Bomber Junior T?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Bomber Junior T?

Мнениеот skulboy » Чет Апр 09, 2015 5:57 pm

Може би е поредната тема, но все ще питам нещо различно. Вилката, за която става дума е 2005 година. Интересува ме дали изтъркването на анодизацията в този случай е фатално и до какво би довело? Също така споделете мнение за нея, като се има предвид, че ще се кара по предназначение, а именно спускане. Възможен ли е луфт при толкова стара вилка?
Изображение
Изображение
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Re: Bomber Junior T?

Мнениеот heavymann » Чет Апр 09, 2015 8:20 pm

Изтъркването на анодизацията не е фатално само по себе си , но реално може да е признак че има известен луфт във втулките . Ако вилката е при теб (не разбрах дали си е твоя или мислиш да я купуваш) винаги можеш да провериш за луфтове . Друга причина за износването на покритието си е самата възраст на вилицата - 2005 си беше бая отдавна :D На въпроса дали е възможен луфт при толкова стара вилка мисля че можеш и сам да си отговориш - ясно е че при активно каране луфт може да се появи и за година-две даже (не е невъзможно) . Доколкото знам тази година все още са правени в Италия (не съм на 100% сиг, някой по-запознат ще каже) , които се считат за по-качествени от останалите (които бях чул че се правели заедно със Сънтур в едно хале както се казва) ...Впечатления нямам от този модел , до сега съм карал само едно Марзочи и не мога да дам мнение относно тази , но предполагам че ако е в изрядно състояние може да изкара още някой сезон със правилна поддръжка ! Поздрави ! :beer: :beer: :beer:
Аватар
heavymann

Рейтинг: 1376

Мнениеот skulboy » Чет Апр 09, 2015 11:43 pm

Вилката не я притежавам, обмислям купуването й. Цената е добра и затова съм се замислил върху нея. За жалост, не мога да я огледам, но според собственика е в добро състояние. Единствено ме притеснява работата й заради годинките, но за парите си струва според мен.
Нещо ме дърпа пак назад,
Аватар
skulboy

Мнениеот heavymann » Пет Апр 10, 2015 9:28 am

Ако няма луфтове и дълбоки деруги по стеншъните не мисля че има за какво да се притесняваш ... сменяш маслото и уплътненията ако се наложи и е като нова :D
Аватар
heavymann

Рейтинг: 1376

Мнениеот msniki » Пет Апр 10, 2015 10:05 am

Износване на стеншените може по много причини да настъпи.
Било то износване с времето на втулки, Лоша поддръжка, боклуци между прахоуловителите и стеншените(рядко явление).
Вземи си някоя друга вилка примерно 55-ци.
Хидравликата е ssv - Предшественика на RCv.
Като цяло пробвал съм такава вилка по случайност, но кофти се усеща.
Играх си и с настройките и я карах точно като сменихме маслото.
Доста рита на стъпала и на неравности сравнено с по новичките хидравлики.
Дори 55 Р се усещат доста по прилично или 66 rcv.
Аз Не бих я взел поради тези причини: кофти работа , износено покритие, от износеното покритие не знаеш какво е състоянието на втулките.
Реши си, шото може да е супер ниска офертата и да си заслужава парите.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот skulboy » Пет Апр 10, 2015 11:48 am

Приятел е в Италия, къде е и вилката, и той главно се занимава с офертите и я намери. Цената й е €60, като е включена лапа с директен монтаж.От къде мога да намеря евентуално части за тази вилка?
Нещо ме дърпа пак назад,
Аватар
skulboy

Мнениеот msniki » Пет Апр 10, 2015 1:34 pm

skulboy написа:Приятел е в Италия, къде е и вилката, и той главно се занимава с офертите и я намери. Цената й е €60, като е включена лапа с директен монтаж.От къде мога да намеря евентуално части за тази вилка?

За тези пари, не му мисли - вземай по добро няма намериш.
Части от http://www.hibike.de/ - Представител Добри Добрев. Доставката от Германия до България ти е безплатна, само еконт-а ще трябва си платиш.
Доста части имат за марзочи може и да имат това което ти трябва.
Препоръчвам го, понеже съм доволен от този магазин и от неговия представител.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Black SyM Bellamy » Съб Апр 11, 2015 1:31 pm

От личен опит ти казвам да не я взимаш. Стара е....Тази анодизация както каза ники може от доста неща та е станала така,но самата вилка не работи така като трябва.Аз карам такава и знам за какво става на въпрос. Моята анодизация се изтърка само и единствено от каране (всеки месец бе обслужвана вилката ) При каране из много неравности направо ти кърти ръцете.
Из стъпала също изхвърля.
Според мен си търси нещо по-добро.
55ците къде-къде вършат по-добра работа (личен опит) :beer:
Аватар
Black SyM Bellamy

Рейтинг: 1100

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд