66 rc2x vs fox 40rc

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

66 rc2x vs fox 40rc

Мнениеот mitto » Нед Апр 06, 2008 7:42 am

и двете са втора употреба в горедолу еднокво състояние и на едни пари ще се карат на рам дн 05 карам предимно на Драгалевци коя да взема
mitto

Рейтинг: 1246

Re: 66 rc2x vs fox 40rc

Мнениеот GECKO » Нед Апр 06, 2008 8:51 am

mitto написа:и двете са втора употреба в горедолу еднокво състояние и на едни пари ще се карат на рам дн 05 карам предимно на Драгалевци коя да взема

Не виждам как точно са влезли в един ценови клас, но най-малкото едното е на пазарна стойност от 3к другото е на половина. Ако парите не те ориентират то винаги можеш да се загледаш какво получаваш за тях - в единя случай 2-коронна вилка с 40мм подпори и 2 отделни настройки на ниска и висока скорост на компресия, а в другия еднокоронна вилка с 35мм подпори и без толкова много настройки. С 40-ката ще получиш много повече като матерял :D но и комплектите 40-ки си идват (дори и 2-ра ръка) с 2 комплекта пружини (меки и твърди) и... са си по-изпипани вилки. Аз бих се насочил натам :agree:

А и... 66 вече много почнаха да си ги пазаруват а и на DH-а ще изглежда смешно (поне аз не бих си сложил такова.... еднокоронно на моя) от друга страна 40-ката ще е по-уникална и ще изглежда прекрасно, да не говорим, че ще работи по-добре. Успех :agree:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Prodigy_FeN » Нед Апр 06, 2008 9:55 am

@GECKO :thumbd:

Двукоронните вилки са много по-добри и аз ги предпочитах до скоро, но Fox-овете са състезателни вилки! Караш ги един сезон, после не стават за нищо и ги хвърляш! Marzocchi-тата просто такова чудо са, че ако искаш 5 години ги мятай, ама няма да е като с Fox-a! Така, че бих те насочил към Marzocchi-то! :) ;) :beer:
Аватар
Prodigy_FeN

Рейтинг: 969

Мнениеот did » Нед Апр 06, 2008 9:57 am

Prodigy_FeN написа:Fox-овете са състезателни вилки! Караш ги един сезон, после не стават за нищо и ги хвърляш!

я, я, го дообясни това, че ми станА интересно :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот FEDERACIATA » Нед Апр 06, 2008 10:00 am

FOX 40 :bowdown: :agree:
Аватар
FEDERACIATA

Рейтинг: 1141

Мнениеот {sharky} » Нед Апр 06, 2008 10:15 am

did написа:
Prodigy_FeN написа:Fox-овете са състезателни вилки! Караш ги един сезон, после не стават за нищо и ги хвърляш!

я, я, го дообясни това, че ми станА интересно :popcorn:

Той понеже сигурно е карал FOX 40 и знае какво е...
marshall колко време го кара :rofl:
Аватар
{sharky}

Рейтинг: 1980

Мнениеот ShadowConspiracy » Нед Апр 06, 2008 10:19 am

@Prodigy_Fen : Fox 40RC е състезателна вилка която не става за нищо след един сезон?! Ти нормален ли си?
Наистина жалко че може само по един минус за мнение.
[htp]
Аватар
ShadowConspiracy

Рейтинг: 1364

Мнениеот GECKO » Нед Апр 06, 2008 11:14 am

{sharky} написа:...
marshall колко време го кара :rofl:

Реално май около година, и пълния сервиз за който го изпрати някъде в чужденеция беше не толкова защото е имало нужда а защото е редно веднъж годишно да смениш масло и семеринги.

Няма параграв в който 40-ката да е по-слаба от 66-цата освен в цифрите на моделите :D

Аз се сещам за 2-ма собственици на конкретната вилка в България, и всяко мнение различно от тяхното (включително моето) може да не му се обръща внимание. 66 го карат бая, но според мен не защото е най-доброто ами защото си струва за тия пари.

Без да засягам някой ще отбележа, че при една цена и еднакво състояние би било изключително тъпо човек да предпочете 66 пред 40 дори и ако ставаше въпрос за 40R.
Аватар
GECKO

Мнениеот kotka12 » Нед Апр 06, 2008 11:20 am

за ДХ при тази цена е много ясно
че би трябвало да се вземе ФОКСчето
макар,че казано честно определено е съмнително
как е намерен този фокс на цената на 66 втора ръка
аз лично бих внимавал много в тази сделка
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Prodigy_FeN » Нед Апр 06, 2008 12:58 pm

За Fox-овете това ми го казаха вчера и незнам дали е вярно! Но като цяло Fox-oвете ми харесват :) ! Аз съм си фен на Marzocchi-тата и според мен са по-добри от Fox-овете, защото преди време четох нещо, че за Fox-a би било по-добре да стои обърнат за да се напоява нещо си... абе не си спомням точно. Ако трябва да сравнявам Marzocchi 66rc2 с Fox 40RC => Fox-a е по-добър, а пък ако трябва да сравнявам Fox 40RC с Marzocchi 888 бих избрал Marzocchi-то! Съжелявам за горното си мнение, но това ми го казаха (едно момче на 17 - няма да споменавам име!) :) ;) :beer:
Аватар
Prodigy_FeN

Мнениеот Shady™ » Нед Апр 06, 2008 1:20 pm

FOX :) :agree:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Slay » Нед Апр 06, 2008 2:12 pm

Fox-а е по-добрия избор , но помисли къде може да го сервизираш ( масло , семеринги и т.н ) защото аз не знам да има официален вносител на Fox в БГ

ПС : Fox-a е линейна вилка ( целия ход е еднакъв , като при боксерите) и е с патрон не е като марцокито с отворена баня
Аватар
Slay

Рейтинг: 1206

Мнениеот airborneone » Нед Апр 06, 2008 3:09 pm

Prodigy_FeN написа: Аз съм си фен на Marzocchi-тата и според мен са по-добри от Fox-овете,

Аре стига бе!
Това никога нямаше да се сетиме, добре че ни го каза. :popcorn:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот GECKO » Нед Апр 06, 2008 4:53 pm

Slay написа:... Fox-a е линейна вилка ...

А марзокитата вълнообразни ли са :D

Fox-а както и боксера както и повечето хубави вилки са такива, каквито ги настроиш ;)

66-ците обаче нямат различни настройки за ниска и високоскоростна компресия та... сигурно за това не може да са линейни :D
Аватар
GECKO

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Апр 06, 2008 4:58 pm

Slay написа:Fox-а е по-добрия избор , но помисли къде може да го сервизираш ( масло , семеринги и т.н ) защото аз не знам да има официален вносител на Fox в БГ

От няколко дни насам има едно банерче на Фокс във форума ;)
направи си труда да цъкнеш на него ;)
официален вносител вече има :)
Относно сервизирането - нямам представа как стоят нещата с RC2 вилките им, но при R/RL/RLC не е по-сложно от moution control вилките на Rock Shox
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Slay » Нед Апр 06, 2008 5:49 pm

:offtopic:

@GECKO

Специално 66 rc2x има настройка на компресията и настройка на компресията в края на хода.

Slay написа:
... Fox-a е линейна вилка ...

А марзокитата вълнообразни ли са

Ако си беше направил труда да прочетеш в скобите щеше да разбереш какво имам в предвид

Fox-а както и боксера както и повечето хубави вилки са такива, каквито ги настроиш

Къде забрави 888 . По написаното разбирам че не харесваш Marzocchi и за да не се напълни темата с :offtopic: от типа RS vs. Marzocchi (Левски vs. ЦСКА) няма да коментирам

@HepBeH_XaMcTep
Няколко пъти цъквах на него и го разглеждах вече , но не обърнах внимание че са официален вносител

Ако някой иска да ми казва нещо да го направи на ЛС , да не цапаме повече темата на човека

Аватар
Slay

Мнениеот RAM-FR » Нед Апр 06, 2008 8:23 pm

Slay написа::offtopic:

@GECKO

Специално 66 rc2x има настройка на компресията и настройка на компресията в края на хода.

Тва не е ли дроп аут бе ?! Нещо което няма нищо общо с компресията ...
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот spirit » Нед Апр 06, 2008 9:10 pm

GECKO написа:

Fox-а както и боксера както и повечето хубави вилки са такива, каквито ги настроиш ;)

66-ците обаче нямат различни настройки за ниска и високоскоростна компресия та... сигурно за това не може да са линейни :D

Kато си купиш 66 тогава говори какво имат и какво нямат.

@mitto
А по темата ,66 рц2х е по-добре ,някой вече го каза ,но все пак неможе и двете да са на една и съща цена .Замисли се че еднокоронната вилка ти дава възможност да караш не само дх
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот airborneone » Нед Апр 06, 2008 9:25 pm

spirit написа:
GECKO написа:

Kато си купиш 66 тогава говори какво имат и какво нямат.

@mitto
А по темата ,66 рц2х е по-добре ,някой вече го каза ,но все пак неможе и двете да са на една и съща цена .Замисли се че еднокоронната вилка ти дава възможност да караш не само дх

Цецо, не говори глупости.
66 не е по-добра от 40ката, няма критерий по който да е по-добра,
особенно за спускане.
И геко има представа какво говори.
Аватар
airborneone

Мнениеот spirit » Нед Апр 06, 2008 9:42 pm

@airborneone
Ако ги сравняваш като нови вилки да ,не е .Но при положение че са втора ръка ,нали се сещаш фокса колко тормоз е видял за да е на цената на 66-то.
Защото аз или който и да било даде 2500лв или колкото беше за вилка ти гарантирам 100% ,че ще я стопи от каране.Предполагам за това си съгласен ?
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот zozo » Нед Апр 06, 2008 9:43 pm

Добре какво става тука ? Спор коя от двете вилки е по-добра ли ? Колкото и да нямам опит с нито една от двете мисля че е ясно, даже по-нагоре го казаха - единственото нещо с което 66 е ПО от фокс-а е само моделният номер. Защо се прави подобно сравнение изобщо, вилките даже не са и в един ценови клас, но тук са втора ръка и явно двукоронната не е в толкова добро състояние каквото е 66-цата.
@mitto предлагам ти добре да ги разгледаш и да избереш, което и да вземеш няма да сбъркаш, но аз бих взел фокс-а, защото съм по-голям фен на чистото спускане, поради което не давам много обективно мнение с мисълта, че 40RC-то ще се нуждае от сервиз, а подобен тук мисля че няма. :beer:

edit:
Ако наистина са в еднакво състояние и на една и съща цена то изобщо няма какво да му мислиш :beer: 3090 грамовото 203мм ходовото, ядящо камъни нещо ти е избор-а :agree:
Последна промяна zozo на Нед Апр 06, 2008 10:18 pm, променена общо 5 пъти
zozo

Рейтинг: 1353

Мнениеот GECKO » Нед Апр 06, 2008 9:45 pm

airborneone написа:...
И геко има представа какво говори.

Пфф няма такова нещо, просто говоря глупости за да видя до колко някой би ми се вързал, както и се забавлявам на ограничените дечица дето знаят само Marzocchi :rofl:

Абе на мен ли ми се привижда или:

Shady™ написа:FOX :) :agree:

Има нещо мътно с този заклет фен на Marzocchi-тата... или е това, или наиситина 40ката е по-добра :D

66RC2X наистина има 2 врътки с надпис "компресия" но от достоверен източник ползвал продукти на марката с години знам, че и 2-те променят едно и също нещо.

Edit:

spirit написа:@airborneone
Ако ги сравняваш като нови вилки да ,не е .Но при положение че са втора ръка ,нали се сещаш фокса колко тормоз е видял за да е на цената на 66-то.
Защото аз или който и да било даде 2500лв или колкото беше за вилка ти гарантирам 100% ,че ще я стопи от каране.Предполагам за това си съгласен ?

Нали се сещаш, че 40ката може да му е излезла много евтино на предишния собственик защото я е взел с цялото си колело. Човека е описал, че и двете вилки са в еднакво състояние, та не задълбочавай защо струва толкова.

Нямам какво повече да кажа по темата ... успех :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот sherpite » Нед Апр 06, 2008 10:30 pm

FOX 40 :agree: сега във федерацията ше взимаме такива, тъй че ше ви дам да пробвате мойта да се убедите, че това е вилката :rofl:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Slay » Нед Апр 06, 2008 10:33 pm

@GECKO

66RC2X наистина има 2 врътки с надпис "компресия" но от достоверен източник ползвал продукти на марката с години знам, че и 2-те променят едно и също нещо.

Тука не съм съгласен , в момента карам с 66rc2x и има разлика коя врътка въртиш
Аватар
Slay

Мнениеот bikerider » Нед Апр 06, 2008 10:57 pm

mitto написа:и двете са втора употреба в горедолу еднокво състояние и на едни пари ще се карат на рам дн 05 карам предимно на Драгалевци коя да взема

Ако предположим, че и двете са запазени и нямат проблеми, то тогава ако планираш дългогодишна употреба, вземи 66-цата. Ако не ти е проблем да сменяш често втулки, вземи си 40-ката, а ако теглото е на първо място пък няма какво да се говори - категорично Fox.

@GECKO: не виждам нищо смешно в еднокоронните вилки :dunno::)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Нед Апр 06, 2008 11:14 pm

bikerider написа:...а ако теглото е на първо място пък няма какво да се говори - категорично Fox.

Щото е по-тежък ли? :D

66 RC2X - 2913гр.
40 RC2 - 3113гр.
40 R - 3061гр.

И трите са теглени с 270мм стержен.
Аватар
Harka

Мнениеот bikerider » Пон Апр 07, 2008 7:32 am

Штттт, пазя си рейтинга, за да го продавам после! :D

Сега сериозно, аз наистина НЕ харесвам този 40R/RC. Нито като изработка, нито като вътрешности. Да не говорим за смазване, че умирам от смях като се сетя за ръководството: "моля преди каране обръщайте вилката"... :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Prodigy_FeN » Пон Апр 07, 2008 9:05 am

И аз бях чел същото, но някаде из форума!

По темата --> Човека не е обяснил какво точно, ще кара! :crap: Ако кара Freeride, категорично съм за Marzocchi-то! Ако кара Downhill, мисля че Fox-a би му свършил работа, но няма сервизи за него!
Код: Избери целия код
не че за марцокито са много...
Пък вместо да взимаш вилки втора употреба, земи си едно Marzocchi Super T(ако няма толкова пари - Junior T) и си карай! ;) Втора употреба не е най-удачния вариянт! :nono: Не винаги знаеш, кой и как я е карал, дали я е потдържал добре и т.н. :V: Взимай или 66-тицата или нещо ново като гореспоменатите! Успех!
Аватар
Prodigy_FeN

Мнениеот mitto » Пон Апр 07, 2008 10:07 am

в момента съм със СуперТ
mitto

Рейтинг: 1246

Мнениеот airborneone » Пон Апр 07, 2008 10:12 am

Prodigy_FeN написа:И аз бях чел същото, но някаде из форума!

По темата --> Човека не е обяснил какво точно, ще кара! :crap: Ако кара Freeride, категорично съм за Marzocchi-то! Ако кара Downhill, мисля че Fox-a би му свършил работа, но няма сервизи за него!
Код: Избери целия код
не че за марцокито са много...
Пък вместо да взимаш вилки втора употреба, земи си едно Marzocchi Super T(ако няма толкова пари - Junior T) и си карай! ;) Втора употреба не е най-удачния вариянт! :nono: Не винаги знаеш, кой и как я е карал, дали я е потдържал добре и т.н. :V: Взимай или 66-тицата или нещо ново като гореспоменатите! Успех!

Цената на Фокса + сервиз, ще надмине пърформанса, на която и да е от посочените от теб вилки ЗДРАВКО.
Следователно целата оправдава средствата.
И стига говорил глупости за Фриирайда.
Малко покарай тогава говори. Аман от форумни плъхове.
Аватар
airborneone

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд