Ако още някой даде съвет да си вземе Сърдж за 500-600лева директно започвам да му набивам минусите. Ебаси и хората сте във форума седят толкова хубави и наистина качествени рамки на цени който дори и за UK са на доста ниски цени дори за втора употреба. Продава се Кона Стинки 2008 С размер за 800лв.,Iron Horse 7poin7 за 650лв(без шок), продавам Норко Атомик 2006 М размер за 800лв. Никой за нищо на света не може да ме убеди 200-300лв отгоре не си заслужават факта че ще караш колело което наи-малкото ще работи и ще работи доста дълго, няма да се налага като всяка втора рамка на български асемблатор да го дозаваряваш всяка година и на всичко това да казваш "подобрения". Относто нещата който се говорят за втората употреба все повече не мога да проумея от къде идва този страх към нещо което е карано преди теб, винаги бих предпочел да карам дори и 4-5годишна рамка или вилка която работи в пъти по-добре и е неимериво по задрава и надеждна от нова за същата цена. Като имаш 1200лв гледаш само втора употреба, не се оставяш някой заблуден фанатик да те убеждава че видиш ли новото винаги си е ново, почти не се сещам за част по коелото която да не може да се вземе втора употреба без да се притесняваш за сигурноста си.
1-во намираш си рамка кяото няма да сменяш в близките година две
2-ро намираш си вилка кяото да е достатъчно надеждна и безпроблемна така че да не те принуждава да наливаш постоянно пари за сервизиране(в pinkbike е пълно с 66-ци или Domain за под 400лв).
3-то презеняваш колко пари са ти останали и си харесваш останалите компоненти така че да отговарят поне минимално на стила който караш, винаги за 150-160лв може да вземеш комплект hayes спирачки който няма да са върха на спирачната сила, но поне проблемите с подръжката им са доста малки, намираш си курбели накой Hussefelt или някое Шимано с малко по-здрава конструкция и си избираш някакви главини, дори и средния клас формула са достатъчно здрави за да не ти създават проблеми.
4-то намери си екипировка, не искам да гледам поредни малоумник с челадинка(да и аз карах така дореди година). И помни колко и пари да си приготвил винаги ще се наложи да додадеш, това е част от правилото на Мърфи
Ако сега се намери някой да ме пита как се доставят неща от Пинкбаик, нека преди това прегледа съсществуващите теми.
Благодаря за компетентния отговор
Ами екипировка си имам , а за вилката domian-a в CRC го дават за малко над 400лв също,обаче чисто нов.
За рамка 2-ра употреба си прав , че има добри предложения , ама как да разбера ако са пукани или нещо такова?

)