За седалките и екстремното колоездене

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

За седалките и екстремното колоездене

Мнениеот ZyclonB » Пет Фев 29, 2008 9:05 pm

Господа днес за мое голямо съжаление имах доста неприятна случка....При спускане по една бая засукана планинска пътека с предната гума ударих един малък пън, при което не си спомням точно какво се случи, но понеже наклона на пътеката е голям ,както цялото ми тяло беше изнесено над задната гума седалката със всичка сила се заби на 5-6 пръста под пъпа ми.......няма нужда да ви казвам кой инструмент е наблизо.Седалката(SDG bel-air SL) бе изкъртена от колчето а болката неописуема....Та съвета ми е-- гледайте каква е геометрията на задната част на седалката,защото моята е толкова тъничка и заострена че просто не знам как не пукясах, чесно ви казвам...все едно ме ръгнаха с копие. :skull: Може да ви звучи инфантилно съвета ми, но се оказа че никаква броня не пази корема.Представете си картинката-аз брониран до уши -каска, наколенки,протектори за глезените, bomber shorts,зверска броняза за мотокрос-уцелен в 10те квадратни сантиметра в които нищо не ме пази...т'ва иронията е сташно нещо.Ако си купувате седалка гледайте да е по тумбеста отзад за да не се молите на господ като мен да нямате вътрешен кръвоизлив....
Между другото дайте съвет каква седалка и от къде да си купя...

И да завърша поста си с нещо весело-Вие може да чупите вилки от невероятни скокове и от звеско каране, но съм сигурен, че съм единствения във форума който е счупил седалка с полово-размножителния си орган :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Re: За седалките и екстремното колоездене

Мнениеот Harka » Пет Фев 29, 2008 9:13 pm

ZyclonB написа:И да завърша поста си с нещо весело-Вие може да чупите вилки от невероятни скокове и от звеско каране, но съм сигурен, че съм единствения във форума който е счупил седалка с полово-размножителния си орган :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Надай се...
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 29, 2008 9:28 pm

май някой има какво да каже за SDG :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alpina » Пет Фев 29, 2008 9:45 pm

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот slaveiko » Съб Мар 01, 2008 12:01 am

Искрено се надявам да си отишъл на контролен преглед при някой доктор/поликника...
Много опасни са вътрешните разкъсвания/контузии.
Преди около година Иван Колев имаше сериозен проблем от подобно падане/удар!
slaveiko

Рейтинг: 1238

Re: За седалките и екстремното колоездене

Мнениеот Capoeira » Съб Мар 01, 2008 12:08 am

ZyclonB написа:Господа днес за мое голямо съжаление имах доста неприятна случка....При спускане по една бая засукана планинска пътека с предната гума ударих един малък пън, при което не си спомням точно какво се случи, но понеже наклона на пътеката е голям ,както цялото ми тяло беше изнесено над задната гума седалката със всичка сила се заби на 5-6 пръста под пъпа ми.......няма нужда да ви казвам кой инструмент е наблизо.Седалката(SDG bel-air SL) бе изкъртена от колчето а болката неописуема....Та съвета ми е-- гледайте каква е геометрията на задната част на седалката,защото моята е толкова тъничка и заострена че просто не знам как не пукясах, чесно ви казвам...все едно ме ръгнаха с копие. :skull: Може да ви звучи инфантилно съвета ми, но се оказа че никаква броня не пази корема.Представете си картинката-аз брониран до уши -каска, наколенки,протектори за глезените, bomber shorts,зверска броняза за мотокрос-уцелен в 10те квадратни сантиметра в които нищо не ме пази...т'ва иронията е сташно нещо.Ако си купувате седалка гледайте да е по тумбеста отзад за да не се молите на господ като мен да нямате вътрешен кръвоизлив....
Между другото дайте съвет каква седалка и от къде да си купя...

И да завърша поста си с нещо весело-Вие може да чупите вилки от невероятни скокове и от звеско каране, но съм сигурен, че съм единствения във форума който е счупил седалка с полово-размножителния си орган :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Батка ти преоткри света все едно, хората отдавна си взимат или седалка за каране или такава на която без много много да мислиш да се друснеш зверски. Аз на моята Vapor толкова пъти сум се размазвал даже без да съм стъпил на педалите, е верно не е като да не боли но поне само малко ти се присира обаче е къде къде по безболезнено от колкото на накоя твърда ръбеста и тесна "чикия"
Аватар
Capoeira

Мнениеот Shady™ » Съб Мар 01, 2008 8:05 am

Azonic Love Seat реши ми всички проблеми и поне 3-4 пъти ми е "спасявла живота".

Vapor-a също е оферта :) И не забравяй PRO WIDE...ама забравих на коя фирма е но е евтина...Имаше я по едн овреме намалена за 10лв иначе е около 19-20лв...

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот sherpite » Съб Мар 01, 2008 8:19 pm

Shady™ написа:Azonic Love Seat :beer:

:agree: и аз съм на същото мнение

Изображение
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623