Ако искаш да получиш възможно най-разнопосочни мнения се порови малко във форума на Пинкбайк -
https://www.pinkbike.com/forum/... Имат си отделен раздел посветен само на Kona рамки и колела.
Старите модели рамки на тази фирма се водеха неразрушими (ако въобще може да се каже, че съществува такава рамка)... Говорил съм с много мой приятели и познати и лошо мнение за по-старите Кони никога не съм чувал. Някои от тези хора карат Kona и до днес

Не е същото положението със съвременните им сглобки. В интернет много ги хулят, че вече ги правят некачествено и се цепят много лесно (съмнявам се, че на теб ще ти е лесно да я сцепиш, но все пак). Не малко хора дори се подиграват на рамките им и има не малко колажи в мрежата усмиващи това колко лесно може да се счули/сцепи рамка Kona.
Аз лично нямам впечатления от самата марка, не съм карал и не съм притежавал такова колело, само споделям свойте наблюдения от годините ровене в интернет свързано с колела.
Има и нещо друго което ми направи впечатление в самата обява... Вече е станало "модерно" човек да каже, че е преживял падане с колело и това е причината за продажбата... Бъди много внимателна и мнителна към подобен тип обяви, защото има случай в който се оказва, че причината изобщо не е това, а рамката има скрит дефект за невъоражено око и човек си купува нещо което вече е за ремонт или в по-лошият случай за кофата. Не казвам, че тази обява е такава, НО гледай внимателно, а най-добре вземи със себе си човек, който знае къде да огледа и какво да пипне/тества при покупката на колелото.
Успех