Избор на колело за DH/FR

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на колело за DH/FR

Мнениеот Destroyable » Съб Сеп 20, 2014 9:30 pm

Здравейте колеги, след вече една хубава база умения с твърдак мисля да мина на мекица. Бих искал сериозно колело до 3300 лева.
Destroyable

Рейтинг: 1138

Re: Избор на колело за DH/FR

Мнениеот dhracer80 » Съб Сеп 20, 2014 9:46 pm

Един съвет-търси колело от Pinkbike. За този бюджет можеш да си намериш Session или Sunday(двете най-добри рамки поне за мен). Като седна на комптъра ще ти пратя някои обяви на ЛС. :beer: :beer:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот Destroyable » Съб Сеп 20, 2014 10:41 pm

Също така ако може едно мнение за Canyon Torque dhx, Ram dhx 2 и scott voltage fr :) . :bowdown:
Destroyable

Мнениеот KristiqnK » Нед Сеп 21, 2014 7:15 am

За Каньона нямам впечатления, Скота според мен не е хубаво колело. DHX2- ка в момента карам и съм много доволен, не блокира при спирачка и тн.
П.П. Ако си решил да взимаш ново колело по-добре изчакай до коледа когато ще има намаления. ;)
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот dhracer80 » Нед Сеп 21, 2014 9:31 am

Ако дадеш лист с частите на 3-те колела ще можем да ти дадем по-обективно мнение. :agree:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот Destroyable » Нед Сеп 21, 2014 10:00 am

https://www.canyon.com/_en/mountainbike ... tml?b=3273. http://store.trueriders.bg/kolelo-ram-dhx-3-2014.html. A до колкото scott voltage fr сигурно някой от pinkbike.
Destroyable

Мнениеот KristiqnK » Нед Сеп 21, 2014 10:25 am

Каньона е оборудван със Sram х9, а пък DHX2 със Sram x7 което не е болка за умиране, но пък спирачките на Dhx2-ката са по добри и са си точно за спускане докато спирачките на каньона се водят среден клас за Cross-Country, Trail и All-Mountain.
Вилката на Ram- а също е по- добра... седалката е една и съща... Ти си прецени кое те по-кефи.
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот Destroyable » Нед Сеп 21, 2014 1:04 pm

Добре ами аз съм 169 см висок и тежа 50 килограма. Да се притеснявам ли че колело като DHX-a с тегло 18,5 кг без педали би ми било тежко ??? :confused:
Destroyable

Мнениеот Vikki4 » Чет Окт 09, 2014 10:56 am

Shimano Zee за крос кънтри така ли ? И как по точно вилката на рамчето е по хубава като и двете са Boxxer RC , самоче тази на рама е 2013/4 , а на Canyon-а е 2015. Като се има в предвид че са на една цена canyona e много по на оферта. А и погледни килограмите(също много важно нещо). Canyоna e много по лек от Рам-а
Vikki4

Рейтинг: 1116

Мнениеот iFkata » Чет Окт 09, 2014 5:29 pm

Глупости сa това за Zee-то. Компонентите на Zee се водят, като малкият брат на Saint, но по-достъпни като цена. Има разлика между компонентите, но не е огрoмна. Водят се за спускане и freeride.
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот msniki » Пет Окт 10, 2014 9:29 am

iFkata написа:Глупости сa това за Zee-то. Компонентите на Zee се водят, като малкият брат на Saint, но по-достъпни като цена. Има разлика между компонентите, но не е огрoмна. Водят се за спускане и freeride.

Пак помисли, прочети и пак пиши. :)
Имат си стабилна разлика.
Зее спирачките мога ти кажа че са доста по слаби от Сейнт-а.
Командите : Сейнтската е с 2 лагерa, зее-то не е .
Курбелите зее-то не са толкова здрави. Приличали много на Деоре серията но с със стоаманена ос.
Дизайна е кофти, логото бързо се изтрива.
Сейнт-а не е така. Виж само ква разлика има във формата, 100% има и разлика в материалите.(за това не съм погледнал да кажа)
Обтегачите нямат особена разлика поне по това което казват хората, освен че сейнтския бил малко по здрав.
он :
Канион-а е избора, по новия боксер с по хлъзгавото покритие. Което води до по добра работа спрямо стария.
Също разлика от 1.5 кг в колелата хич не е малка ! По леко - по лесно се управлява. тези 1.5 кг ще се усетят и то доста.
Отделно това Пълно ЗЕЕ окомплектовка си е по добре от Срам.
Дори каплите са по скъпи от тези на РАм-а.
Каниона е избора получаваш доста прилично колело за добра цена.
Един съвет с тоя ПинкБайк, първо научи как се поръчва, как се плаща и прочие работи, преди да мислиш да купуваш нещо.
А курса на лирата се смята по този на който банката продава, а не този на БНБ(често срещана грешка).
Понеже много хора си мислят честно казано глупости, относно как се купува от Пинкбайк.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот GhettoBlaster » Пет Окт 17, 2014 9:27 pm

Според мен Canyon-a е изборът, но тук идва въпроса кой от трите Torque DHX? Естествено най-хубав е Flashzone, но и най-скъп, като цената му е около два пъти по-висока от бюджета който си определил. :dontknow:
fabienbarel написа:Е тва е дървото на годината :rofl:

Относно Reactor Gladiator :D
Аватар
GhettoBlaster

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд