Drag The Bomb

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag The Bomb

Мнениеот mittko0 » Чет Фев 09, 2012 6:06 pm

Какво ще кажете за драга и дали става за DH и дали ще държи boxxer
mittko0

Рейтинг: 1152

Re: Drag The Bomb

Мнениеот dhfen » Чет Фев 09, 2012 6:10 pm

Първо си промий мозъка :crazy: драг да бомб хич не е за дх :clap: и ако имаш пари за боксер хич недей купувай драга а си земи за начало една чисто нова рамка рам фрийрайд :beer: :beer: поздрави от варна
dhfen

Рейтинг: 1044

Мнениеот sandeto » Чет Фев 09, 2012 6:10 pm

mittko0 написа:и дали ще държи boxxer

viewtopic.php?f=26&t=50660
Ето тема в която е писано по въпроса :popcorn: И другия път ползвай търсачката :nono:
Не ме чакай в гората, нямам бензин в колата. Чакай ме в леглото, идвам с колелото!!!
Аватар
sandeto

Рейтинг: 1078

Мнениеот dhfen » Чет Фев 09, 2012 6:13 pm

dhfen

Рейтинг: 1044

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Фев 09, 2012 8:51 pm

Не. Не.
Това са отговорите на двата ти въпроса. Ако си твърдоглав - взимай, карай, чупи...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот n1ky » Пет Фев 10, 2012 2:08 am

Аз съм убеден,че ще я строши.Познавам го и дропва от 1.20 см с ULTRA с RST DIRТ и супер разбити капли и не му пука. :crazy:
По темата - Мите,събери си още пари и си вземи някоя по-добра рамка и след това вилка. :beer:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Мнениеот Stancho » Пет Фев 10, 2012 11:22 am

Тук по - добре да се ориентира към цял нов велосипед... RAM Freeride, Dragomir Kink... Посъбери пари колега и си вземи цял велосипед, дори и втора ръка, но да става за каране.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот MAster4o » Пет Фев 10, 2012 3:21 pm

Аз карам Бомба с Боксер,но геометрията не е добра и рамката се суче много.Още не съм сцепил челото но едва ли ще издържи още много.По добре не прави грешката която направих аз и събери още пари и купи една по добра рамка, примерно Рам ФР. :beer:
MAster4o

Рейтинг: 1060

Мнениеот martinl » Пет Фев 10, 2012 4:17 pm

Drag The Bomb и Drag f4m са най-лошите модели на Drag !
От личен опит ще ти кажа да не си взимаш The Bomb !

За тези пари които ще дадеш за The Bomb ще можеш да си сглобиш твърдак който ще е по устойчив за спускане.
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Рейтинг: 1203

Мнениеот downhiller_95 » Пет Фев 10, 2012 10:56 pm

един клаймбър с 150-160мм вход и ще стане супер ,а drag the bomb не става само ще си строшиш главата :beer:
Drag Climber!!!
Аватар
downhiller_95

Рейтинг: 1167

Мнениеот climbera » Съб Фев 11, 2012 1:04 am

:offtopic: ЕБАТИ входа никой няма да може да влиза през него. :crazy: Вземи се научи първо как се пише. :)
Аватар
climbera

Рейтинг: 1056

Мнениеот kaska » Съб Фев 11, 2012 12:46 pm

Моля те ,като не си карал нито една от двете рамки не ми казвай , че са най лошите.Едно време си купих ф4 - ка с идеята просто да си въртя.....после стана съвсем друго......просто наистина си нямаш представа как съм я карал и на какво е способна рамката. И като казвам , че си нямаш представа какви неща съм правил с тая рамка , не те лъжа,така че моля те не ми говори кое е най лошо , като нищо не си карал...
До автора: наистина най добре да си събереш някой лев и да вземеш нещо по надеждно. Ако караш бомба с боксер има голям шанс да я спукаш , а и средното ще ти е много високо(отпиши го тоя вариант) Или си събери пари за меко колело(ново или втора ръка ,зависи как си с парите) или си сглоби някакъв твърдак.
kaska

Рейтинг: 978

Мнениеот martinl » Съб Фев 11, 2012 1:00 pm

kaska написа:Моля те ,като не си карал нито една от двете рамки не ми казвай , че са най лошите.Едно време си купих ф4 - ка с идеята просто да си въртя.....после стана съвсем друго......просто наистина си нямаш представа как съм я карал и на какво е способна рамката. И като казвам , че си нямаш представа какви неща съм правил с тая рамка , не те лъжа,така че моля те не ми говори кое е най лошо , като нищо не си карал...
До автора: наистина най добре да си събереш някой лев и да вземеш нещо по надеждно. Ако караш бомба с боксер има голям шанс да я спукаш , а и средното ще ти е много високо(отпиши го тоя вариант) Или си събери пари за меко колело(ново или втора ръка ,зависи как си с парите) или си сглоби някакъв твърдак.

Карал съм The Bomb, а пък за F4m съм чувал само лоши работи !
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Рейтинг: 1203

Мнениеот kaska » Съб Фев 11, 2012 2:07 pm

Чувал си лоши работи от хора , които не са я карали по предназначение.Тя не е предназначена за скокове и гапове,а за въртене по пътечки в планината - ХЦ . Аз карам дх и разбира се не бях доволен от колелото , защото то е предназначено за хц.Естествено , че като дропваш и спускаш с рамка за ХЦ ще казваш лоши работи.
kaska

Мнениеот kriisoo » Съб Фев 11, 2012 2:33 pm

Бомбата ли е за XC ? :rofl: Та тя и за това не става, защото тежи цял тон.
F4 /м и тука може да се поспори дали е за xc, защото на самата рамка пише freeride series. Наистина е много кекава рамка. Според мен дори и от агресивно XC ще се раздрънка. А за тия пари можеш да си вземеш една HT1 по базова и ще си много по-доволен. Хем ще можеш да си избереш размер и цвят, хем и ще ти е по удобна за въртене, хем и ще е по-здрава.(малко се отдалечих от FR/DH раздела :deal: )
Вярно, че не трябва да издребняваме за едно надписче, защото може би най-караната твърда рамка в България climber на нея пише Dirt Series, а я карат във почти всички стилове....
Ще кажа нещо, което още се учудвам, че никой не е казал... Парите, който ще дадеш за бомбата ги инвестирай в една C1. Много по-здрава и издръжлива. Нямам представа на какви пари ще взимаш бомбата и дали е нова, но да вземеш бомба втора ръка е равностойно на играеш на руска ролетка с пълен барабан :agree: .
После на C1 няма да забучваш боксер, а ще инвестираш парите в нещо еднокоронно.

:beer:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот kaska » Съб Фев 11, 2012 3:31 pm

крисоо не можеше без теб.Казвам , че ф4 - ката е за хц.Това го знам от техниците , при които съм ходил, и които само повтаряха , че колелото е за по леко каране , или - хц. И спокойно , гарантирам ти , че няма да се раздрънка от хц.......просто ако не се заядеш няма да си си ти. Ако мислиш, че рамка за 200 лева е за фр..............................................ти нормален ли си бе как ще кара dh с RAM HT 1
До автора : пич , сори за :offtopic:
kaska

Мнениеот kriisoo » Съб Фев 11, 2012 6:47 pm

:offtopic:

Има ли смисъл да ти отговарям или да ти донеса топло мляко и да ти пусна Сънчо да си лягаш? :wavey:

он:

Къде съм казал, че HT1 става за FR? То... Като се замислиш малко (ако има с какво :dontknow: ) HT1 определено става повече от F4m, за който и стил да си помислиш...
След като един приятел раздрънка F4.3 (която се води по-добрият вариант от m версията) до такава степен, че втулките на шока се изядоха, самата кобилица отворите се изядоха и се разлуфти на почти всички стави и всичко това за има няма 5-6 спускания на мини DH-a в Западен парк.
Извинявай ама за близо 850-900 лв. ще си вземеш къде, къде по надеждно колело.
А това какво са ти казали в магазина... :qright:

Peace! :beer:

edit:
Да не станат твърде много офф топик мнения тука ще ти отговоря на този въпрос с две думи:

kaska написа: с кво ше ти е по удобно да спускаш - с твърдак или с рамка , която има шок , макар и за 15 лева

с ТВЪРДАААААК :agree:

Тая рамка с тоя шок (който е 12 лева ;) ) прави 3-4 см. Извинявай ама като си изкарам малко въздуха от гумите моята рамка "работи" по-добре :rofl: .
Последна промяна kriisoo на Съб Фев 11, 2012 7:37 pm, променена общо 1 път
Аватар
kriisoo

Мнениеот kaska » Съб Фев 11, 2012 7:32 pm

Тва с млякото не го разбрах ама както и да е.............като ми викаш , че рамка за 200 лева (ф4 - ката) е за фреериде...........кво като пише на нея freeride series.Само се замисли на теб с кво ше ти е по удобно да спускаш - с твърдак или с рамка , която има шок , макар и за 15 лева(аз съм спускал с твърдак и с ф4 - ка и поне малко ми беше по удобно с f4 - kata) И аз разлуфтих и разтропах ф4 - ката , защото не е предназначена за дх.Айде да не осираме темaта на момчето. Ако имаш нещо да казваш , пиши ми ЛС
kaska

Мнениеот bobi_dh » Съб Фев 11, 2012 8:08 pm

Не мисля че темата е за тук :offtopic:
bobi_dh

Рейтинг: 1160

Мнениеот kaska » Съб Фев 11, 2012 8:45 pm

Добре,моля те само не ми казвай , че HT - то е по - добро от f4 - kata, защото ако го карам така както съм карал f4 - ката ще му е*а майката за нула време.
kaska

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Фев 11, 2012 10:02 pm

Правих опити да карам аналогичен модел на F-4, а именно Behemoth. Истинското спускане с подобен клас рамка е чисто изпитание. Геометрията е неподходяща, на практика висиш над кормилото през повечето време, усукването на задницата прави велосипеда трудно караем, а работата на окачването почти липсва.

Замених това за рамка без задно окачване и я намирам за много по-лесно караема и по-повратлива от ниския клас рамки с пълно окачване /Behemoth, The Bomb, F-4/. Слагам каса бира, че с твърдака ще дам по-добро време от теб с F-4ката :beer:

Ако краката и ръцете ти работят, нямаш нужда от кой знае какво окачване /тази година карах Сопот и Боровец с твърдак с 150мм вилка/ :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот DownDroping » Сря Фев 15, 2012 11:49 pm

Ем пичове, не знам какво да кажа ..................... бомбата може да бъде приятна за каране и доста отзивчива ......... съвет ако ще слагаш каквато и да е вилка трябва да е MAX 160 мм със шок 190 (това е оптималната геометрия за бомба до колкото знам) аз лично карам бомба ... взех я в окаяно състояние .... дадох малко пари ........... сложих лагери на задницата (просто за по сигурно) карам я с Duro FR и шок Manitou swinger 4way coil 190 mm и съм доволен :D разбира се рамката не е правена за много тормоз но ако уцелиш геометрията ще те издържи бая време. Като цяло The bomb си пада малко туч.... тежичка е но за сметка на това е от по здравите драгове .......... не съм виждал сцепена бомба или пък climber за разлика от ф4 които съм виждал счупени ......... няма да говора за ф 4 защото не съм карал и нямам право да съдя рамката ......... като за начално колело среден клас бомбата си е доста прилична :)
DownDroping

Рейтинг: 1175

Мнениеот Bolverk » Чет Фев 16, 2012 12:28 am

DownDroping - Няма да просъществуваш много в този форум с мнения колко хубава е бомбата. И това не е пожелание а факт.

Към автора на темата:
- Просто се откажи от тази рамка !
Drag The Bomb е колело за парка с агресивна визия или по друг начин казано Трабантче със спойлери. Толкова много е писано по въпроса толкова много негативизъм се е изляло, че вече е безмислено обясняването защо е така. Просто го приеми на доверие или го изпитай на свой гръб. Идеята, че хора запознати ти пишат дори и да не е особенно учитиво е, че някой се опитва да ти помогне. Но никой не може да вземе решение вместо теб.

Съветът ми е най-горе. Поздрави и успех в планинското коездене.

П.П. Към всички лапета изсрали се тука - Я се огледайте малко и след това пишете глупости, че словесната ви диария някой трябва и да я чете. Вие си знаете кой сте.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Чет Фев 16, 2012 12:24 pm

Не мога да разбера тая мания да се търси под вола теле и да искате от нищо да стане нещо... НЯМА КАК - НАУЧЕТЕ СЕ!

П.П. Спрете да се обяснявате, като толкова знаете вземете си по едно такова велосипедче и го счупете с кеф, за да видите, че работата не става и каквото ви се казва е истина...
Аватар
Stancho

Мнениеот DownDroping » Чет Фев 16, 2012 5:10 pm

Не казвам че е хубава :D но и не казвам че е пълен боклук :)
DownDroping

Мнениеот kaska » Чет Фев 16, 2012 6:46 pm

Ей пикльо , що говориш глупости на момчето бе? Май ти си лапето.........карал ли си бомба бе умнико,защото един приятел имаше бомба и я караше с вилка 130 мм и шок 190 мм.......не съм я пробвал , но да я караш надолуе 10000 пъти по - удобно отколкото да караш с твърдак и после долу да си със схванати крака.Сигурен съм 100 процента , че и една най ама най - обикновенна рамка не можеш да сцепиш....и аз споделям същото мнение, че драг тхе бомб не е добра рамка , но не е пълен боклук , каквато я изкарвате вие , за мен е много по удобно да спускам с такава рамка , отколкото със твърдак.......нямаш представа каква е разликата и ако трябва да съм честен изобщо не мога да кажа , че бомбата е по - трошлива от клаймбър - а , защото лично аз мога да пръсна ама баш да пръсна един клаймбър.
До автора: момче хич не ги слушай тия глупаци..земи си драг the bomb,карай го с вилка 140 мм примерно и със шок не повече от 190 мм и това ще е много по - добре от твърдак

Admin: Мери си приказките, защото при следваща обида ще ти се наложи известно време само да четеш форума.
kaska

Мнениеот bikeboy » Чет Фев 16, 2012 7:00 pm

Ахаха , Много смях,много излагация .. Решението е DELETE на цялата тема.Смятам че се изписа достатъчно. А и бомбата нестава.. А относно този индивид @Kaska, Поканен си в Сопот да видим кой ще даде по-добро време , аз с ТВЪРДАКА си , а ти с Бомбата която ще гръмне още на старта. Освен ако не те фане шубето и да слезеш с лифта :beer: :crazy: :crazy: :crazy: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's !
Specialized rider !!
Аватар
bikeboy

Рейтинг: 1195

Мнениеот kriisoo » Чет Фев 16, 2012 7:02 pm

@каска

Момче мери си приказките. Не стига, че говориш пълни безсмислици и глупости, ами и използваш непристоен език за форумната аудитория.
Ти щом можеш да сцепиш climber, как няма да сцепиш the bomb, като някой ми казваше, че тия рамки си идвали даже с фабрични цепки. Луд ли си да сравняваш climber със the bomb? Първо на първо, че the bomb от както е създадена не е търпяла промени, защото така да се каже е "отсвирена" от производителя. Единствената рамка, която те поддържат и променят от ниския ценови клас е climber. Защо ли? Защото има хляб в тая рамка. Предлага ти една добра база за надграждане и най-вече да се научиш да караш. Никога няма да се научиш да караш със the bomb. Тази рамка е тежка и голяма. Изобщо при нея отсъства думи като повратливост и нормална геометрия в описанието и. Спри се!! Единствената разлика между бомбата и колело от метро е, че средното е на предния триъгълник. Точно толкова е измислена и рамката. За мен тя се равнява на нещо като Cross enduro или cross t-rex. И трите рамки са безбожно тежки и неудобни за първо колело. Карал съм t-rex и след месец си взех climber, защото единственото, на което ме научи t-rex-a е да не мога да карам. Неужно тежка, сучеща се, не повратлива и неудобна рамка - както и другите в тоя ценови клас.

the bomb става само за садо-мазо разходки в парка защото за тия пари ще си вземеш МНОГО по-леко и удобно колело за разходки в парка. Не коментирам цената на бомбата, защото е безсмислено. На родния пазар има много, по-удачни решения от към здравина, качество, удобство, тегло и ако искаш дори външен вид.

Peace! :peace:
Аватар
kriisoo

Мнениеот Stancho » Чет Фев 16, 2012 7:12 pm

@каска Наистина ме радва ентусиазма ти, колега... Не знам дали си карал нормален велосипед, защото това не го наричам такова, а трудов стаж в сервиз няма и да те питам за такъв... Виждал съм достатъчно криви задници на бомба, счупени уши за шок, ушите за скорости заминават като топъл хляб, втулките на задницата заимнават супер бързо, геометрията е ужасна, средното е в небето, рамката и грам не работи (като Крос за 100 лв. е)... Да продължавам ли?

От друга страна ако си вземеш Dragomir F6/F7, RAM AM и каквото и да е от този сорт ще е доста по - добре за начало, защото най - малкото геометрията им е по нормална и са за по - висока вилка. Аз лично започнах да карам с РАМ АМ и определено е по - добре от твърдак, но е за 1 сезон максимум.

За заключение: вариантите са два - първия е цял свестен велосипед втора ръка, а втория е да се сглоби велосипед с AM рамка и хубави части и после да се смени рамката само с нещо истинско. Има и трети вариант твърдак, но доколкото виждам бягате от него.

И темата се нуждае от ключе или изтриване, защото автора определено ще бъде излъган много лошо...
Аватар
Stancho

Мнениеот DownDroping » Чет Фев 16, 2012 7:19 pm

Станчо:) за много неща съм съгласен със тебе обаче за 1 нещо не съм съгласен . Че не работи ............. аз карам със 700 lbs пружина и тежа 75 кила и се чудя от каде да намеря по твърда прожина щот тая кочина ми мачка шока те се нетрае :D смисъл доста е мекичка . Да туч е . Да суче се . Да цепят се ушите . Да средното е в небето . Ама като нямаш пари за по хубава рамка и искаш да караш меко :D Кво праиш ?
DownDroping

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд