е тогава тая гаранция?
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот chrome » Съб Мар 14, 2009 12:02 pm

codename47 написа:и какво излиза, че ако си си купил рамка с "международна" гаранция трябва да я пращаш обратно на онлайн магазина от който си я купил в чужбина. Дори не може на най-близкия дилър в съседна страна? Каква е тогава тая гаранция?

Oтносно гаранциите на сайта на НС е обяснено каква е процедурата по тях

дид, админ тука се събрахме на раздувка голяма, лошо няма, само че малко не ме разбрахте, аз не говоря за нещата с фрапираща разлика в цената ясно че там ще се предпочете ниската цена няма какво да го коментираме толкова това, става въпрос за това при наличие на качествен продукт на нормална към ниска цена на пазара тук, да се предпочитат аналагочни продукти на подобна или малко по ниска цена понякога просто за да се хване безплатна доставка или щото е модерно да си пазаруваш от не знам си къде, или не знам си защо...

...иначе тук всички се оплакват че условията за каране били лоши, нямало пътеки, нямало паркове, нямало зали, състезанията били малко, други били лошо организирани, еми на никого като не му пука така ще е...

...ако продължаме така слънце може и да изгрее от към острова хах, пожелавам ви от чейна да са толкова доволни от приходите им от България че да дойдат и да налеят малко от сухото и на наша почва, някое друго състезание ала бала, малко реклама тука в сайта може и да е от полза че не се знае какво ще стане скоро с бг рекламодателите които съпортват нещо в което цяла бг се уговаря как да си пазарува не от тях ами от на ............... това не е лош сценарий между другото тъй като може би така ще се отсеят малко и някой тукашни тарикати на който мястото им не е в този бизнес...
Just Be!
chrome

Мнениеот Jam_Rock » Съб Мар 14, 2009 7:06 pm

Започнах да си мисля,че не трябваше да пускам тази тема! :crap:
Аватар
Jam_Rock

Мнениеот chrome » Съб Мар 14, 2009 10:14 pm

Jam_Rock написа:Започнах да си мисля,че не трябваше да пускам тази тема! :crap:

споко бро страшно няма, ти намери ли си рамка всъщност?
Just Be!
chrome

Re: NS Surge 08-От къде?

Мнениеот Jam_Rock » Сря Апр 01, 2009 6:19 pm

А значи във Велоса я нямат!Мислех да я поръчвам от http://www.rowerowy.com но там има модел 09,а не 08!Та въпросът ми е кой от трите варианта е по-добър: да си поръчам модел "08" от http://www.chainreactioncycles.com,или да поръчам NS Surge модел "09" от http://www.rowerowy.com,или последният вариант NS Bitch "08" също от http://www.rowerowy.com :dontknow: А относно стила,искам да карам фрирайд.Другото което е писах на http://www.rowerowy.com и ми казаха,че могат да закупя от тях рамка,само при положение,че дистрибуторът на НС за България(в случая Велос) нямат въпросната рамка.
Аватар
Jam_Rock

Мнениеот dEcLiNe » Сря Апр 08, 2009 9:13 pm

Ако имаш възможност грабвай някоя кучка 07!!Чувал съм, че сърдж е правен на базата на бича така, че прецени сам.Бич 08 е повече за стрийт и дърт защото геометрията е променена, челния ъгъл е променен и ограничението на вилката също, но и още други неща(предполагам).Всеки случай ще трчбва да избереш между сърдж 08 и 09 ако нямаш възможност за бич 07. :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Jam_Rock » Чет Апр 23, 2009 9:36 pm

Предлагат ми бял Сърдж,нов на цена от 440 лв.Как ви се струва цената,аз мисля,че не е нормална! :dontknow:Скъпо ми се струва! :crap:
Аватар
Jam_Rock

Мнениеот Sucker » Чет Апр 23, 2009 11:03 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=32950 240 лири днеска курса е 2.19 т.е. 240х2.19=525 лева
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот Jam_Rock » Пет Апр 24, 2009 6:05 am

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=22285 :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: 179.99х2.19=394 Тази която ми предлагат е Сърдж 2008
Аватар
Jam_Rock

Мнениеот ATR » Съб Апр 25, 2009 7:53 am

Jam_Rock написа:http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=22285 :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: 179.99х2.19=394 Тази която ми предлагат е Сърдж 2008

Item discontinued - no longer available to purchase. :)
Пък моята си чака купувача...
Аватар
ATR

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд