рамка за downhill твърдак

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

рамка за downhill твърдак

Мнениеот tay » Пет Яну 10, 2014 8:51 am

здравеите искам да попитам за някоя хубава твърда рамка.аз съм новак ще се кара с boxxer 2007 ili 2010.бюджет 400лв спрял съм се на рам 4130 тя ми хареса .вие даите мнение и предложения.ПОЗДРАВИ
карам
downhill
tay

Рейтинг: 1085

Re: рамка за downhill твърдак

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Яну 10, 2014 10:50 am

Вземи си някой Dartmoor Hornet. Вилката ще му дойде малко множко, но за твърдак с такъв ход това е най-удачното решение според мен.
"Защо пускаш поредната тема за избор на твърдак. Просто чети във форума. Кажи-речи всяка 3-та тема е за избор на рамка" :offtopic:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот msniki » Пет Яну 10, 2014 1:58 pm

N.i.k.o.l.a написа:Вземи си някой Dartmoor Hornet. Вилката ще му дойде малко множко, но за твърдак с такъв ход това е най-удачното решение според мен.
"Защо пускаш поредната тема за избор на твърдак. Просто чети във форума. Кажи-речи всяка 3-та тема е за избор на рамка" :offtopic:

Ми не хорнет-а е до 160 вилка. Нагледах се на такива спукани...
Не виждам какво я хвалите рамката. Спрямо NS примерно качеството е по ниско и здравината също.
По темата малко идей :
Specialized p2- за дърт попринцип е рамката, но държи на голяма вилка и има доста ниско средно. (с боксер докарах 32 см.)
Други Ns Bitch, Ns core, Ns surge
Ns bitch 2007- Да малко стара си е но е до 180 мм вилка препоръчител ход.
и така нататък.
Фен съм на Cr-mo твърдаците заради здравината, изброените са Cr-mo всичките.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот vvvaaal » Съб Яну 11, 2014 2:45 am

Точно Surge-a не ми говори за здравина. Колко ли такива вече видях сцепени на челото, карани с максимум 170 вилка(гаранционно се покриват до 180). Доста неудачно изпълнение са заварките на челото му. Честно казано като се замисля няма такова понятие като твърдак за спускане, който да "държи" на голяма вилка. Всичко се цепи рано или късно при достатъчно агресивно каране. Hornet-a поне е с малко по-кадърно съотношение цена-качество от другите споменати, така че според мен е най-добрия вариант, също така има предимство 12-ката ос и tapered челото. :nuts: :nuts:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот dhracer80 » Съб Яну 11, 2014 10:16 am

Всяка рамка се цепи. Няма такава която да не може да се счупи. А ако искаш бомбо устойчива твърда рамка си вземи Evil Imperial http://www.pinkbike.com/buysell/1314653/ Ето ти цяло колело. Мой познат от 2 години кара такава рамка с Боксер. Скача от 2-3 метра дропове и все още нищо не й е станало. Единстеният проблем е бюджетът. Най-добрия избор в този бюдежет е NS Bitch. Здрава рамка карана от много хора. :agree:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот msniki » Съб Яну 11, 2014 12:18 pm

vvvaaal написа:Точно Surge-a не ми говори за здравина. Колко ли такива вече видях сцепени на челото, карани с максимум 170 вилка(гаранционно се покриват до 180). Доста неудачно изпълнение са заварките на челото му. Честно казано като се замисля няма такова понятие като твърдак за спускане, който да "държи" на голяма вилка. Всичко се цепи рано или късно при достатъчно агресивно каране. Hornet-a поне е с малко по-кадърно съотношение цена-качество от другите споменати, така че според мен е най-добрия вариант, също така има предимство 12-ката ос и tapered челото. :nuts: :nuts:

Възможно е. Но пък като търсих в нета спукани, намерих само 2 рамки. :dontknow:
Но препоръчителен ход е 160 на Surge-a а не 180 мм . Само Ns bitch(07) е до 180 мм ход препоръчителен.
Tapered челото не виждам реално предимство. Уж по здраво било. Но пък хората по форумите друго казват.
Пък в сайта на дартмоор пише че хорнета е на 10 ос..
Единствено си прав че няма такова понятие "твърдак за спускане". Единствено за лек Фр или по скоро АМ.
Хорнета за парите си е кадърно изпълнение да, но ако се сравнява от този клас с други фирми Nikolai, NS, Evil и прочие.
Отстъпва по качество, може би затова е и по ниската цена. :)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Downhill_01 » Пон Яну 20, 2014 7:46 pm

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 2031_n.jpg на ви Hornet със 150мм вилка... Истината е NS Bitch 07..Разликата с хорнет е от земята до небето.
Колега, ся ти пожелавам много здраве.
Поздрави жената и децата, бате,
и стига си писал по тея форуми бе глупак.
Аватар
Downhill_01

Рейтинг: 1159

Мнениеот sex mashina » Вто Фев 04, 2014 11:50 am

Ако питъш мен.Си вземи ram 4130 много добра рамка.Издържа boxxer и не се цепи като horneta.Също така някой NS ще ти свърши работа. :beer:
sex mashina

Рейтинг: 990

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд