каква каска за спускане

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

каква каска за спускане

Мнениеот StuART » Пон Авг 19, 2013 12:45 pm

Здравейте,с приятелката ми си купихме по един scott voltage yz и решихме да отидем да се спускаме в пампорово (през зимата сме там на бордове :D ).Не сме про-та и предполагам,че няма нужда да купуваме скъпи каски,но може да греша.Затова се обръщам към по-опитните въпросът ''каква каска за спускане'' :D Благодаря предварително.
Ride till the wheels fall off
Аватар
StuART

Рейтинг: 1200

Re: каква каска за спускане

Мнениеот Bozhilov » Чет Авг 29, 2013 5:49 am

Каските за спускане са си скъпички иначе ако търсиш нещо по-евтино, та това е 661 те са качествени и здрави и са на ниски цени(в сравнение с другите каски)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Bozhilov

Рейтинг: 991
Местоположение: София,кв.Крива река в близост до Военна болница и Пирогов

Мнениеот StuART » Пет Авг 30, 2013 3:24 pm

Аз си взех ''Bell'' нисък клас,като 661 и се надявам че ще върши работа. :D
Аватар
StuART

Мнениеот Bozhilov » Съб Авг 31, 2013 1:06 am

Аз имах Bell,но ми се счупи козирката и муцуната,при това само от едно падане. :dontknow:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Bozhilov

Рейтинг: 991
Местоположение: София,кв.Крива река в близост до Военна болница и Пирогов

Мнениеот StuART » Съб Авг 31, 2013 2:28 pm

хах,очаквах нещо такова,ще си купя по-качествена,но нека всяко нещо по реда си. :agree: много благодаря за мнението :D
Аватар
StuART

Мнениеот cyclopz » Съб Авг 31, 2013 10:02 pm

Bozhilov написа:Аз имах Bell,но ми се счупи козирката и муцуната,при това само от едно падане. :dontknow:

Не съм сигурен дали и най-скъпата каска ще остане здрава при удар при падане? Идеята е да ти опази главата, а тя после е за боклука. Мотоциклетните каски дори при лек удар, който не е нарушил цялостта, пак е препоръчително да се сменят. Виж, муцуната :look: ... Ако не е фулфейс, няма как да я опази :dontknow:
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот Lever » Съб Авг 31, 2013 10:57 pm

@Bozhilov
А бе не знам какво ти е било това "само" едно падане, че да си счупиш каската така лесно.
@Автора
Препоръчвам ти да вземеш нещо от ниските класове на 661, по-евтини, по-леки и с добра видимост(на това не всички обръщат внимание). Ако паднеш така, че да засрешнеш козирката, тя ще се счупи при която и да е каска от този тип, независимо какъв калас е.
Lever

Рейтинг: 1182

Мнениеот hrisko » Нед Сеп 01, 2013 12:47 pm

познавам хора които карат с каски на Bell и не съм чувал лоши отзиви ( леки , удобни , здрави ) така че не ми се вярва при едно падане да си изкъртил подбрадника ... относно темата , тази каска http://store.trueriders.bg/kaska-661-comp-shifted.html не е лоша като за първа , btw аз карах с такава в началото и съм доста доволен ( лека , удобна , хубава на външен вид и най-важното е че е здрава )
П.С. не пести пари за екипировка , защото понякога евтиното излиза много скъпо ;)
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот StuART » Пон Сеп 02, 2013 10:30 am

благодаря за съветите,не се опитвам да пестя от екипировка,просто не мисля,че съм толкова смел и рисков ''новобранец'' :D Все пак съм събрал елементарна екипировка и мисля да се впусна в това приключение :beer:
Аватар
StuART

Мнениеот hrisko » Пон Сеп 02, 2013 7:41 pm

StuART написа:просто не мисля,че съм толкова смел и рисков ''новобранец''

то никога не се знае кога може да те сполети нещо , тъй че ти си бъди добре подсигурен пък вече ... :D
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот niki4040 » Сря Сеп 04, 2013 8:43 am

Сигурноста на първо място!
Даже и да си нов в спорта както каза колегата по-горе не знаеш какво ще те сполети, така че, по-нататък ако не пестиш откъм екипировка вземи си по-висок клас каска, така че да си по-сигурен в себе си.
Аз карам с Bell Drop и съм много доволен от нея няколко пъти съм се удрял челно в дърво и козирката не е мръднала, освен това е лека и проветрива (не може да ти се спари тиквата вътре) и е много удобна. :beer:
Продавам обтегач Shimano SLX за 9 скорости: viewtopic.php?f=19&t=161923
niki4040

Рейтинг: 1139

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд