Dragomir Factory DH vs. Scott Nitrous 10

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот GECKO » Вто Мар 03, 2009 5:02 pm

Maxxis-Diesel написа:
Teodor40 написа:
Лично мен ако питаш, за тази цел бих взел един хубав твърдак с малко повече ход във вилката за тия пари :D

Имам си мощен твърдак, но вече ми е писнало.Твърдо съм решил, че ще е МЕКО. :agree: :)

И ще смениш най-доброто от една технология, за да минеш на най-калпавото от друга?

Мисля, че имаше такива теми (за спирачки). Ти си решаваш в крайна сметка, но не мисля, че ще ти коства много да изчакаш, и да вземеш някоя по-свестна рамка в последствие, а междувремено да се рафинираш с твърдака :dunno:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Maxxis-Diesel » Вто Мар 03, 2009 5:07 pm

Ами дай предложение за по-свестна мекица, горе-долу в този ценови клас?! :dunno:
Аватар
Maxxis-Diesel

Рейтинг: 980

Мнениеот Maxxis-Diesel » Вто Мар 03, 2009 5:53 pm

Между другото имам възможност да ми донесът рамка от Канада.Като гледам Kona Stinky и по-старите Specialized Big Hit са на приемливи цени (за 2-ра употреба говоря).Дайте някакво предложение за рамка до 450 лева или до 320-350 канадски долара. :agree: :popcorn:
П.П. Без шок...
Аватар
Maxxis-Diesel

Мнениеот GECKO » Вто Мар 03, 2009 6:02 pm

Maxxis-Diesel написа:Между другото имам възможност да ми донесът рамка от Канада.Като гледам Kona Stinky и по-старите Specialized Big Hit са на приемливи цени (за 2-ра употреба говоря).Дайте някакво предложение за рамка до 450 лева или до 320-350 канадски долара. :agree: :popcorn:
П.П. Без шок...

В този ценови клас няма "мекица" за която бих дал пари (и на която бих разчитал да ме пази здрав), но Specialized Big Hit е доста прилична рамка, която е доста напред пред досега обсъжданите. Ако имаш възможност да се сдобиеш с такава смятам, че няма да сгрешиш :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот kotka12 » Вто Мар 03, 2009 7:01 pm

в никакъв влучай не бих си купил рамка втора ръка точно от Канада
имайки предвид карането на тамошните ракети
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Maxxis-Diesel » Вто Мар 03, 2009 8:11 pm

Като се замисля си напално прав, там рамките са много аграрени.Моля хората които са карали и карат Factory DH да дадат своето мнение за рамката.Като например:Как се държи при гадните и каменисти трасета, какъв шок е подходящ, къде са слабите места на рамката и т.н.?Ще сте ми голяма помощ.
Мерси! :beer:
Последна промяна Maxxis-Diesel на Вто Мар 03, 2009 8:23 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
Maxxis-Diesel

Re: Dragomir Factory DH vs. Scott Nitrous 10

Мнениеот The_Ghost_RiDer » Вто Мар 03, 2009 8:19 pm

@kotka12 ! Правилно не се знае, как са тормозени или т.н. :)
Аватар
The_Ghost_RiDer

Рейтинг: 1425

Мнениеот Maxxis-Diesel » Вто Мар 03, 2009 8:24 pm

Maxxis-Diesel написа:Моля хората които са карали и карат Factory DH да дадат своето мнение за рамката.Като например:Как се държи при гадните и каменисти трасета, какъв шок е подходящ, къде са слабите места на рамката и т.н.?Ще сте ми голяма помощ.
Аватар
Maxxis-Diesel

Мнениеот korny » Вто Мар 03, 2009 8:29 pm

Аз наскоро бях изпаднал в същата дилема: Фактори/Нитрос/рамка от Канада.Най-добре ми звучаха офертите за Norco от Канада ама поемаш риск в какво състояние ще ти е рамката.
А иначе за Скотта и Драгомира...По-евтино ще ти излезе да си сглобиш Скотта, но пък си направи сметка как ще го караш и също така си помисли кое ще ти е по-удобно от гледна точка на височината седалка/кормило и също разтоянието между двете.За мен българското е по-удобно имайки впредвид мойте размери.
Наздраве от мен и честит празник :beer:
Аватар
korny

Рейтинг: 1166

Мнениеот stroker » Вто Мар 03, 2009 9:13 pm

Maxxis-Diesel написа:Между другото имам възможност да ми донесът рамка от Канада.Като гледам Kona Stinky и по-старите Specialized Big Hit са на приемливи цени (за 2-ра употреба говоря).Дайте някакво предложение за рамка до 450 лева или до 320-350 канадски долара. :agree: :popcorn:
П.П. Без шок...

90% от продавачите в САЩ(ако не и повече) доставят до Канада,така че не виждам защо трябва да се ограничаваш само с рамки от Канада!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Maxxis-Diesel » Вто Мар 03, 2009 9:23 pm

Maxxis-Diesel написа:
Maxxis-Diesel написа:Моля хората които са карали и карат Factory DH да дадат своето мнение за рамката.Като например:Как се държи при гадните и каменисти трасета, какъв шок е подходящ, къде са слабите места на рамката и т.н.?Ще сте ми голяма помощ.

Рамката ще е Dragomir Factory DH, но искам по конкретна информация от запознати с рамката. :)
Аватар
Maxxis-Diesel

Мнениеот Skull » Вто Мар 03, 2009 10:49 pm

Maxxis-Diesel написа:
Maxxis-Diesel написа:

Рамката ще е Dragomir Factory DH, но искам по конкретна информация от запознати с рамката. :)

То понеже точно за тази рамка няма нищо изписано из форума ... :bigeyes:
Изображение
Контакти :ЛС & Skype : swejest
Аватар
Skull

Рейтинг: 1320

Мнениеот GECKO » Вто Мар 03, 2009 11:47 pm

Skull написа:...
То понеже точно за тази рамка няма нищо изписано из форума ... :bigeyes:

Ако не си разбрал темата се превръща в една от онези, пуснати от човек с ново колело, който иска мнение за него, а когато му кажат, че не струва той отказва да го приеме до последно.

Така и тук, лирическият герой е направил своя избор, и сега се опитва да намери добри мнения/оправдания за продукта, който той е харесал ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот dEcLiNe » Сря Мар 04, 2009 12:13 am

Да, Геко е прав.И аз съм пускал подобни теми.Наавтора ще му отнеме време, но най-накрая ще разбере!Убеден съм!По-добре да го оставим да си чете и да си тълкува всичко.Като не разбере нещо идва и пита, но след като 3 дни стои и го чете и още не му е ясно защо или как.Това е трудния начин.Лесния е да се впрегнем да му обясняваме защо е направил добър избор. :agree:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Editor » Сря Мар 04, 2009 12:59 am

Темата е приключена.....Мисля, че всички разбраха разликите между двете рамки.Автора на темата може да се замисли да събере малко повече парички и да си купи нещо което ще е достатъчно здраво, работещо и ще го радва дълго време.
:beer:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Pupinator » Сря Мар 04, 2009 10:43 am

@Автора Ако разбираш английски:

http://www.mtbr.com/cat/bikes/downhill- ... 42crx.aspx

Ако изчакаш малко, скоро ще има от новите рамки, като тази на Росен - Dragomir - Black Hawk

@sherpite: Рамката е предвидена да се кара НАДОЛУ. Дали ще се кара на Витоша, Паранг или Шладминг няма значение.

Спред мен Нитроса е по-скоро в АМ и лекия ФР. Незнам защо се сравняват двте рамки, защото те се доста различни както по предназначение така и по параметри.

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот sherpite » Сря Мар 04, 2009 7:07 pm

Pupinator написа:@sherpite: Рамката е предвидена да се кара НАДОЛУ. Дали ще се кара на Витоша, Паранг или Шладминг няма значение.

Възможно е. Днес видях поредния „щастлив“ собственик с такава рамка, който ми обясни, че задницата на рамката му все едно е срязана с флекс, докато си карал, не къде да е а на Витоша. Човека тежи 65кг. с мокри дрехи и знаете ли какъв му е бонуса от цялата далавера, пирон над китката, за белези няма да споменавам. Не знам, може да е имало шупла :D
Та идеята на споделеното пред вас е, че не трябва комерса да е приоритет!

П.п. Говорим за рамка, която е купена ч. нова и карана макс 3-4м. не знам дали има и толкова
Последна промяна sherpite на Сря Мар 04, 2009 7:52 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 04, 2009 7:36 pm

Всяка рамка се чупи. Норкото на Цанко се спука точно задницата от доста малко каране. Ама номера е, да си следиш рамката. И като я видиш спукана да направиш нещо по въпроса. А не тя да пука като за световно, ти да си я караш без да ти дреме. Въпрос на време е за ВСЯКА част за се счупи. За 500 кинта какво искате? Сешън 10 ли?
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Mavic-D321 » Пет Мар 06, 2009 1:21 am

Teodor40 написа:Всяка рамка се чупи. Норкото на Цанко се спука точно задницата от доста малко каране. Ама номера е, да си следиш рамката. И като я видиш спукана да направиш нещо по въпроса. А не тя да пука като за световно, ти да си я караш без да ти дреме. Въпрос на време е за ВСЯКА част за се счупи. За 500 кинта какво искате? Сешън 10 ли?

:agree:
Добре дошли на Юг, аз живея тук.Алкохола е "във" хола, а тревата е Чук.
Аватар
Mavic-D321

Рейтинг: 982

Мнениеот Capoeira » Пет Мар 06, 2009 12:19 pm

Teodor40 написа:Всяка рамка се чупи. Норкото на Цанко се спука точно задницата от доста малко каране. Ама номера е, да си следиш рамката. И като я видиш спукана да направиш нещо по въпроса. А не тя да пука като за световно, ти да си я караш без да ти дреме. Въпрос на време е за ВСЯКА част за се счупи. За 500 кинта какво искате? Сешън 10 ли?

Norco-то е с 5 години гаранция на рамката, единствено не трябва да е пребоядисвано, ако е счупено на левия Seatstay нещо такова
Изображение
се замненя гаранционно даже моделите 2008-2009 се изтеглиха безшумно, защото подсилата беше смешна.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот codename47 » Пон Мар 09, 2009 12:53 am

ето ти един Nitrous: http://vimeo.com/3279519
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Pupinator » Пон Мар 09, 2009 11:15 am

sherpite написа:
Pupinator написа:@sherpite: Рамката е предвидена да се кара НАДОЛУ. Дали ще се кара на Витоша, Паранг или Шладминг няма значение.

Възможно е. Днес видях поредния „щастлив“ собственик с такава рамка, който ми обясни, че задницата на рамката му все едно е срязана с флекс, докато си карал, не къде да е а на Витоша. Човека тежи 65кг. с мокри дрехи и знаете ли какъв му е бонуса от цялата далавера, пирон над китката, за белези няма да споменавам. Не знам, може да е имало шупла :D
Та идеята на споделеното пред вас е, че не трябва комерса да е приоритет!

П.п. Говорим за рамка, която е купена ч. нова и карана макс 3-4м. не знам дали има и толкова

А този човек направил ли си е труда да отиде в завода на Веломания и да си потърси гаранцитята? Ако да какво се е случило? Ако не - защо?

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Мнениеот dEcLiNe » Пон Мар 09, 2009 11:25 am

Гледам, че е станало на тема. :dunno: :popcorn:
Изображение
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот sherpite » Пон Мар 09, 2009 1:16 pm

Pupinator написа:А този човек направил ли си е труда да отиде в завода на Веломания и да си потърси гаранцитята? Ако да какво се е случило? Ако не - защо?

А за счупената ръката в кой завод да отиде? То е ясно, че не иска и да чува за тази рамка, фи..а и т.н. Не знам дори дали ще му позволят родителите му пак да кара, а и дали той ще иска ...
ех колко сладък минус аа ако можеше за едно мое мнение по 100 точни да ми сваляте щеше де е супер щастие :D
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Admin » Пон Мар 09, 2009 5:14 pm

След като не си е потърсил правата по установения ред, наистина не е коректно да се критикува производителя/вносителя й. Че той може дори да не знае, че има рамка, счупена по този начин.
Нещо повече, ако се спестяват такива оплаквания, могат и други потребители да бъдат застрашени, защото ако има някакъв принципен проблем и производителят е уведомен, той може да вземе необходимите мерки за отстраняването му, а ако не знае, какво да направи?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Pupinator » Вто Мар 10, 2009 12:56 am

Admin написа:След като не си е потърсил правата по установения ред, наистина не е коректно да се критикува производителя/вносителя й. Че той може дори да не знае, че има рамка, счупена по този начин.
Нещо повече, ако се спестяват такива оплаквания, могат и други потребители да бъдат застрашени, защото ако има някакъв принципен проблем и производителят е уведомен, той може да вземе необходимите мерки за отстраняването му, а ако не знае, какво да направи?

Админ ме е изпреварил. Точно това щях да кажа и аз.

Аватар
Pupinator

Мнениеот bikerider » Чет Мар 12, 2009 11:59 am

sherpite написа:А за счупената ръката в кой завод да отиде?

Тъй като предишния ми отговор беше изтрит заради новите правила си позволявам да го преформулирам:

Всички ръководства за части, всички ръководства за каране, всички популяризиращи материали съдържат едно предупреждение: планинското колоездене е опасен спорт и трябва да се практикува с крайно внимание.

Всички менюъли започват с това предупреждение и във всички тях може да се намери изискването преди ВСЯКО каране велосипеда да бъде оглеждан за видими пукнатини, повреди и прочие неща, които могат да доведат до инциденти с лоши последствия. И ако такива неща са налице да НЕ се кара преди повредата да бъде отстранена. Намирам горния въпрос за силно тенденциозен, тъй като е абсурдно производителя да бъде обвиняван за травми, след като тези предупреждения са налице и всеки може да ги прочете.

В духа на спора коя рамка е по-добра, намирам също горния пост за явно злонамерен и манипулативен, и откровено насочен срещу производителя на Factory DH - Веломания.

Що се отнася до конкретните причини за цитирания инцидент, не мисля, че sherpite е в състояние да прецени каква е причината без подробен анализ на метала при мястото на счупването. Може да е било шупла и производствен дефект, може и да не е било. Всеки случай не е работа на sherpite да се опитва да преценява това. Има си хора за целта и те работят за производителя.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Чет Мар 12, 2009 12:31 pm

@bikerider
Благодаря, че преформулира мнението си. И се извинявам, че се наложи да изтрия една малка част от него в новия му вид. Причината да го направя е, че преди време по друг повод бе изразена ясно позиция от собственикът на един магазин и от sherpite, че изказванията на последния нямат нищо общо с магазина и двете лица не искат да бъдат свързвани по никакъв повод във връзка с изказвания на sherpite тук. Разбира се, всеки има право да прави връзки между различни неща, но при наличието на подобна ясно изразена позиция, би било най-коректно да адресираме мненията на sherpite единствено като негови лични и да не намесваме трети лица. Вярвам, че ще ме разбереш. :agree:

Аз също смятам, че въпросният случай с тази счупена рамка е поднесен тенденциозно в смисъла, който съм уточнил в мнението си по-горе. Предупрежденията в ръководствата за употреба на продукти за планинско колоездене не са случайни, както не са и гаранционните условия и редът за упражняване на правата, произтичащи от тях. Ако те наистина не са били упражнени и поради това Веломания няма как да има каквото и да е мнение по посочения проблем, то този пример би трябвало да бъде игнориран от всеки трезво разсъждаващ човек, четящ тази тема. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Чет Мар 12, 2009 12:46 pm

Съгласен съм - изтритата част е мое лично мнение и не засяга темата. Благодаря, че си си направил труда да я изтриеш, защото наистина можеше да породи нови спорове и полемики :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 12, 2009 1:17 pm

bikerider написа:Има си хора за целта и те работят за производителя.
При едно съдебно дело най-вероятно ще са назависими експерти. :)
П.П. Просто те допълвам. :beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд