Дилема за сингулатор

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дилема за сингулатор

Мнениеот microlab » Пон Май 13, 2013 12:36 am

Здравейте, реших да си направя колелото сингъл спийд, та трябва да взема сингулатор, но видях някои в интернет, и си харесах два модела, но не мога да избера кой, и търся да бъде, здрав, да не трака възможно най-много и да е лек, та ето ги моите два избора:

http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=163
http://velosipedidani.com/fire-eye-the- ... -5639.html

Тоя на fire eye ми вдъхва повече доверие, но пък нали шимано ... :bigeyes:
Благодаря предварително :)
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Re: Дилема за сингулатор

Мнениеот Lever » Пон Май 13, 2013 9:55 am

сингулатор... за спускане... :crazy:
Lever

Рейтинг: 1182

Мнениеот marsa » Пон Май 13, 2013 9:55 am

Малко условности: За здравина поне на мен тези с една ролка ми вдъхват повече доверие (по-малко компоненти и по-малък размер), освен това са по-прибрани. За теглото - пак двете ролки са минус, най-малкото защото ще имаш повече тегло от верига. От друга страна с двуролковият ще сваляш и поставяш каплата значително по-лесно. Между другото имай предвид, че шиманото има пружина само в долната става, горната е фиксирана (няма да подскача като дерайльор).
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот microlab » Пон Май 13, 2013 10:26 am

Lever написа:сингулатор... за спускане... :crazy:

Кой е казал, че ще карам спускане и съм виждал много, които карат така ;)

marsa написа:Малко условности: За здравина поне на мен тези с една ролка ми вдъхват повече доверие (по-малко компоненти и по-малък размер), освен това са по-прибрани. За теглото - пак двете ролки са минус, най-малкото защото ще имаш повече тегло от верига. От друга страна с двуролковият ще сваляш и поставяш каплата значително по-лесно. Между другото имай предвид, че шиманото има пружина само в долната става, горната е фиксирана (няма да подскача като дерайльор).

Аха, само не разбрах в крайна сметка кое ще е по-добре...
Последна промяна microlab на Пон Май 13, 2013 10:39 am, променена общо 2 пъти
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Мнениеот hijacked08 » Пон Май 13, 2013 10:31 am

:offtopic: В раздела в,който си я пуснал е продукти за спускане и фрийрайд.Ако няма да караш в този стил премести темата.
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Мнениеот microlab » Пон Май 13, 2013 10:39 am

hijacked08 написа::offtopic: В раздела в,който си я пуснал е продукти за спускане и фрийрайд.Ако няма да караш в този стил премести темата.

Там е проблема, че аз ще карам и freeride и dirt jump... ама повече се насочвам към fr...
Аватар
microlab

Мнениеот Lever » Пон Май 13, 2013 11:48 am

@microlab съжалявам ама явно си много заблуден, между едно колело за FR и еднo за DJ единствената прилика е размера на каплите. Дори да си се насочил към FR пак няма да ти е нужен сингулатор. Това че си виждал нещо, не означава, че е направено кадърно или по предназначение.
Lever

Рейтинг: 1182

Мнениеот microlab » Пон Май 13, 2013 12:00 pm

Lever написа:@microlab съжалявам ама явно си много заблуден, между едно колело за FR и еднo за DJ единствената прилика е размера на каплите. Дори да си се насочил към FR пак няма да ти е нужен сингулатор. Това че си виждал нещо, не означава, че е направено кадърно или по предназначение.

Благодаря все пак, вече поръчах, просто реших да си направя рамката, която предназначението и е за slopestyle за DJ... :)
Аватар
microlab

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд