Здравина на С1

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Здравина на С1

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пон Дек 16, 2013 11:23 am

Здравейте, навсякъде из форума чета, че Drag C1 с повече от 140-150 мм вилка се цепи. Аз карам с Marzocchi 66 с ход 180. Карам downhill, но не жаля много рамката. Трябва ли да мисля за нова рамка или да си карам с Ц1-то? :dontknow:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Re: Здравина на С1

Мнениеот msniki » Пон Дек 16, 2013 4:35 pm

N.i.k.o.l.a написа:Здравейте, навсякъде из форума чета, че Drag C1 с повече от 140-150 мм вилка се цепи. Аз карам с Marzocchi 66 с ход 180. Карам downhill, но не жаля много рамката. Трябва ли да мисля за нова рамка или да си карам с Ц1-то? :dontknow:

Мисли за нова рамка. Всеки ще каже и така може да се кара, може ако го пазиш доста само.
До 200 лв в момента има доста рамки които са по здрави от ц1-то.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пон Дек 16, 2013 6:00 pm

Само да поясня, че съм 45 килограма. :wavey:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот Raider-krr » Пон Дек 16, 2013 7:58 pm

Къв Downhill и глупости?
Това си е твърдак и при това C1 сега ще почнете ма то става за DH и глупости, ама го казвате само и само защото не искате да си признаете, че нямата пари за мекица която е предназначена за това.
Човек карай си рамката докато не се появи пукнатина върху челото... :agree:
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пон Дек 16, 2013 8:03 pm

И аз вече се замислям за мекица, но искам още малко да направя техника на спускане. По-другия сезон сигурно ще сменя. :wavey:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот azoic » Пон Дек 16, 2013 11:56 pm

Момента в който Ц1та ще се радели с челото си може да е толко близко, колкото е следващия дроп който ще скочиш. Че е "здрава" рамка (особенно за твоите килограми), здрава е, но не си правете шеги със съдбата :) После да няма Мяуу
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Рейтинг: 2000

Мнениеот Йордан-Николаи » Чет Дек 26, 2013 1:08 am

аз лично съм цепил ц1 и след като сцепих още 1 такава рамка се уверих , че не са никак хубави :nono: направо събери повечко пари и си вземи нещо стабилно , например някой от твърдаците за спускане са evil и nikolai , разбира се има и още здрави :)
Йордан-Николаи

Рейтинг: 1143

Мнениеот deadlyarrow » Пет Дек 27, 2013 1:10 am

Така, за C1-цата няма да казвам нищо, защото просто няма да кажа нищо по различно от казаното досега.Все негативни коментари.Според мен събери още 100 лева и взимай това : http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=151460 ,като имаш навпредвид, че конусовидните чашки не са никак евтини и си заслужават стоте лева отгоре. :beer:
П.П рамката не е точно за този стил ,но според мен е по-добра от C1
Викаш бил съм ненормалния, xax bitch аз съм идеалния
deadlyarrow

Рейтинг: 1174

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Дек 27, 2013 8:44 am

Мисля да усъвършенствам с С1-то още малко техника и да мина на мекица в най-скоро време.
N.i.k.o.l.a

Мнениеот msniki » Пет Дек 27, 2013 11:35 am

deadlyarrow написа:...

viewtopic.php?f=16&t=151293&p=965171#p965171
Не като да не продавам 1 година по стара рамка с 120 лв надолу....
Такава рамка също ще е удобна за спускане като начинаещ.
Аз имам опит в бойните твърдаци и освен рамките направени за големи вилки(фр твърдаци), добър избор са и някой дърт рамки.
Примерно моя дартмоор не се суче въобще, нищо че е алуминий. Средното с 180 вилка(домейн) на 1 приятел е 33.2 см.
Рамката е удобна до някаква степен, като здравина не вярвам да ти е проблем.
Това е за дартмоор-а.
Ц1-то е с доста ниско качество, челото не му трябва много че да се спука.
Задницата се суче супер много.
Пример преди да стане ц1 тази серия беше под името "Климбер". Рамката струваше 200 лв, сега ц1-то струва 140 лв, не може цената да падне и качеството да е същото. Също факт няма две еднакви ц1-на. Пълни са с дефекти по заварките. Имах си айфеловата кула(заварка продължаваща право нагоре) на 1 заварка на мойто ц1 взето от магазина...
Търси си друга рамка както съм написал ;)
Аватар
msniki

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Дек 27, 2013 11:19 pm

msniki написа:..Такава рамка също ще е удобна за спускане като начинаещ. Аз имам опит в бойните твърдаци и освен рамките направени за големи вилки(фр твърдаци), добър избор са и някой дърт рамки.

Страшно удобна ще са дърт рамките за спускане:
HT angle: 70°

Дори със 180мм вилка ще си на 66 градуса челен, а средното ще отиде в космоса. Завиване? Някой друг път...За информация провери Privee Shan и BTR Belter ;)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот msniki » Пет Дек 27, 2013 11:45 pm

EccentricMOTION написа:
msniki написа:..Такава рамка също ще е удобна за спускане като начинаещ. Аз имам опит в бойните твърдаци и освен рамките направени за големи вилки(фр твърдаци), добър избор са и някой дърт рамки.

Страшно удобна ще са дърт рамките за спускане:
HT angle: 70°

Дори със 180мм вилка ще си на 66 градуса челен, а средното ще отиде в космоса. Завиване? Някой друг път...За информация провери Privee Shan и BTR Belter ;)

Колко челен искаш на твърдак ? На нс-а имах 65 челен и ми беше пределно достатъчно. Завиване пак си беше достатъчно.
Средно 33 см не знаех че е в космоса.
Мисля че ти караше ц1 ако не се бъркам, и му беше голям фен.
Пък ц1-то ако ми кажеш че е по добра идея ! Евала ти казвам .
Челен измерен 65.5 градуса, средно 32 см. Да ти кажа завиването въобще не ми беше проблем....
Ето един мой проект Дърт рамка : Изображение
Аватар
msniki

Мнениеот bikeboy » Съб Дек 28, 2013 12:03 am

Още една дърт рамка :rofl:
Изображение
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's !
Specialized rider !!
Аватар
bikeboy

Рейтинг: 1195

Мнениеот deadlyarrow » Съб Дек 28, 2013 12:20 am

@EccentricMOTION Всеки си има предпочитания,нали ? msniki е карал durt рамка с голяма вилка така ,че може би е по светнат с геометрията и най-вече с това колко е удобно (все пак е карал).И аз съм карал такава рамка с 200 мм ход на вилката ,но не цял ден за да преценя дали е удобно или не,дали се измаряш или не.А и момчето каза за сега иска да си остане с Ц1-ницата и ще гледа в скоро време да минава на мекица и това което правим ние сега си е чист :offtopic: . :beer:
А за автора :пожелавам най-скоро да минава на мекица :) :D
deadlyarrow

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Съб Дек 28, 2013 5:38 pm

Точно така deadlyarrow. Аз не мисля да си вземам нов твърдак, а просто питам дали ще издържи още най-много един сезон моята Ц1-чка. Още малко и ще мина на някоя мекичка. Впрочем какво ще кажете за Scott Voltage Fr. :look: Аз съм си почитател на по-ниските рамки. :beer: Извинете, че малко се изказвам не по темата.
N.i.k.o.l.a

Мнениеот deadlyarrow » Съб Дек 28, 2013 8:11 pm

Аз бих казал доста бивателна рамка.Но е и доста нисичка (ти колко си висок).А по принцип за ниските рамки те са повече за FR а не за DH ,защото просто с една ниска рамка няма да ти е толкова удобно DH отколкото една висока.А за Цч-ницата както каза един колега по горе не се знае кога може да се раздели с челото си (да се скъсат ушите за диск или да се усуче задницата),а и много зависи от теб и от твоето каране.Дали си душманин на колелетата :D дали можеш да караш.
deadlyarrow

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Съб Дек 28, 2013 10:04 pm

Аз съм висок 1.70. Обичам да съм по ниско до земята. Така се чувствам по-сигурен и ми е по-комфортно. А за С1-чката мен и да се сцепи не ме бърка. И без това не мога да и взема повече от 60 лв. Само ме притеснява на някой скок да не се откъсне челото и да остана само с вилката в ръце. :D А какво ще препоръчате по-нисичко за DH. Нещо като скота, но чувам, че му били некачествени частите? Ns Soda Slope, Dartmoor wish, Kona Stinky? Или просто да си намеря по-къса седалкова тръба и DH байк. :magnify: Извинете, че се отклонявам от темата. :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот deadlyarrow » Съб Дек 28, 2013 10:21 pm

Хмммм...... Тук вече скачаш за 2000 лв само рамка и шок (wish,soda slope).Ако имаш парите взимай въпреки,че тези рамки са слабо разпространени в БГ (дори не знам дали някои има такава) и няма кои да ти каже мнението си от това как се държи на пътя.Dartmoora вада наистина много тежкарска визия ,но NS-са си е NS.Попринцип сглобката на НС се продава с вилка 160 ако не се лъжа,но щом искаш да караш DH ти трябва 200,на тези рамки се слагат такива вилки,но трябва да се поинтересуваш как ще е челния ъгъл.А за коната не мога да ти кажа нищо,но въпреки че не съм запознат с нея бих избрал НС-са. :beer:
Примерно по-добра оферта от 2000 http://www.pinkbike.com/buysell/list/?q=ns+soda&category=5&pmin=&pmax=&region=3
Малко инфо http://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=141432
deadlyarrow

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Съб Дек 28, 2013 10:58 pm

Наистина на българският пазар общо взето само Skott Voltage Fr е решение. Но дали е достатъчно добра рамка? Моля ако някой е карал да коментира. Случайно да знаете сайт или магазин, където може да се купи.
Засега единствено видях http://bikescenter.showbox.info-top.com ... 52/lang.2/.
Но си търся да е без шок. :beer:
N.i.k.o.l.a

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд