Спирачки Zee vs. Code?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Спирачки Zee vs. Code?

Мнениеот XEK » Вто Яну 13, 2015 4:40 pm

Здравейте, понеже двата модела са на идентична цена и си търся четирибутална спирачка, кой от двата модела е по-добър. 4 карам с Code и ми е любопитно има ли смисъл да ги заменя за зее напролет? :beer:
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Re: Спирачки Zee vs. Code?

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Вто Яну 13, 2015 7:12 pm

Здравей, карал съм и двете спирачки и мога да кажа, че са доста различни като усещане, въпреки че са долу-горе един и същ клас спирачки. На Code лостчетата са доста по-твърди и имат по-малко свободен ход, докато на Zee се усещат по меки (това разбира се не осначава, че спират по-малко). И формата лостчетата се усещат различно. На мен лично ми беше доста странно усещането, когато смених моите Code R със Zee. От към спирачна сила може би Zee спират една идея по-добре, но им трябват няколко карания, за да се разработят. Аз лично бих избрал Zee-to - свикнеш ли им веднъж, няма втора спирачка. :beer:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот peter1509 » Съб Яну 17, 2015 8:25 pm

Аз карам с Коде и не съм особено очарован,но пък спират що годе добре.Не мога да се оплача.....Зее-то пък от своя страна са странна за мен спирачка (като начин на натискане и спиране!).Чесно да си призная шиманото не ми допада. Много хора казват, че шимано са хиляди пъти по-добри....Аз не съм много съгласен с тях поради две причини:
1.Авид имат средно положение на лостчето позволяващо намаляне на скоростта...А не директно спиране с шимааното.
2.Около 2/3 от състезателите на световното!!
+1 точка за Авид :dontknow: :dontknow: :dontknow:
peter1509

Рейтинг: 1038

Мнениеот windv » Нед Яну 18, 2015 9:21 am

От години карам avid code r. Минал съм няколко чифта, някои са били супер, други са били по зле. Всички цвилят в мокро и през зимата в снега . Позлвал съм различни накладки.
Различното усещане в лостчетата е нещо, с което се свиква за 1-2 карания.
Също така твърденията от горното съобщение , колко от световното карали с незнам си каквко, мисля, че може да се пренебрегне.

Също така ако code-a е най-мощната авидска спирачка, то при шимано не е така със ZEE, и там сравнението би трябвало да е със SAINT...поне по каталог.
:agree:
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот peter1509 » Вто Яну 20, 2015 7:29 pm

Също така твърденията от горното съобщение , колко от световното карали с незнам си каквко, мисля, че може да се пренебрегне
Ами може би си прав като цял там май всичко опира до пари :beer:
peter1509

Рейтинг: 1038

Мнениеот msniki » Вто Яну 20, 2015 9:54 pm

Световното ако и Тектро плаща колкото Авид .. Тектро ще карат повечето.
Там парите играят повече роля от колкото качествата/ марката.
Шиманото също има средно положение, просто е по странно докато свикнеш.
Отначало се усеща все едно спирачката е пълна с въздух, а реално не е така.
Всичко заради по мекото лостче.
Бих казал Зее понеже е с минерално масло и позволява по лесно регулиране.
Има повече място между накладките и дискът, от колкото авид-а.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Jumpup » Сря Яну 21, 2015 9:44 am

Аз също съм за ZEE в момента карам с тях. Никакви проблеми перфектни. До преди това бях с Code R 2011 г. и 2012 г. Какво да ви кажа супер спирачна сила, но се чупят като крекарчета особено лостчетата и захващаштите пръстени. Части в БГ няма дори при официалните дистрибутори подчертавам :dontknow: И се стига до там да правите като мен хибриди - спирачен апарат Code R и команда juicy 3 (от старите които са по тежки, но по надеждни от към здравина). Другият вариант да търсите някой със счупен апарат да ви продаде командите си, или да поръчвате от чужбина. :beer:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот ilew^dh^ » Пон Апр 06, 2015 3:36 pm

АЗ съм със зее и съм страшно доволем от тях :popcorn: :beer:
ilew^dh^

Рейтинг: 1180

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд