По-евтин вариант за ШОК за DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот GECKO » Вто Апр 01, 2008 9:43 pm

Prodigy_FeN написа:Ефтин и добър вариянт е Dcannon-a, но просто Fox-овете са неповторими! За Manitou имам какво да кажа :D и то е, че ще ви излезат много по-скъпо заради ремонтите, потдръжката и прочие.

Важно! --> Тези които мразят Manitou да ми цъкат плюсове :bowdown: :D ;) :beer: Тези които обичат Fox също да ми цъкат плюсове! :bowdown: :D ;) :beer: Предполагам, че никой не мрази Fox и никой не обича Manitou, ми начи трябва да има много плюсове! :bowdown: :D :rofl:

Аз си харесвам Manitou-то и до този момент за последната година поддръжката ми е струвала точно 15лв (смяна на втулките).

Бих ти цъкнал минус, но не знам защо нямам право :dunno:

Надявам се да споделиш с какво те е разочаровал някога някой ТВОЙ Manitou :dunno:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот walkman » Вто Апр 01, 2008 9:50 pm

Metel -а отпадна ли вече? Аз бих препоръчал X Fusion Vector-а
walkman

Рейтинг: 1203

Мнениеот EmZo » Вто Апр 01, 2008 9:59 pm

GECKO написа:Бих ти цъкнал минус, но не знам защо нямам право :dunno:
:dunno:

Защото аз вече го направих, тъй като обичам и двете си манитута. Swinger 4Way-a ми си работи отлично вече 2 сезона и половина (да е жив и здрав Манша) и единствения разход по поддръжката са същите 15лв за втулки. :D

airborneone написа:малко са хората които се оправят с спв платформата.

Би ли пояснил, какво има да се оправяш със SPV-то?
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот n3k01 » Сря Апр 02, 2008 2:34 am

Добре се аз до тука на метела му давам 50% на 50% работи върши работа ма си изисква потдръжка така ли? :popcorn:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот GECKO » Сря Апр 02, 2008 9:19 pm

n3k01 написа:Добре се аз до тука на метела му давам 50% на 50% работи върши работа ма си изисква потдръжка така ли? :popcorn:

Всеки амортисьор изисква поддръжка, на мен с метела за 1 година тази поддръжка ми е струвала 15лв, на колегата с малко по-висок клас амортисьор на същата марка - също. Не мога да спекулирам с поддръжката на другите, но знам че manitou имат сервиз и дори да потрябва може да се оправи бързо и успешно ;)

Който има проблем да не ги ползва, моя си работи задоволително. Прост е и това ми харесва.
Аватар
GECKO

Мнениеот airborneone » Сря Апр 02, 2008 9:32 pm

EmZo написа:
airborneone написа:малко са хората които се оправят с спв платформата.

Би ли пояснил, какво има да се оправяш със SPV-то?

На мен лично ми беше трудна настройката,
Може и от там да идва негативното ми отношение,
защото смятам, че не работеше достатъчно добре.

GECKO написа: Не мога да спекулирам с поддръжката на другите, но знам че manitou имат сервиз и дори да потрябва може да се оправи бързо и успешно ;)

Нека да каже Пешо за поддръжката и лесното оправяне на манитутата... :popcorn:

То си е и до късмет
:beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

4-way

Мнениеот Unik » Сря Апр 02, 2008 10:37 pm

Аз имам 4-way 190 5см ход вече 2г. не ми е правил проблеми, настройките стават лесно като спазваш manual-a и не сам сменил маслото дори, никога не е текал, мачкан е на сопот яко на Dragomir DsL. Не е нещто особено но работи добре ако е настроен добре. При педалиране също е 6. Платформата е доста разработвана и издържлива но при голяма компресия или грешни настройки, както всички шокове гърми лесно така, че не се изхвърляйте с настройките. Освен това има подръжка и в БГ от момчетата от BAS до колкото знам, и ще ги потърся скоро за профилактика. Знам и съм виждал ,че Metel-a тече имам приятели които се отказаха от него. Препоръчвам 4-way или 6-way по всички параграфффффиии. За най-добро си остава Fox-a 5-ta но е доста по-скъп.
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот n3k01 » Чет Апр 03, 2008 6:55 pm

Тъй като виждам че в тази тема се разпали темата за метелите(надявам се че вече пича който се чудеше какъв шок да си вземе е избрал),а аз имам метел RP на FR05-06 и не усещам ,ама абсолютно никаква платформа питам дали някои е имал съштия случай ,защото не сам махал платформата в сервиз и дали това може да ми създаде проблеми :dunno:
Дано никои няма нищо против,че задавам тези въпроси в тази тема,но мисля че не си заслужава да пускам нова тема :cyclops:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Апр 03, 2008 7:49 pm

Хъх...
Да не намесваме моя свинкстер :D
както и другите.... разбирасе сложени на сингъл пивът рамки...

Между другото...
Предполагам всички са обърнали внимание на Фокс банерчето във форума :)
От тях бих препоръчал Ванила-та :)

@n3k01
До колкото съм запознат... платформата при Метел РП се регулира с врътка или шестогран
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд