Колебая се между 2 "проекта"

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колебая се между 2 "проекта"

Мнениеот iFkata » Сря Фев 27, 2013 4:04 pm

Здравейте :) Колебая между два "проекта", ако мога така да се изкажа. Единият е да направя сглобка с твърда рамка на NS Surge 2012. Вече съм се ориентирал за всички компоненти, а за сега съм закупил само вилката, а тя е Rock Shox Domain 318 с U-turn. Бюджетът ми е максимум 2200-2500 лева. От друга страна скоро излезе една Kona Stinky от 2009, тя е в идеално козметично и техническо състояние и цялата се продава за 2000 лева. Погледнах я днес и видях, че без вилката я продава за 1550 лева. Domain-a го взех за 500 и не ми се иска да стои като на снимка, е мога да го и продам, но това е малко вероятно. Според вас как да постъпя, защото съм много разколебан. Четох тук, че марката Kona е известна с чупливите си рамки, но според мен това се отнася само за моделите от 2004-2006, може и да греша. Наясно съм че едната е твърда а другата мека. Ето я и Kona-та : http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=132578 Гледах клипове в youtube с Kona-та. Едната предимно се използваше за стълби, малко дропове, а другата главно дропове и спускания. Та искам вашето мнение по въпроса ? :agree:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Re: Колебая се между 2 "проекта"

Мнениеот hanster54 » Сря Фев 27, 2013 4:56 pm

Аз съм с твърда рамка Kona, модел Shred('08) не мога да кажа, че съм издевателствал върху рамката, даже си я пазя, но предвид факта, че съм 195/97...Карам я доста градско - бордюри, стълби, паркове и леко ХС. Не съм имал абсолютно никакви проблеми, а това ми е втора рамка Кона шред, предната беше '06 - пак безпроблемна, смених я защото ми беше къса. Иначе и аз съм чувал за скъсани меки рамки Кона и съм виждал снимки, мисля, че тук...във форума. Зависи какъв стил ще я караш, макар че се досещам, предвид другия ти вариант ;) Аз лично бих се възползвал от офертата за Коната...при положение, че имаш парите, после винаги можеш да продадеш рамката и да си купиш друго. А да не говорим, че лично аз намирам въпросното стинки за мнооого красиво :beer:
"Be true to yourself and you will never fall..."
Аватар
hanster54

Рейтинг: 1182

Мнениеот exiteyes » Сря Фев 27, 2013 8:11 pm

Отвори си очите. Потърси извън България, за тази сума можеш да вземеш нещо къде-къде още по-удачно.
Тая рамка си ги сака тия 180мм, а ако и боднеш Domain 160mm някак ще развалиш всичко.
NOTE: по снимките(от които не се разбира много) стержена на вилката вероятно е 1.5 т.е ако купиш всичко без вилка ще ти трябват други чашки.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот iFkata » Сря Фев 27, 2013 8:24 pm

Да от скоро гледам в pinkbike-a , но не съм много наясно с PayPal-а и нямам пълнолетие, за да направя всичко аз. Трябва PayPal-a да отивам с майка ми, че да го направя. Съгласен съм вече поне на 15-16 да съм, за да съм по наясно. :dontknow:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд