Какъв байк да си взема?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какъв байк да си взема?

Мнениеот raxbg » Нед Авг 11, 2013 6:40 pm

Здравейте,

ВНИМАНИЕ!!! Сигурно ще пиша глупости, защото съм нов в областта.

Така, досега съм карал само обикновени колела и не съм се интересувал много от други. Попринцип имам мотор и с него скачам и т.н. От известно време обаче живея в София и много рядко си карам мотора, тъй като той не е тук, а аз вече рядко се прибирам. Та сега си търся колело, с което да чеша крастата из София и евентуално планините наоколо.

Не планирам да карам професионално, затова и не ми се дават супер много пари за колело. Готов съм да дам до 2000лв, може и малко отгоре ако е за нещо, което си заслужава. Гледах разни модели тук-там, но има прекалено много за да се запозная с всички и да избера правилното. Като цяло засега съм се спрял на Drag F6, обаче имам опасения, че ще се счупи бързо. Ходих до един магазин и там ми казаха да не скачам с него, което доста ме озадачи. Колело за 2000 лв и да не мога да скачам с него?!? Можело само малки скокове до 2-3 метра. Това какво трябва да значи? 2 метра отвесно или 2 метра дължина на полета обаче да не е много високо? Не знам дали ще скачам от 2 метра отвес де, ама не искам след 1 седмица колелото да се счупи щото съм намерил як скок и искам да го пробвам.

Та може ли да ме посъветвате какво колело да си взема? Може и втора употреба ако някой продава :beer: Не знам дали стана много ясно за какво точно ми трябва колелото, та като цяло е за следното: градско, евентуално някакво нормално планинско спускане, не за скокове от по 15 метра, ама едно 5 метра дължина и 2-височина да не ме е страх. Крос кънтри стила ми се струва скучен, ама не съм и за сериозен даунхил. Нещо средно искам да карам. Тежа около 76 кг в момента, ако това е от значение :D.

Пак се извинявам за ламерския пост и благодаря на всеки, който помогне с нещо!
raxbg

Рейтинг: 1200

Re: Какъв байк да си взема?

Мнениеот nikar222 » Пон Авг 12, 2013 7:27 pm

Здравей!
Аз също съм новак.
За скокове 2м височина и 5м дължина ще ти трябва колело за Фрийрайд-Freeride.
Тези колела са доста здрави и се представят най-добре в това,но може и да пускаш някакъв Даунхил.
За 2000 лева нов сериозен байк няма да може.На втора ръка ще имаш по-голям шанс.Има няколко във форума

viewtopic.php?f=16&t=143390

viewtopic.php?f=16&t=141965

Аз лично ти препоръчвам най-много Демо 9-ката защото е една от най-здравите в света рамки.
Скота също е много много здрав и ще ти върши същата работа,но ако искаш да минаваш на скокове 5 метра на височина и нагоре Демото ще е по подходящия избор.
nikar222

Рейтинг: 1065

Мнениеот raxbg » Пон Авг 12, 2013 9:31 pm

Мерси nikar222. За демото съм много навит, самоче не е в София и няма да мога да го пробвам. А скот-а ми харесва повече като визия :D надявам се да не е продаден. Междувременно ако някой се сети за нещо друго, давайте идеи. :D
raxbg

Мнениеот nikar222 » Вто Авг 13, 2013 6:54 pm

На Скота може да му се вдигне цената или да се откаже продавача,но пише че е спешно-Може да го спазариш малко по ефтино.
Скота пак си е здрав но и той е в София,а Демото не е.
Демото е по здраво но не съм 100% сигурен.Може все пак да почетеш специално за тази рамка-Demo-9 Pro" от 2005.
Малко е старо,но да е пазено много.Все пак прочети за рамката.
nikar222

Рейтинг: 1065

Мнениеот raxbg » Вто Авг 13, 2013 7:39 pm

Аз вече говорих и се срещнах с момчето със скота. Това ще е колелото :D
Мерси много
raxbg

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд