avid juicy 5

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

avid juicy 5

Мнениеот m0m4i » Съб Дек 01, 2012 9:33 pm

Здравейте имам проблем със спирачка джуси 5. Купих си цяло сглобено колело със спирачки джуси 5. Когато го взех спирачките спираха перфектно. Стоя една вечер в гаража и на следващия ден го изкарах да го покарам, но предната спирачка не спираше. Карах още 2 дни така, и смених накладките. След това направих едно спускане на голи гръх, и като слязнах долу спирачката имаше огромна спирачна сила. Два дни след това спирачката пак почна да се базика и да не спира. Обезмаслих я. Като свалих накладките, цялата спирачка беше в масло. Като я обезмаслих, след две кръгчета пак почна да издава този пристъргващ звук, все едно е омаслена. Оставих я така и днеска отидох да се спускам на Кътина. Валеже и спирачката на дъжда започна да спира. Като се прибрах видях, че когато я натисна лостчето опира в грипа. Имам чуството, че тече. :dontknow: :dontknow: :dontknow: Помогнете, моля ви.
Facebook/Kubratovo Bike team/
Аватар
m0m4i

Рейтинг: 1136

Re: avid juicy 5

Мнениеот hitar_potar » Нед Дек 02, 2012 12:59 am

Звучи точно като да ти сълзят буталата долу в калипера. Решението е подмяна на оплътненията заедно с буталата - мисля, че се продаваше направо комплект за подмяна - имам бегъл спомен, че струваше 15-ина паунда. :)
1 Джуси 5 преди време тук в Русе имаше същия проблем. Точно това го оправи! :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот m0m4i » Нед Дек 02, 2012 9:54 am

ОК, мерси, но ще стане ли само да сменя оплътненията? Защото много пари ще излезе доставката от чужбина. И по-точно би ли ми казал от къде мога да си взема бутала с оплътнения. :beer: :beer: :beer:
Facebook/Kubratovo Bike team/
Аватар
m0m4i

Мнениеот elexir » Нед Дек 02, 2012 10:29 am

БАС...
Може да ги питаш по пощата и нещо да измислят и да ти ги пратят :agree:
Сitroen TDI?Е нема такова животно на този свет,който иска да кара TDI,да си купи Golf-о!
elexir

Рейтинг: 1157

Мнениеот konopr » Вто Дек 04, 2012 12:20 am

Аз от chainreaction поръчах два комплекта уплътнения с бутала, доставката беше безплатна понеже поръчах още нещо за 70 паунда освен тях. След смяната спирачката бачка без да и спада налягането, но май накладките са кофти омаслени, май ще трябва да се сменят. Другата (предната) спира на ужас след повече от две години работа с 203 мм
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот konopr » Нед Фев 03, 2013 8:25 pm

уплътненията са сменени, преди месец някъде, но май пак си тече - вчера забърсах с пръст апарата отдолу и имаше течност. Принципно нямам редовни наблюдения, понеже колелото е на приятелката ми. Чудя се дали не се е получила някаква деформация на метала, понеже преди аз я карах 2 години някъде и съм я загрявал няколко десетки пъти до пушек :dontknow:

сега виждам темата, в кой раздел е, въпреки че за втори път пиша в нея, но тука пък повече хора минават. :D
Ако някой си оправил течащото джуси 5 много ще се радвам да сподели, понеже не ми се хвърля спирачката, винаги съм си бил доволен от нея :bawling:
Аватар
konopr

Мнениеот medix » Сря Фев 06, 2013 4:32 pm

Свали я ,махни накладки и виж от къде точно тече. :beer:
Ако е от буталата ,само подмяна на уплътнения ще я спаси. :agree:
ПП Няма как да си дигнал такава темперетура ,че да се деформира метала. :D
medix

Рейтинг: 1319

Мнениеот Night-Power » Сря Фев 06, 2013 10:27 pm

Според мен имаш въздух в спирачката,имал съм не 1 джуси ,а цели 3 и 3те ми го правеха това нещо от време на време.След това като ги обезвъздушавах караха 2 месеца и пак ставаха така.Не бързай с оплътненията :) :beer:
Аватар
Night-Power

Мнениеот Stancho » Чет Фев 07, 2013 12:43 am

Това си е чист теч на буталата. DOT е хидроскопична течност и се неутрализира при по - големи количества вода (това води до подобряване на поведението в дъжд). Най - лесния лек е да се вземе спирачка втора ръка или ако има и само апарат и да се смени съответно. Иначе ако няма нещо счупено и повредено - едни оплътнения би трябвало да ти решат проблема.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот konopr » Чет Фев 07, 2013 5:02 pm

там е работата, че смяната на уплътненията + буталата не дадоха резултат, но ще анализирам допълнително, засега нямам време да седна да я разглобя пак. Ще пиша като имам нова информация.
Аватар
konopr

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд