Въпрос относно водачите

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно водачите

Мнениеот skulboy » Съб Фев 21, 2015 11:11 pm

От доста време ми се върти нещо в главата, пък реших да попитам тук. Скоростната ми система е 1х8, 36 зъба отпред, касетата е 11-32T. Вместо водач със горна и долна ролка (със 2 планки на горната ролка, от типа на е13 lg1), се чудя дали не мога да си ползвам водач и башгард. Първото което е, е по-евтино, намират се втора ръка на оферта. Другото пък, мисля, че ще върши работа и няма да има разлика. Веригата се суче само към 8 предавка отзад, така че веригата опира само във вътрешната планка. Пък като се спускам, единствено тогава ще ми е в полза башгарда, за да не ми падне веригата откъм външната страна. Споделете мнение :dontknow:
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Re: Въпрос относно водачите

Мнениеот skulboy » Нед Фев 22, 2015 6:37 pm

Някой нещо?
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Re: Въпрос относно водачите

Мнениеот beatsound » Сря Фев 25, 2015 11:57 am

skulboy написа:От доста време ми се върти нещо в главата, пък реших да попитам тук. Скоростната ми система е 1х8, 36 зъба отпред, касетата е 11-32T. Вместо водач със горна и долна ролка (със 2 планки на горната ролка, от типа на е13 lg1), се чудя дали не мога да си ползвам водач и башгард. Първото което е, е по-евтино, намират се втора ръка на оферта. Другото пък, мисля, че ще върши работа и няма да има разлика. Веригата се суче само към 8 предавка отзад, така че веригата опира само във вътрешната планка. Пък като се спускам, единствено тогава ще ми е в полза башгарда, за да не ми падне веригата откъм външната страна. Споделете мнение :dontknow:

Варианта с LG1 ми се струва по-сигурен. Отгоре веригата минава през самата планка и е почти невъзможно да падне. Ако питаш мен и двата вида водачи не са чак толкова скъпи (говоря за LG1 със стоманена планка , не алуминиева) и пак се намира на оферта. Според мен и от двата варианта няма да останеш разочарован , но тук вече опира до различната визия с двата водача. На мен по ми харесва без башгард, при теб може да е обратното. При варианта без башгард водача пак си има тако и няма как да удариш плочата и веригата на някой камък.
Аватар
beatsound

Рейтинг: 1233

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд