Въпросче за платформи??

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпросче за платформи??

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Сря Мар 26, 2014 10:06 pm

:wavey: Налага ми се да сменя педали и до последно се чудих дали да не мина на клипсове, но сякаш не до толкова удобните обувки и високата им цена ме тласнаха отново към така добре известните платформи. До скоро карах с Shimano Saint и честно казано бях много доволен, но много се деряха и в мокро време не държаха добре. Та, въпросът ми е между тези две педалчета. Изглеждат еднакви по геометрия, но добре ли задържат обувката. Видях, че и за двата педала има много добри мнения, но все пак искам да се посъветвам и с вас. :look: Ще се ползват за DH. Ето ги и тях:
HT - http://www.bike-house.biz/product/2724/ ... edali.html
Nukeproof - http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod85866
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Re: Въпросче за платформи??

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 26, 2014 10:28 pm

един и същ педал, ако питаш мен
ама на единия щото пише "нукепруф" цената му е по- висока
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mentalhead » Сря Мар 26, 2014 10:32 pm

N.i.k.o.l.a написа::wavey: Налага ми се да сменя педали и до последно се чудих дали да не мина на клипсове, но сякаш не до толкова удобните обувки и високата им цена ме тласнаха отново към така добре известните платформи. До скоро карах с Shimano Saint и честно казано бях много доволен, но много се деряха и в мокро време не държаха добре. Та, въпросът ми е между тези две педалчета. Изглеждат еднакви по геометрия, но добре ли задържат обувката. Видях, че и за двата педала има много добри мнения, но все пак искам да се посъветвам и с вас. :look: Ще се ползват за DH. Ето ги и тях:
HT - http://www.bike-house.biz/product/2724/ ... edali.html
Nukeproof - http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod85866

Педалите на Nukeproof са ребрандирани HT и се правят от самите тях. Това че изглеждат еднакви се дължи на факта, че те СА еднакви.
Е, явно има и някои дребни разлики, защото виждам, че размерите им например леко се различават един от друг от това, което в дадено като инфо в описанието.
Така или иначе става въпрос за едни и същи педали на практика.
Аватар
mentalhead

Рейтинг: 2000

Мнениеот radeviq » Чет Мар 27, 2014 8:06 pm

На мен пък ми е интересно какво имаш предвид под "много се деряха" и с какви обувки караш? От скоро карам със Сейнт педали и мисля, че грипа е много добър ...
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Чет Мар 27, 2014 8:55 pm

radeviq написа:На мен пък ми е интересно какво имаш предвид под "много се деряха" и с какви обувки караш? От скоро карам със Сейнт педали и мисля, че грипа е много добър ...

При всяко камъче и т.н. оставяше деруга по платформата. Иначе бях доволен от педалите, но в кално време не държаха много добре. А и искам да опитам нещо ново. :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот microlab » Чет Апр 24, 2014 10:54 am

Ако очакваш платформите да не се хлъзгат в кално време, като са окаляни и те и обувките - няма да стане. Или си взимаш подходящи обувки(аз карам 5.10 freerider) и хубави платформи като горе-посочените и ги дръж не окаляни(може мокри), тогава ще държат, или клипсове, които излизат доста пари... А относно НТ са много добри, предните ми бяха такива, карах ги 3 години.
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот moridinbg » Чет Апр 24, 2014 11:21 am

Чак пък много...
http://www.wiggle.co.uk/shimano-pd-m530 ... il-pedals/ - педалът е тяло от ХТ с по-кофти лагери.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Чет Апр 24, 2014 4:04 pm

Взех си въпросните педали НТ и останах много доволен от тях. Супер грип и много добър външен вид. Също така и са много удобни. Общо взето точно това, което търсех. :beer:
N.i.k.o.l.a

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд