LF FR BIKE

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: LF FR BIKE

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 3:01 pm

Ако още някой даде съвет да си вземе Сърдж за 500-600лева директно започвам да му набивам минусите. Ебаси и хората сте във форума седят толкова хубави и наистина качествени рамки на цени който дори и за UK са на доста ниски цени дори за втора употреба. Продава се Кона Стинки 2008 С размер за 800лв.,Iron Horse 7poin7 за 650лв(без шок), продавам Норко Атомик 2006 М размер за 800лв. Никой за нищо на света не може да ме убеди 200-300лв отгоре не си заслужават факта че ще караш колело което наи-малкото ще работи и ще работи доста дълго, няма да се налага като всяка втора рамка на български асемблатор да го дозаваряваш всяка година и на всичко това да казваш "подобрения". Относто нещата който се говорят за втората употреба все повече не мога да проумея от къде идва този страх към нещо което е карано преди теб, винаги бих предпочел да карам дори и 4-5годишна рамка или вилка която работи в пъти по-добре и е неимериво по задрава и надеждна от нова за същата цена. Като имаш 1200лв гледаш само втора употреба, не се оставяш някой заблуден фанатик да те убеждава че видиш ли новото винаги си е ново, почти не се сещам за част по коелото която да не може да се вземе втора употреба без да се притесняваш за сигурноста си.
1-во намираш си рамка кяото няма да сменяш в близките година две
2-ро намираш си вилка кяото да е достатъчно надеждна и безпроблемна така че да не те принуждава да наливаш постоянно пари за сервизиране(в pinkbike е пълно с 66-ци или Domain за под 400лв).
3-то презеняваш колко пари са ти останали и си харесваш останалите компоненти така че да отговарят поне минимално на стила който караш, винаги за 150-160лв може да вземеш комплект hayes спирачки който няма да са върха на спирачната сила, но поне проблемите с подръжката им са доста малки, намираш си курбели накой Hussefelt или някое Шимано с малко по-здрава конструкция и си избираш някакви главини, дори и средния клас формула са достатъчно здрави за да не ти създават проблеми.

4-то намери си екипировка, не искам да гледам поредни малоумник с челадинка(да и аз карах така дореди година). И помни колко и пари да си приготвил винаги ще се наложи да додадеш, това е част от правилото на Мърфи

Ако сега се намери някой да ме пита как се доставят неща от Пинкбаик, нека преди това прегледа съсществуващите теми.

Благодаря за компетентния отговор ;)

Ами екипировка си имам , а за вилката domian-a в CRC го дават за малко над 400лв също,обаче чисто нов.
За рамка 2-ра употреба си прав , че има добри предложения , ама как да разбера ако са пукани или нещо такова?
Абе, тая кал по гумите що мирише на лайна???
Аватар
niki1

Рейтинг: 917

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 3:17 pm

И не съм сигурен , че читави ФР компоненти могат да се вместят в бюджета ми :dontknow:
Аватар
niki1

Мнениеот Capoeira » Вто Фев 02, 2010 3:19 pm

Повечето нормални марки, тук не се включват явно българските имат 3 или 5 години гаранция, даже доста голяма част имат lifetime гаранция и за разлика от всички останали не се пазарят като цигани и да си намират оправдания ами приемат гаранционно всчики подобни дефекти стига рамката да не е пребоядисвана и да няма видими следи от удари или протривания в дефектиралия компонент. Начина на обслужване на гаранциите при тях е или ти сменат гаранционно часта кяото се е счупила или цялата рамка с същия модел и година или тазгодишния модел, всичко това без да искат каквото и да е доплащане. Много малко вероятно е да намериш човек който да кара пукана рамка , явно при тях пазарната икономика работи с нормалните си правила, или го сменят или остават без един, а можеби и повече потенциални клиенти. Тук обаче не означава че няма и такива случай но са в пъти по-малко отколкото в нашата държавица.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Вто Фев 02, 2010 3:38 pm

извинявам се, не съм обърнал подобаващо внимание на нашия пазар във форума - хвърлял съм по 1 очо на предложенията ,посочени от Капоейра - всичките си заслужават до едно. дори повече - там няма да се чудиш шипват ли до Бг. :D

barabum написа:...

А нали се сещаш,че доставката и мито и ДДС от щатите ще му отрежат главата. :crazy: Единствено оферти от Англия и Европейските държави са оферта за внасяне (една част поне :idea: )

колкото до това изказване - ето ти пример - сдобих се с рамка от щатите и след плащане на мито и ддс излезна една солидна сума по-малко, отколкото ако се бях занимавал с обява за същата от Европата. мога, ако искаш, да дам насоки в кой сайт и къде точно в него да се проверява колко би било митото на каквото и да е... но то не е страшно - винаги е 4-5-7-8 процента от цената. ДДС е винаги 20 процента... демек на 800 долара ще заплатиш още около 260-280лв. ДДС и МИТО. това събаря ли те, при положение, че ще караш нещо доста по-добро от Сърдж? :nono:
да не говорим, че доста хора са склонни да занижат цената на байка или частта в документите, и така тези 260-280лв могат да се намалят допълнително. да не говорим пък, че има и хора, които са достатъчно сериозни и добронамерени и понякога дори си разделят шипинга с теб... както беше в моя случай... ПО НЕГОВО ЖЕЛАНИЕ (на продавача)... ;)
колкото до факта, че доста хора не са навити да шипват до нашата мила родина - зависи на кого ще попаднеш, аз също съм си харесвал доста чарколя, рамки и цели колелета, и повечето от продавачите са били навити да пратят до България. ето вчера пристигна поредната част, договорена в пинкбайк, само че за мой приятел - вилка 66 RC2X. не знам защо попадаш все на хора, които нямат желание да пращат... да не говорим пък, че аз съм попадал на такива, които не искат, и след 10мин. увещаване вече са навити. ;)
колкото за Домейна от CRC за 195 паунда - стержена му е 1,5 широк... демек ще стане само на въпросния трек сешън, или някоя друга рамка с чело за 1,5. на Сърдж - забрави. ако вземеш тоя домейн, задължително търсиш рамка с 1,5!
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 6:33 pm

Ами , ако взема вилка и рамка втора употреба (около 1000 кинта двете) , купя си едни спирачки за 200 лв и останалото използвам от хардрока ще стане ли читаво колело? :beer:
Аватар
niki1

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 6:52 pm

А иначе вескоз , аз си направих труда да проверя и най-евтина Фр, ама направена за Фр мекица (нова и читава) струва 3150 лева.

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =23&lang=2

Това е колкото два НС Кора.От Америка , който казва,че е лесно да се внася, май никога не е внасял,защото аз сьм го правил и да ви кажа си е ебало майката. Почти никой не иска с нас Бьлгарите да търгува,защо ли?Ето ти и оскъпяването от Америка:

Да кажем, че има го трека за 2000$

1)ДДС 20% - 400лева
2)Мита - около 200 лева някъде излиза , но за колело не съм сигурен
3)Транспорт 150 лева

Общо 750 лева отгоре!

Друг е вьпроса , че може да ти дадат някое супер строшено колело с дефекти , които не са видими.А пък да го вьрнеш не можеш,защото транспорта обратно ще излезе повече от колелото.Освен това , никой няма да го иска обратно , след като те е преметнал. :xx(:

И така за Трека от 2000$ от Америка ще се наложи да платиш около 2500$.Което е 25% отгоре!

ЕДИТ:Някой случайно да знае цената на Скотт Гамблер 30 (2010 Модел).Извинявам се , ако е писано , но не намерих.

http://www.scott-sports.com/gb_en/produ ... gambler_30

ЕДИТ 2:Да попитам за Скотт Волтейдж ФР 30

http://www.netti.com.au/Netti-Scott-Vol ... fault.aspx

Цената четох , че е около 2000$ и има ли някой да го внася в БГ?
Аватар
niki1

Мнениеот did » Вто Фев 02, 2010 7:51 pm

Абе... някой може ли да ми обясни, откъде се взе тая NS-мания? Защо тази мижава в световен мащаб компанийка е идол у нашенско?

:offtopic:
Всеки път, като реша да пиша плюсче на някой особено компетентен, базиран на много опит отговор, като тези на Capoeira, все се оказва, че човекът вече си е с рейтинг 2000. Нищо де, аз си щракам.

Всеки път, когато видя нежелание да се чете и възприема сдъвкана и изплюта информаци (че и почти смелена), човекът все е под 1200. Ами... щом не иска да чете, редно е и да си понесе последствията и да му се попречи да пита и пише.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 8:26 pm

did написа:Абе... някой може ли да ми обясни, откъде се взе тая NS-мания? Защо тази мижава в световен мащаб компанийка е идол у нашенско?

:offtopic:
Всеки път, като реша да пиша плюсче на някой особено компетентен, базиран на много опит отговор, като тези на Capoeira, все се оказва, че човекът вече си е с рейтинг 2000. Нищо де, аз си щракам.

Всеки път, когато видя нежелание да се чете и възприема сдъвкана и изплюта информаци (че и почти смелена), човекът все е под 1200. Ами... щом не иска да чете, редно е и да си понесе последствията и да му се попречи да пита и пише.

Ако това последното се отнася за мен, първо каква информация ???? Вескоз ми пуска някаква мекица за 7 бона и почват спорове меко vs твърдо.После пак повтарям , който не е внасял от Америка или Канада , моля да не се обажда , защото е МНОГО по-различо от ЦРЦ!Ако си си направил труда да прочетеш горния ми пост ще видиш какви допьлнителни разходи има едно такова внасяне, освен това , ако знаеш колко време и нерви изисква , просто ще платиш и 300 лева отгоре , за да го вземеш от БГ.А НС не е мания, просто евтини ФР колела в БГ.
Аватар
niki1

Мнениеот did » Вто Фев 02, 2010 8:43 pm

niki1 написа:Ако това последното се отнася за мен, първо каква информация ????

Не е за теб. Неслучайно го писах под знак "офтопик".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот veskoz » Вто Фев 02, 2010 9:35 pm

niki1 написа:А иначе вескоз , аз си направих труда да проверя и най-евтина Фр, ама направена за Фр мекица (нова и читава) струва 3150 лева.

...онО рупа ли рупа. :dontknow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 9:57 pm

veskoz написа:
niki1 написа:А иначе вескоз , аз си направих труда да проверя и най-евтина Фр, ама направена за Фр мекица (
и читава) струва 3150 лева.

...онО рупа ли рупа. :dontknow:

нова..оНО Рупа , оно не чете!
Аватар
niki1

Мнениеот hitar_potar » Вто Фев 02, 2010 10:37 pm

niki1 написа:А иначе вескоз , аз си направих труда да проверя и най-евтина Фр, ама направена за Фр мекица (нова и читава) струва 3150 лева.
...

абе четеш ли въобще кво ти се пише? стана ми любопитно...
да не говорим, че дори и най-евтината рамка, която си намерил, всъщност въобще не е най-евтината... щото има и по-евтира рамка за ФР... че даже е и от същия производител. дори си я споменал в поста си, който цитирам. :boggled:
не разбирам защо толкова хвърчиш из облаците и тъсиш нещо чисто ново. за стоки втора ръка - хората са измислили нещо, наречено PAYPAL - система за разплащане, даваща гаранция за 100% от изпратената сума... това ще рече, че при наличието на някакъв проблем ти се връщат парите - само трябва да им пишеш, че не всичко е ОК. това е.
още любопитство от моя страна - така и не ми стана ясно къде точно видя тая цена от 7 бона за сешън 77... заеби ти това, че някой казал тука в темата, че струа толкоз. специално сешън 77 е стар модел и може да се намери само ползван, а примери за цените на различни оферти съм ги дал на предната страница.
друг е въпроса, че ако толкоз искаш скъпа ФР рамка на реномиран производител, няма нужда да я търсиш в USA - повечето имат представителства в европа. :dontknow: ако трябва и да издребнявам, не смяташ правилно. :dontknow: :D
присъединявам се към мнението на веско за рупането - вече ти беше казано на чист български кво да правиш!!!
ЕДИТ:
picco написа:voltage fr 30 ще го има март месец на цена 3000лв по спомен

дебели са цените!!! волтидж ФР има само 1 цена за рамка, тъй като рамката се предлага само с най-скъпия шок, ако не искаш цяло колело - някъде около 2500-2700лв. е. гемблъра - нз, ти нали си му намерил там няква цена от над 3 бона. лично за мен такива пари на тая рамка са й много... но това си е мойто мнение. аз лично за такива пари ще се насоча към нещо съвсем различно.
Последна промяна hitar_potar на Вто Фев 02, 2010 10:58 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
hitar_potar

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 10:44 pm

Аз попитах в горния пост за цените на Гамблер Фр 20, Гамблер 30 и скот волтейдж ФР30
Аватар
niki1

Мнениеот picco » Вто Фев 02, 2010 10:56 pm

voltage fr 30 ще го има март месец на цена 3000лв по спомен
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Мнениеот veskoz » Вто Фев 02, 2010 11:10 pm

Drag Hacker за тебе!

hitar_potar написа:...

Е железен си. :D Аз се предавам. :lol:
Аватар
veskoz

Мнениеот biker-kj » Вто Фев 02, 2010 11:37 pm

Айде темата изчерпана :D viewtopic.php?f=16&t=65750 :beer:
@дид лошо за НС не знам кой ще каже ,така че и тази тема е изчерпана(ходи да помагаш в мойта тема във ''Веломеханик'' ,че там вече ма**та си *бало)! :D :peace:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот lowriders » Сря Фев 03, 2010 7:36 pm

:offtopic: @hitar_potar Извинявай за глупавия въпрос,но защо реши,че цената на gambler-а е прекалено висока за него?Не искам да се заяждам,просто ми стана любопитно.
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Мнениеот hitar_potar » Сря Фев 03, 2010 8:07 pm

ами както съм казал вече, не ми харесва рамката и не бих дал толкоз пари за нея - ако ги имах, бих се насочил към нещо съвсем друго, което от естетическа гледна точка е и с по-изчистен дизайн (нещооо... кхммм, канадско ;) ) - скота ми е много... сложен. :rofl: не казвам, че не е добра рамка, просто вкусовете ми са различни - примерно, дразни ме, че седалковата тръба е прекъсната. предпочитам да е огъната и ако щеш, вързана на джуфка, но да е цяла!
виж откъм работа - не съм се качвал на гемблър, не знам що за птица е и какво е усещането върху него... но ако пробвам, хареса ми много, и имам възможност - бих набарал такава рамка.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот did » Сря Фев 03, 2010 8:21 pm

biker-kj написа:@дид лошо за НС не знам кой ще каже ,така че и тази тема е изчерпана

За твърдак - да, но при дилемата нов твърдак vs. употребявана мекица, темата ще си остане вечна.

biker-kj написа:ходи да помагаш в мойта тема във ''Веломеханик'' ,че там вече ма**та си *бало

По теми, по които нямам собствен опит, не пиша. Всеки може да преразказва mtbr и другите подобни.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lowriders » Сря Фев 03, 2010 8:26 pm

Ами като цяло на мен много ми харесва откъм работа и дизайн.Незнам защо,но за мене това е рамката с най-добър дизайн след santa cruz v10,лично мнение. :) Откъм работа с хубав шок е супер.Но както каза по-горе всеки си има различен вкус.
:agree:
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Мнениеот niki1 » Сря Фев 03, 2010 9:57 pm

И на мен дизайна ми харесва, но е малко сложен?Имам предвид , доста е футуристичен , ама дали е функционален?А иначе е супер , но домейн без компресия на колело за тез пари.. :xx(:
Аватар
niki1

Мнениеот did » Сря Фев 03, 2010 10:03 pm

niki1 написа:И на мен дизайна ми харесва, но е малко сложен?Имам предвид , доста е футуристичен , ама дали е функционален?А иначе е супер , но домейн без компресия на колело за тез пари.. :xx(:

Човеко... Ти знаеш ли всъщност, какво е това нещо, което наричаш "компресия" и за какво служи?
Преди два дни не знаеше какво е CrMo сплав, коментираше твърдаци... Твърдаците имат ли компресия?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот niki1 » Сря Фев 03, 2010 10:51 pm

Абе...кви са тия заядливи постове не знам.Това , че не знам наименованието на някаква глупава сплав не ме прави идиот.Компресията е амортизацията при сгъване.И в модела Домейн 318 , я има.В завоите си много по-стабилен с компресия отколкото без, защото вилката не потъва.
що не вземеш да ме питаш и вилка кво е!

Твърдаците имат ли компресия?

ХоХо колко смешно!
Аватар
niki1

Мнениеот hitar_potar » Сря Фев 03, 2010 11:00 pm

друг тестов въпрос тогава - каква е компресията в домейн 318? и нямам впредвид моушън контрол.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Чет Фев 04, 2010 9:06 am

:popcorn:
Аватар
veskoz

Мнениеот niki1 » Чет Фев 04, 2010 10:01 am

масло и бутало? :crazy:
Аватар
niki1

Мнениеот hitar_potar » Чет Фев 04, 2010 11:02 am

niki1 написа:масло и бутало? :crazy:

:offtopic: грешен отговор - опитай пак!
Аватар
hitar_potar

Мнениеот niki1 » Чет Фев 04, 2010 12:09 pm

Ей това ми грабна погледа http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=23226
Аватар
niki1

Мнениеот ko3er » Чет Фев 04, 2010 7:53 pm

3.1 кг за 14" рамка? :nono: Сигурен ли си?
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот niki1 » Чет Фев 04, 2010 8:41 pm

Всичко друго за ФР е на страховити цени :bawling: :bawling: :bawling:
Аватар
niki1

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд