Коя спирачка е по-добра ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Коя спирачка е по-добра ?

Мнениеот m30b25 » Пон Сеп 22, 2014 3:29 pm

Здравейте,имам две оферти за спирачки и искам да чуя вашето мнение за тях.Едната е Avid elixir 7 trail а другата е Shimano slx :dontknow: също искам да попитам дали ще има разлика в спирането с диск Avid hs1 200mm и с диск Avid hs1 180mm.Мисля,че разлката ще е само в загряването,но ако греша поправете ме.
m30b25

Рейтинг: 1210

Re: Коя спирачка е по-добра ?

Мнениеот KristiqnK » Пон Сеп 22, 2014 3:47 pm

Това е третата тема в рамките на 10- тина дни за спирачки. Потърсете малко и не чакайте да ви казват наготово.
Едната е Avid elixir 7 trail

Виж сам какво ти си написал, спирачката е за trail не е за спускане. Поне гледайте за какъв стил каране са предназначени в сайтовете.
също искам да попитам дали ще има разлика в спирането с диск Avid hs1 200mm и с диск Avid hs1 180mm.

Има разлика в спирането, колкото по-голям е един диск, толкова повече спирачна сила има. Това не значи да лепнеш 200мм отпред и отзад... препоръчвам ти като големина на дискове да ти е 200мм отпред и 180мм отзад. Предната спирачка е много важна каква ти е, защото по-голям процент при спиране се извършва от нея.
Тази тема ще ти е от полза- viewtopic.php?f=26&t=164577
Както в предишната така и в тази тема аз ще препоръчам Avid Code R няма да съжаляваш.
Успех и другия път потърси преди да пуснеш нова тема! :)
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот hitar_potar » Пон Сеп 22, 2014 5:41 pm

Кристиян, хайде ти поразрови малко да се образоваш кое какво е. Щото "trail" у наименованието на Авида съвсем не значи, че е предназначена за трейл-каране. Значи нещо съвсем друго. и не е никакъв проблем да се кара и спускане! ;)
А относно това коя спирачка колко процента е ползвана при спиране си зависи от задкормилното устройство, състоянието на байка, и условията на терена. Аз например ползвам предимно задната спирачка, познавам и други хора, които са така. А и в кал едва ли ще искаш да блокираш предната гума. ;)
Онтопик - за мен по-добрата спирачка е именно Авида. Лек колкото Шиманото, 4-бутален, съответно с по-голяма сила и модулация, изключително удобна като ергономия (колкото Шиманото, ако не и малко повече). :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот KristiqnK » Пон Сеп 22, 2014 6:17 pm

http://www.youtube.com/watch?v=Tf_H2ARTkpM#t=25, http://www.youtube.com/watch?v=d7fNWw2fBQ0 ако съдим по тези две клипчета trail- а ми се различава далеч от представите за спускане или фриираид... Но на момчето може и да му вършат работа, все пак няма да спуска като Aaron Gwin ;)
Съгласен съм, че при различен терен се използва различно предна и задна... В случая исках да кажа, че по принцип да кажем и с двете спирачки да спреш наравно по голямата част от спирането се поема от предната спирачка. Не е ли така?
П.П. Благодаря за минусчето! :beer:
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот dhracer80 » Пон Сеп 22, 2014 7:54 pm

Trail обединява почти всичко от Mountai bike-инга включително и спускане. Скоростта на спускане и динамиката не са толкова различни. Trail си е почти идентичен с Dh само че не буташ по хълма а си го изкачваш на колелото. Много хора карат DH със спирачки за Trail. По-леки и с близка сила. Поне за мен силата на спирачката не е всичко. Важно е да имаш ''култура'' на спиране. Аз бих взел Elixir-а. :agree:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот m30b25 » Вто Сеп 23, 2014 11:45 am

Ще взема авид-а пък да видим какво ще излезне :beer:
m30b25

Рейтинг: 1210

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд