Помогнете ми с избора на каска и спирачки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помогнете ми с избора на каска и спирачки

Мнениеот naskoj » Нед Мар 18, 2012 5:54 pm

Здравейте,
решил съм април месец да си взема каска и нови спирачки.

За каската съм решил да отделя 250-300 лева. Основните критерии, на които трябва да отговаря са - здрава, сравнително лека, да има добро проветрение, да влиза в бюджета ми и да има място в София ,където мога да я пробвам.За сега основните кандидати са Bell Drop , Giro Remedy и 661 Evo ако може кажете мненията си за тях или предложете нещо друго.

Спирачките ще се купуват втора ръка от форума .Основното ми изискване е да има голяма/добра спирачна сила. Давам около 150 на спирачка.

Предварително благодаря на всички.
naskoj

Рейтинг: 1083

Re: Помогнете ми с избора на каска и спирачки

Мнениеот breaker » Нед Мар 18, 2012 6:15 pm

За каската- аз съм с giro remedy (моделът от 230 лв) и съм много доволен. Добро е проветрението. Един път паднах и леко си ударих главата, но въобще не разбрах, че съм си я ударил, добре, че беше клипчето, за да видя :D За другите не мога да изразя мнение. За спирачките мисля, че едни code 5/r биха били добър избор. :agree:
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот BeezyJay » Нед Мар 18, 2012 7:41 pm

Предна Elexir 5 и задна Code R стават ли за средно дълги спускания? :dontknow:
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 19, 2012 9:09 pm

По-скоро обратната комбинация би била по-удачна - преден Код и заден Еликсир. Предната спирачка поема по-големи натоварвания при спиране - хубаво е да може да ги поема без проблеми. Ако пък Еликсир ти е достатъчен отпред, значи и отзад няма много смисъл в Код - купуваш и за там Еликсир. :agree:
Относно каската - аз си карам с Giro Remedy и съм много доволен. Има 1-2 удара по нея, много съм доволен. Честно казано, в диапазона 250-300лв. смятам, че възможностите на различните каски са изравнени и избора поне при мен по-скоро би бил по външния вид и дизайн.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот naskoj » Пон Мар 19, 2012 9:59 pm

Какво мислите за тези спирачки: viewtopic.php?f=18&t=109188&p=830364#p830364 ?
Струват ли си ?

А за каската , за сега клоня към Giro, но искам да чуя отзиви и за другите .
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот ninjea » Вто Мар 20, 2012 1:26 am

ако си начинаещ бих те съветвал да си вземеш двубутални спирачки от рода на code 5/code R, а не еднобутални като елексирите. В началото ще трябва да можеш да рачиташ на спирачката, а еднобутални ще загряват по-бързо, следователно ще престанат да спират по-бързо.

За каска бих те съветвал да събереш малко повече за The One Composite. Имал съм такава и Giro Remedy и мога да кажа, че гирото не е по-добро. The-to има по-сигурно закопчване на каишката, не е толкова масивна и идва в по-разнообразни разцветки. До това колко пазят, двете ще ти свършат еднако добре работа.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот VOLATGE » Вто Мар 20, 2012 9:06 am

@ninjea Гледам не си нов, ама пак пишеш пълни глупости. Elixir не е еднобутална, а двубутална, Code R/Code/Code 5 не са двубутални, а четири бутални. Може четирибуталните да имат повече спирачна сила, но в никакъв случай не се охлаждат по-добре! :eek3:

Колкото до каската, аз лично бих избрал Bell DROP. Удобна, здрава, и има хубави графики. Като минус мога да посоча проветрението, което не е толкова зле, но има какво още да се желае. :beer:
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот ninjea » Вто Мар 20, 2012 11:58 am

VOLATGE написа:@ninjea Гледам не си нов, ама пак пишеш пълни глупости. Elixir не е еднобутална, а двубутална, Code R/Code/Code 5 не са двубутални, а четири бутални. Може четирибуталните да имат повече спирачна сила, но в никакъв случай не се охлаждат по-добре! :eek3:

Колкото до каската, аз лично бих избрал Bell DROP. Удобна, здрава, и има хубави графики. Като минус мога да посоча проветрението, което не е толкова зле, но има какво още да се желае. :beer:

:D прав си за спирачките, объркал съм снощи терминологията като съм го писал. Но все пак четирибуталните прегряват по трудно, заради по-голямата контактна площ и по-бързо са разпръсква топлината.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот Fanatico » Вто Мар 20, 2012 2:08 pm

За каска, аз съм доволен от THE. Имам THE Point 5 и няма от какво да се оплача.
Вече къде ще си намериш да пробваш не знам.
:agree:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот dust_and_bones » Пет Апр 06, 2012 6:44 pm

за каска що не пробваш с http://www.sportdelivery.com/bg//produc ... E/174-Camo
dust_and_bones

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд