Здравейте.
Имам Marzocchi бомбер 888 от 2007 и ми върши за сега работа.
Обаче е ужасно мека за моите килограми. Не успях да намеря пружина защото от много време не се правят и продават.
Премерихме широчината на пружината и се оказа че пружината на старите марзокита е широка колкото на новите боксери.
Обаче оригиналната пружина е доста по-къса, и реално от тапата тръгва един удължител, които да проникне в стеншъна докато натисне пружината.
Взехме една пружина от боксер и я ръгнахме вътре и легна перфектно в тръбата. Само че тапата на стеншъна отгоре с въпросното удължителче вече не позволява да се завие.
Вариант 1: Да срежа шишчето което е към тапата - но ми се иска да си запазя оригиналната тапа и пружина, ако искам да продавам вилката.
Вариант 2: Така, после взехме тапа от Боксер - плитка. СЛожихме я, стегнахме я и се оказа че резбите си паснаха.
Изпробвах вилката, работеше хубаво. Даже беше по-безшумна защото пружините на боксера са обвити с покритие.
Вариант 3: Да не правя нищо. За сега си върнах оригиналната тапа и пружина.
Въпроса ми е:
Някой от вас , правил ли е подобни хибридни тунинги ? На пръв поглед изглежда добре, но ме плаши сливането на компоненти на две различни марки от различни години.
Има ли място за безпокоиство.