Въпрос за Ram Freeride 08

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за Ram Freeride 08

Мнениеот Cecko » Вто Ное 06, 2012 10:59 pm

Искам да ми кажете какво средно движение, което е на шлиц да избера за Ram Freeride 08, което да става за курбели с две плочи .
Cecko

Рейтинг: 1180

Re: Въпрос за Ram Freeride 08

Мнениеот Capoeira » Вто Ное 06, 2012 11:39 pm

Офтопик:
Код: Избери целия код
Искам бира с водка,нищо друго не ща.
Искам нейде да легна и така да заспя.
Искам някое гадже между мойте крака
тихо,нежно да мърка и така да заспя.

Припев:
Хайде, всички да изпаднем
в алкохолен делириум.

Искам бира с водка,нищо друго не ща.
Искам нейде да легна и така да заспя.
Искам някое гадже между мойте крака
тихо,нежно да мърка и така да заспя.
Искам каса със бира и кюфте за мезе,
искам никой да не онанира
В мойто мазе.

Припев...

Приятелски съвет, когато искаш помощ от някой не казваш искам и използваш вълшебната думичка, Моля, възможно най-много.

Сега по въпроса ти:
Какви са ти кърбелите за да може някой да ти отговори какаво средно ти трябва.
Това на колко плочи са няма никакво значение
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот slavianko » Сря Ное 07, 2012 10:40 am

Какво значение има какви ще са курбелите за да се вземе средното ? Не се заяждам а наистина ме интересува защото и аз не съм запознат много и също ми предстои покупка на средно и курбели. Ще ми е доста от полза ако споделите в тая тема малко опит
Аватар
slavianko

Рейтинг: 1234

Мнениеот Capoeira » Сря Ное 07, 2012 5:45 pm

С цел опростяване на разговора вида на среното зависи от широчината на средното на рамката и вида на курбелите, стандартно твоята рамка е 73mm средното от там нататък в зависимост от курбелите средното е доста видове:
http://www.bikerumor.com/2010/02/17/bot ... breakdown/
четеш и ще ти стане ясно до края на статията.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот slavianko » Сря Ное 07, 2012 6:47 pm

Capoeira написа:С цел опростяване на разговора вида на среното зависи от широчината на средното на рамката и вида на курбелите, стандартно твоята рамка е 73mm средното от там нататък в зависимост от курбелите средното е доста видове:
http://www.bikerumor.com/2010/02/17/bot ... breakdown/
четеш и ще ти стане ясно до края на статията.
Ако разбирах и английски щеше да е супер наистина. А превода през преводача няма да го коментирам. Неяснотите ми са отностно това с каква дължина трябва да е оста на средното за тая рамка. Касетите са два основни размера като широчина 68 и 73 мм такива са и широчините на тръбата от рамката в която влиза средното движение. Има и други размери - 83 мм и 100 мм, които също се използват при някои велосипеди за спускане. Отностно диаметъра на муфата, съответно на средното движение, той е еднакъв за всички видове касети. Различни са обаче дължините на осите на средното движение от 103 до 132мм, като най-често срещани са 113 и 118 мм. На моята рамка ширината на тръбата в която се монтира средното е 73мм. Най вероятно ще си взема някакво средно на шлиц и тип касета понеже е по евтино а и ще го ползвам предимно за леки разходки и няма да имам грижи. Въпроса ми е най вече кой от тия размери на оста е най подходяща в моя случай ?
Аватар
slavianko

Мнениеот Capoeira » Сря Ное 07, 2012 6:59 pm

Трябва ти средно с ширина 73мм, дължината на самата ос вече зависи от вида на курбелите. Избери си курбели и спрямо тях си вземи средно за 73мм.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот slavianko » Сря Ное 07, 2012 7:10 pm

Capoeira написа:Трябва ти средно с ширина 73мм, дължината на самата ос вече зависи от вида на курбелите. Избери си курбели и спрямо тях си вземи средно за 73мм.
Искаш да кажеш че в зависимост от това колко са изнесени или прибрани навътре курбелите и спрямо тях да купувам средното ли ?

Едно време беше по лесно. Карах си лястовичката докато и се разби средното и после дядо с електрожена му прасна една заварка и така докато пораснах
Аватар
slavianko

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд